Tids nog torkar allt

fält
 
Vakna klockan fyra, klockan sex, klockan åtta. Gå upp och läsa Ulf Lundell. Flytta stolen efter solen. Sträcka på pyjamasbenen. Gräset mellan tårna, fuktigt efter nattens regn. Tids nog torkar allt. Strån och vantar och tårar.
 
Kom att tänka på ett mail jag aldrig svarade på. Ett halvår efteråt är försent väl? Förmodligen var det försent redan när det kom.
 
Ständigt i mitt huvud: detta ältande kring att skriva. Hur jag borde, vad jag skulle. Så lätt i tanken, men sen. Paus bland orden, radavstånd på flera veckor. Alltid ett snart inom räckhåll.
 
Vi talar om framtid. Pratar drömmar, pratar mål. Och mitt mål är nog att drömma mer och min dröm är nog att kunna sätta mål. Våga lämna rutan jag hamnat på.
 
I slutändan är allt liv och död. Startpunkter och mållinjer. Just nu: fördel liv. Nyfödda blickar att bekanta sig med. Det minsta som blir det största, det överväldiga, livsomvälvande. Framtida tårar att torka, berättelser att skriva, drömmar att uppfylla. Jag ska finnas här för er, jag lovar.

Sommarens mildhet fri utan vassa kanter

allé
 
Svårt att skriva när allting är mjukt när orden saknar stavelser flyter ihop blir en flod som rinner över sidorna. När det är slöjmoln och björnmossa och finkornig sand. Sommarens mildhet fri utan vassa kanter och solen som går upp och ned går går går vandrar likt tankarna på oändliga dagsturer. Jag rör mig otåligt ömtåligt springer landsväg grusväg skogsväg springer från ett jag i jakt på ett annat hinner ikapp för att börja om. Att vilja veta bliva är det svåraste att göra tydligt av allt som är mjukt att definiera konkretisera låt mig hårdra nej låt mig klappa stryka smeka sommarens mildhet över en ännu okänd panna en outforskad kind en hand jag inte funnit.

En intervju med mig själv

Inspirerad av bloggmästarna Sandra & Hanna kommer här en intervju med mig själv. Direkt från den östgötska landsbygden. Varsågoda!
 
rosa klänning
 
Hej Julia, hur är läget?
Jo tack, det är bra. Jag är hemma hos mina föräldrar och har hängt med min familj för första gången sen i julas. Är glad att alla är friska och mår bra, så vi kan ses tillsammans.
 
Vad skönt! Har du kommit i semesterstämning än då?
Mja, jag vaknar fortfarande 7:30 de flesta dagarna, på ren vana liksom, men kan somna om i alla fall. Annars känns det faktiskt som att jag släppt jobbet rätt bra så här en vecka in.
 
Vad har du hittat på de senaste dagarna?
Igår firade jag min mammas och mosters 60-årsdag. De är tvillingar så vi hade ordnat en tvekamp och så åt vi jordgubbstårta i trädgården och middag på restaurang i Söderköping.
 
Jaha, vad kul! Vad fick din mamma i present?
Jag och mina syskon gav henne en kikare som hon önskat sig. Hon gillar att fågelskåda och är alltid på jakt efter nya arter, särskilt på semestern.
 
Du då? Vad tycker du om fåglar?
Ehm, intresset har väl inte direkt gått i arv om vi säger så. Inte heller min pappas stora passion för förgasare har jag tagit över. Men det är ju tur att man är olika.
 
rosa klänning
 
Hur ser de närmsta dagarna ut?
I morgon ska jag åka ut till min kompis Annas landställe som ligger ungefär 40 minuter härifrån. Jag ska hänga där i några dagar tillsammans med henne, Julia & Karin – vilket ska bli väldigt mysigt eftersom vi inte setts allesammans på flera månader.
 
Kul! Vad hittar ni på där då?
Vädret ser lite halvsvajigt ut men jag hoppas att vi kan hänga mycket ute. Det blir nog en del bastu och bad i havet, kanske spela lite spel och laga god mat. Att bara skrota runt i deras sällskap är ju det bästa.
 
Jag förstår, vad gör du idag då?
Idag är det första dagen med regn på ett tag, så min plan är bara att ligga inne och läsa böcker. Inte svårare än så. Kanske att jag springer en runda på eftermiddagen om det slutar regna och om jag orkar… Vi får se. 
 
rosa klänning
 
Har du något annat du tänker på?
Jag är lite småirriterad för min dator har klappat ihop och batteriet vägrar ladda. Den går att använda med strömsladden ikopplad hela tiden, men den blir ju inte så bärbar då. Nåväl, det är min jobbdator och jag ska ju inte jobba nu, så det är inte världens största problem, men hade varit skönt om den funkade sen i augusti.
 
Ah, typiskt. Hoppas det löser sig! 
Tack, det hoppas jag med.
 
Annars då?
Vadå ”annars då”?
 
Ja, men finns det något mer du vill säga?
Hm, kanske att jag är lite pirrig för två nära kompisar får barn vilken dag som helst nu. Jag håller dubbla tummar för att allt går bra där!
 
Det får vi verkligen hoppas! Ska vi avsluta där idag?
Ja, det tycker jag. Nu ska jag äta lasagne.

Sen sist: pizza, kompisar & nya restauranger

Jag har kommit på att jag verkligen gillar de små sammanfattande inläggen med vardagliga saker som hänt sen sist, både hos mig och hos andra. Så här kommer ett sådant fyllt med aktiviteter de sista skälvande dagarna före semestern.
 
stockholm
Vi börjar med en kvällspromenad uppe på Mariaberget med utsikt över hela Stockholm.
 
rosor
Jag hittade ett nytt litet drömhus med den bästa av portar. Hur fint?
 
rosor
En riktig fempoängare till entré.
 
på stan
En annan kväll såg jag ut såhär då jag istället för promenad gick på en liten pubrunda utomhus med Sandra & Erik. Det var högsommarvärme och ingen mening att ta med sig varken jacka eller tröja.
 
glass
En fredag när det var 30 grader varmt beordrade jag mig själv att äta glass till lunch. Det blev smakerna vanilj & tonkabönor samt dulce & basilika, från Aryam på Söder.
 
bada
På helgen åkte vi ut till Stora sand på Ingarö för att bada. Det var ganska mycket folk men vi lyckades hitta en bra plats en bit från alla barnfamiljer och tog sedan några av de varmaste havdoppen jag upplevt i Sverige.
 
bada
Jag såg ut såhär i solhatt, teva-sandaler och luftig klänning/kaftan/tunika/nånting.
 
allhelgonakyrkan
I mitt kvarter ligger Allhelgonakyrkan, alldeles inbäddad i allt grönt och lummigt. Jag saknar faktiskt att gå dit nu när allt är stängt, var där lite i vintras och det är så fint och fridfullt.
 
stockholm
En kväll var det både sol och regn på samma gång utanför mitt fönster. Som vädermagi. Ett perfekt väder för oss ambivalenta mellanbarn som vill ha allt på samma gång och att alla ska vara nöjda men samtidigt inte kan bestämma oss eller fatta beslut, som jag skrev på min Instagram.
 
pizza
En torsdag hade jag Karin, Julia & Sofie över på middag. Eller ja, hämtpizza från Omnipollos Hatt och vin. Gott och mysigt.
 
spegel
Två dagar senare kom Sofie tillbaka, den här gången i sällskap med Märta. Jag sminkade mig, gjorde mig i ordning länge och kände mig… fin kvällen till ära. Höll på att börja en utläggning här om att tycka det är kul med kläder, vikten (eller snarare o-vikten) av att tycka att man är snygg, att ogilla att ta selfies och vilken roll ens utseende egentligen bör spela, men det är kanske ett framtida inlägg eller inget alls. Vi får se.
 
vin
Vi åt allt som är gott, badade i lägenhetens kvällssol och drack saftigt vin och lambrusco.
 
ösregn
På tal om selfies så kommer här en chockad sådan med schvung i håret. Min sista jobbmåndag var jag nämligen på kontoret och fastnade sedan i en hagelstorm när jag var på väg till Savant för att träffa Gabriella. Regnet öste ner och hagelkulor studsade åt alla håll, inte hjälpte det att jag kollat väderprognosen och klätt mig i converse och mockajacka då. Men till slut kom jag fram och det blev en väldigt fin kväll! Så kul att träffa internetkompisar.
 
ön
En annan kväll gjorde jag sällskap med sju kompisar på Ön – Adam & Albins nya utomhuskoncept på Långholmen. Det här var premiärkvällen och trots lite plötsliga regnskurar så var det väldigt mysigt och fint uppstyrt. Lite Trädgården-känsla, men ännu vuxnare typ.
 
ön
Jag åt cruditéer med butter milk-dipp och en gnocchi med kantareller och kronärtskocka.
 
stilleben
Hemma igen byggde jag ett soffbordsstilleben med blandade favoritsaker, de flesta fyndade på loppis.
 
stilleben
Sedan sa jag hejdå till lägenheten och alla omaka soffkuddar innan jag åkte på semester.

Vad jag läste i maj & juni

Sommaren är nog min bästa läsperiod. Ett par dagar in på semestern börjar jag, smått stressad, fundera på om min uppfattning kring hur många böcker det är rimligt att ha med sig för en två veckors-period är felberäknad, innan jag lugnar mig med att det finns titlar i långa rader i mina föräldrars hyllor samt bokhandlar i Norrköping om krisen skulle slå till.
 
Men innan jag återvänder till semesterns tredje bok tänkte jag att vi skulle ta en titt på vad jag läste i maj och juni. Sedan årsskiftet samlar jag allt jag läser på Goodreads för att få bättre koll. När jag läst klart brukar jag sätta betyg (1-5) och skriva en kort recension om jag har feeling, så följ mig där om ni vill ha uppdateringar lite mer i realtid. Annars kommer mina samlade tankar här! De kursiverade sammanfattningarna är saxade från böckernas baksidor/säljtexter för att ge ett hum om vad de handlar om, resten är mina egna åsikter och upplevelser.
 
Vi for upp med mor - Karin Smirnoff
 

Vi for upp med mor – Karin Smirnoff

Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför.
 
Betyg: 5/5 Jag tog upp den här boken klockan två på eftermiddagen och la ifrån mig den vid sju, omtumlad och hänförd. Karin Smirnoffs språk är så fascinerande enkelt och eget, precist och tillräckligt. Historien är mörk men har en oväntad lättsamhet, en tydlighet och skärpa som tar över och går rakt in. En bok omöjlig att värja sig ifrån. Det här är andra delen i serien om Jana Kippo och den tredje boken släpptes nu i våras, jag ser verkligen fram emot att läsa den också.
 
Kärleksbrevet - Anna Axfors
 

Kärleksbrevet – Anna Axfors

Med sina sista ord till sin döende mamma berättar en ung kvinna vem hon blivit sedan de möttes sist. Samtidigt breder disken ut sig som ett alldeles vackert landskap och pojkvännen kommer och går.
 
Betyg: 3/5 Den här boken är ett kärleksbrev, onekligen. Det är vackert och välskrivet men med en handling i det snårigaste laget. Jag föredrar Axfors poesi i kortare format, exempelvis i ljuvliga Jag hatar naturen, även om det också här fanns stycken som fångade mig.
 
Jag ser allt du gör - Annika Norlin
 

Jag ser allt du gör – Annika Norlin

På vägen mellan Jokkmokk och Kåbdalis, i skuggan av den största sorgen man kan bära, börjar en sång växa fram. Inget märkvärdigt, fem strofer bara, men kvinnan som sjunger dem känner hur stegen går lättare för varje rad. Hon går söderut. I sin skönlitterära debut skriver Annika Norlin om en samling människor i rörelse, på skav mot tillvaron.

Betyg: 4/5 Det här är en fin samling noveller där vissa glänser lite extra, exempelvis den avslutande ”Gå”. Annika Norlin porträtterar vardagliga och vemodiga händelser på ett fängslande sätt med karaktärer som är svåra att värja sig ifrån. Vissa formuleringar fastnar hos mig lite extra som:

 
”Hon får mig att känna mig som att det finns trägolv. Jag kan inte hitta det själv, men hon kan.”
 
och:
 
”Kunde ingen ha sagt åt en att man väljer en personlighet när man är liten och om det är en som andra trivs med blir man fast med den. Om det är en dålig personlighet vill folk i alla fall att man ska byta och då betalar staten för att skicka en till olika läger och terapeuter för att skaffa en ny. Men om det är en bekväm personlighet, en som passar andra, då får man inga läger.”
 
Efter Ekot - Olivia Bergdahl
 

Efter ekot – Olivia Bergdahl

”Idag är det den 8 juni 2011. Det har gått 621 dagar sedan jag och Sam träffades första gången. Jag har räknat. Det är klart jag har räknat.” Fanny har åkt till sin mormor på Västgötaslätten, för hennes mormor vet ingenting om vad som har hänt. Hon bara skrapar sin potatis och dukar på verandan och anar inte hur lätt allt går åt helvete. Hur enkelt det är att komma så nära någon att den plötsligt har all makt att göra en illa. Men Fanny vet. Hon har försökt att göra allt rätt. Nu försöker hon inte längre.
 
Betyg: 3,5/5 En berättelse som börjar lite trevande men växer med tiden. Den kontinuerliga upptrappningen är intressant att följa och de regelbundna tillbakablickarna känns spännande. Stundtals stör jag mig på huvudkaraktärens sätt att alltid mäta allt i siffror och statistik, det blir en smula överdrivet. Trots det gillar jag boken och flytet i språket. Den är snabb och lättläst, en bra bok när man vill komma igång med sin läsning efter ett uppehåll.
 

Jag säger det ni tänker – Curtis Sittenfield

En tvåbarnsmamma i villaförorten fantiserar om att förgöra en gammal vän vars präktiga livsstilsimperium kanske eller kanske inte är byggt på en lögn. En framstående advokat vet inte hur hon ska reagera när hon och hennes man på sin smekmånad stöter på hennes gamla plågoande från skoltiden. En bortkommen Ivy League-student får veta sanningen om en kursares till synes avundsvärda liv.
 
Betyg: 2/5 Jag gillar Sittenfields språk och sätt att skriva, det gör jag. Men det är något med den här novellsamlingen som inte riktigt fastnar hos mig. Karaktärerna är så amerikanska att jag har svårt att ta till mig dem, det blir aldrig riktigt innerligt eller nära. Det känns som tv i bokformat, korta episoder med tydlig handling och uppmålade karaktärer, men ganska lite som faktiskt ryms däremellan.
 
De äter ur din hand, baby - Elis Monteverde Burrau
 

De äter ur din hand, baby – Elis Monteverde Burrau

Cindy har stängt in sig i sitt rum. Hon skriver meningslös prosa, hon skriver dagbok, hon skriver mail, hon skriver dikter. Det måste väl gå åt helvete. Ibland är det enda moraliskt försvarbara att stjäla en identitet. Speciellt när solen och blodet och stolen bara skriker.
 
Betyg: 2/5 Jag blev nästan lättad när meddelandet om att det var dags att lämna tillbaka boken kom från biblioteket. Jag hade tragglat och kämpat, men gav upp, ungefär halvvägs in. En del av mig vill så gärna gilla det här, men det går inte. Jag läser och läser men det känns bara som meningslösa rader staplade på varandra, där det någon gång skimrar till, för att snabbt försvinna.
 
Som mest okej är boken om jag läser jättesnabbt utan att stanna upp och försöka tänka efter, men inte ens då orkar jag mer än 10-15 sidor åt gången… Jag följer Monteverde Burrau på Twitter och hans flöde av osammanhängande tweets är märkligt nog mycket bättre läsning än detta. Så jag stannar där istället.
 
Den där sista kommentaren i min goodreads-recension blev tydligen utplockad och omnämnd i någon tidningsrecension nyligen, varpå Monteverde Burrau utfärdade en ”liten ödmjuk fatwa” mot mig på Twitter. Är detta mitt första kulturbråk? Helt oinitierat av mig? Högst oklart. Nåväl, det slutade väl och jag planerar att läsa hans andra bok Karismasamhället i sommar med förhoppningar om att jag ska gilla den bättre.
 
Välsignelser - Caroline Albertine Minor
 

Välsignelser – Caroline Albertine Minor

En ung förälskad mamma mister sin man när han drabbas av minnesförlust, en dotter begår självmord, en annan ignoreras av sin döende far. I sju täta och delvis sammanflätade noveller undersöker Caroline Albertine Minor sorg, förlust, skam och vänskap.
 
Betyg: 5/5 Det här är en otrolig bok och en underbar novellsamling. Förmodligen det bästa jag läst i år hittills. Här finns ett rakt igenom vackert språk, stillsamma skildringar av livets alla detaljer och sorgliga, gripande öden. Jag vill läsa mer, mer, mer av Caroline Albertine Minor och gärna i längre format, för det här var ljuvligt.
 
Närhetsprincipen - Hanna-Linnea Rengfors
 

Närhetsprincipen – Hanna-Linnea Rengfors

I april 2017 kommer den moderna terrorismen till Sverige. Den typ av händelser vi vant oss att följa på avstånd har till slut också inträffat »hos oss«. Medier som rapporterar. Telefonnät som slås ut. Kaos på Facebook. Ett torg som täcks i blommor. Närhetsprincipen är en storslagen och hjärtskärande berättelse om närhet och omsorg i en globaliserad samtid.
 
Betyg: 3/5 Kanske är det svårt att läsa om katastrofer när man befinner sig mitt i pågående kriser? Jag vill tänka att det är därför jag har svårt att helt absorberas av den här boken just nu. Det är en fin och tankeväckande diktsamling, men den kryper aldrig riktigt in under huden så som jag vill att poesi ska göra. Om tiden finns ger jag den kanske en chans till senare i år.
 

Emil – Johan Heltne

En man döms för våldtäkt. Sedan frias han. Han byter namn, säger upp kontakten med familj och vänner, börjar ett nytt liv på en annan plats. Emil är en berättelse om att leva med att ha skadat den man älskar. Roman handlar om det kanske mänskligaste av allt, det att vara obegriplig inför sig själv.
 
Betyg: 3,5/5 En lättläst bok om ett tungt ämne, paradoxalt nog. Heltne lyckas skriva fram en historia som både engagerar och provocerar. Här finns inget tydligt facit, inga enkla lösningar, bara en malande känsla av att något inte stämmer.
 
Den rödaste rosen slår ut - Liv Strömquist
 

Den rödaste rosen slår ut – Liv Strömquist

Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo?
 
Betyg: 5/5 Liv Strömquist undersöker kärleken i senkapitalismens tid och gör det på ett helt briljant sätt. Välgrundat med teorier från filosofer, forskare och författare, med referenser från antikens Grekland, 1800-talsdramatik och Leonardo DiCaprio. Allt i ett perfekt avvägt, lika delar fascinerade och underhållande, seriealbum. Jag lånade boken på biblioteket men efter att ha läst klart den känner jag att jag behöver köpa mitt eget exemplar, för den här vill jag ha i min bokhylla och återkomma till med jämna mellanrum.

Semesterstart i skärgården

skärgård
 
Semester om 3, 2, 1… nu. Världens längsta, konstigaste vår är snart till ända. Fyra veckor av sommarlov hägrar. Jag sitter vid det gulmålade skrivbordet i skärgårdshuset. Blickar ut över rönnen som vajar i vinden, havet som skymtar mellan dess grenar. Östersjön är djupt blå och fylld av vågor som krusar vattenytan. Jag kom hit torsdags natt. Mina föräldrar hämtade mig i Stockholm och sen körde vi fyra timmar söder ut. Volvon längs europavägarna, Roxette på radion och jag i baksätet. En så tydlig bild av trygghet. Ett halvår sedan vi sågs och nu är allting lite mer som vanligt, vi är här som vi brukar, en del saker är i alla fall som de borde.
 
blommor
 
körsbär
 
Internetuppkopplingen är i det närmaste obefintlig här ute, så strax ska jag lägga datorn i skrivbordslådan och låta den stanna där de närmsta dagarna. Fortsätta insupa juli som om jag vore ett sommarlovsbarn. Bada i det 17-gradiga havet varje dag, leta efter fler kantareller i skogen och ta tupplurar på eftermiddagarna. Hoppas att ni också har fina dagar framför er – nu eller snart eller framöver.
 
skärgård
  
kantareller
 
blommor

Ett citrongult skåp

skåp
För några veckor sedan berättade jag att jag hade köpt ett nytt skåp till mitt hem. Det var lite av ett renoveringsobjekt och nu har jag fixat klart!
 
skåp
 
skåp
Så här såg det ut på bilderna när jag köpte det från Refurn. Slitet ytskikt och ett ickefungerande lås utan nyckel, men en fin form, bra storlek och ett rimligt pris – så jag slog till.
 
skåp
Det mest tidskrävande och tråkigaste arbetet var att slipa skåpet. Eftersom jag bor i en etta innebar det också att jag fyllde hela min lägenhet med ett tunt lager av slipdamm… Hade skåpet inte varit så tungt hade jag nog tagit ut det på gården för att slipa av det, men nu fick jag hålla mig inomhus. Jag räknade till tre olika färger som det tidigare varit målat i. Ändå fint att tänka på att samma möbel sett olika ut och förmodligen också stått i olika hem innan den hamnade hemma hos mig.
 
skåp
Sedan var det dags att måla! Jag valde en halvblank färg i nyansen Toddy från Alcro, som är milt gul, lite som insidan av en citron. Totalt gjorde jag fyra strykningar över hela skåpet. Till sist skruvade jag dit ett magnetlås från Clas Ohlson som fick ersätta det icke-fungerande nyckellåset.
 
skåp
Och så här blev det färdiga resultatet! En fin liten färgklick som rymmer alltifrån pussel, vaser och ljusstakar till en liten samling vin. Nu får vi se vilket projekt som blir nästa hemmafix…

Mina sommarplaner 2020

glass
 
Man har ju fått tänka om både en och två gånger under den här våren. Väldigt lite har blivit som planerat men mycket har blivit helt okej ändå, så även sommarplanerna. Tidigt i vintras bokade jag och nio kompisar en stor villa med pool i Toscana dit vi skulle åkt i mitten av juli. Efter det skulle jag mött upp hela min familj i Danmark där vi hyrt ett hus för att fira min mammas 60-årsdag. Inga av dessa resor blir av nu, för även om det inte är totalt förbjudet att åka känns det inte rätt och vistelserna skulle ändå inte bli de vi drömt om. Huset i Italien har vi dock behållit bokningen på, men ett år senare, så förhoppningsvis blir den av 2021. Ändå fint att ha något att se fram emot!
 
Som tur är har jag gjort upp lite andra sommarplaner för hur semestern ska firas. Är det fint väder så älskar jag de svenska somrarna och har inget emot att hålla mig inrikes. Jag gjorde det hela förra sommaren (minus en dagsvisit i Köpenhamn) och det var fint på alla sätt och vis. Ska man hitta något positivt i allt detta elände så är det väl förhoppningsvis att vi blir bättre på att upptäcka vad som finns i våra närområden och vad vi vill ha kvar. Med det sagt, över till planerna.
 
skärgård
 
Min första semevestervecka är vecka 29 och helgen innan är planen att ta mig neråt i landet för ett par dagar i Misterhults skärgård med mina föräldrar. Därefter följer jag med dem hem och tillbringar början av semestern i huset på landet utanför Norrköping. Än så länge är dagarna ganska oplanerade men jag vill åka på loppis, äta glass i Söderköping, kanske göra någon naturutflykt och så ska min mammas (och mosters) 60-årsdag firas såklart. När jag är där tänkte jag också passa på att hälsa på min kompis Anna som har landställe i närheten och träffa henne under några dagar.
 
malmö slottsträdgård
 
I slutet av juli har jag och fem kompisar (en del av de jag firade midsommar med) hyrt ett torp i Roslagen under en vecka. Jag hoppas på riktigt bra väder så vi kan göra massor av badutflykter och hänga ute i trädgården. Det finns också vedugn, så Fredrik har lovat att reprisera sin surdegspizza från midsommar och jag tänkte styra aperitivo på eftermiddagarna. Lite sällskapsspel och krocket på det så är vi nog hemma.
 
Svartsö
 
Min sista semestervecka ska jag tillbringa ute på Svartsö, där jag även var förra året. Det är en ö i Stockholms skärgård där jag fått hyra ett hus ett stenkast från havet. Min plan är bara att läsa, vila, bada, skriva, äta god mat och kanske få besök av någon kompis eller två. Det känns som den perfekta avslutningen på semestern och en förhoppningsvis fin sommar.
 
Men först fortsätter nedräkningen till semestern, 6 intensiva jobbdagar kvar. Kämpa, kämpa!