Mina sommarplaner 2020

glass
 
Man har ju fått tänka om både en och två gånger under den här våren. Väldigt lite har blivit som planerat men mycket har blivit helt okej ändå, så även sommarplanerna. Tidigt i vintras bokade jag och nio kompisar en stor villa med pool i Toscana dit vi skulle åkt i mitten av juli. Efter det skulle jag mött upp hela min familj i Danmark där vi hyrt ett hus för att fira min mammas 60-årsdag. Inga av dessa resor blir av nu, för även om det inte är totalt förbjudet att åka känns det inte rätt och vistelserna skulle ändå inte bli de vi drömt om. Huset i Italien har vi dock behållit bokningen på, men ett år senare, så förhoppningsvis blir den av 2021. Ändå fint att ha något att se fram emot!
 
Som tur är har jag gjort upp lite andra sommarplaner för hur semestern ska firas. Är det fint väder så älskar jag de svenska somrarna och har inget emot att hålla mig inrikes. Jag gjorde det hela förra sommaren (minus en dagsvisit i Köpenhamn) och det var fint på alla sätt och vis. Ska man hitta något positivt i allt detta elände så är det väl förhoppningsvis att vi blir bättre på att upptäcka vad som finns i våra närområden och vad vi vill ha kvar. Med det sagt, över till planerna.
 
skärgård
 
Min första semevestervecka är vecka 29 och helgen innan är planen att ta mig neråt i landet för ett par dagar i Misterhults skärgård med mina föräldrar. Därefter följer jag med dem hem och tillbringar början av semestern i huset på landet utanför Norrköping. Än så länge är dagarna ganska oplanerade men jag vill åka på loppis, äta glass i Söderköping, kanske göra någon naturutflykt och så ska min mammas (och mosters) 60-årsdag firas såklart. När jag är där tänkte jag också passa på att hälsa på min kompis Anna som har landställe i närheten och träffa henne under några dagar.
 
malmö slottsträdgård
 
I slutet av juli har jag och fem kompisar (en del av de jag firade midsommar med) hyrt ett torp i Roslagen under en vecka. Jag hoppas på riktigt bra väder så vi kan göra massor av badutflykter och hänga ute i trädgården. Det finns också vedugn, så Fredrik har lovat att reprisera sin surdegspizza från midsommar och jag tänkte styra aperitivo på eftermiddagarna. Lite sällskapsspel och krocket på det så är vi nog hemma.
 
Svartsö
 
Min sista semestervecka ska jag tillbringa ute på Svartsö, där jag även var förra året. Det är en ö i Stockholms skärgård där jag fått hyra ett hus ett stenkast från havet. Min plan är bara att läsa, vila, bada, skriva, äta god mat och kanske få besök av någon kompis eller två. Det känns som den perfekta avslutningen på semestern och en förhoppningsvis fin sommar.
 
Men först fortsätter nedräkningen till semestern, 6 intensiva jobbdagar kvar. Kämpa, kämpa!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *