Två nya källor till inspiration

Puffiga klänningar med volumiösa ärmar i all ära, men ibland är man ju faktiskt sugen på något annat. Lite ny inspiration helt enkelt. Tro därför att jag blev glad när jag tog ett virtuellt snubbelsteg över ett, för mig, nytt klädmärke vid namn Bode. Att jag missat det tidigare beror kanske främst på att de bara gör herrkläder, men det är ju fritt fram att inspireras ändå. Mest fastnade jag för vårkollektionerna från 2018 och 2019.
 
bode
Jag har absolut haft lapptäcke och patchwork som sökord på Tradera under våren och blev ju inte mindre sugen nu. Hur fin jacka?
 
bode
Skjortor och shorts i matchande set med känslan av att vara sytt av någon gammal duk. Att vara ett levande kafferep i sommar känns som en bra idé.
 
bode
Eller bara att matcha från topp till tå i linne som en sval och elegant person utan svettningar och glassfläckar. Och gärna mixa blommigt och randigt i lager på lager när temperaturerna kryper nedåt lite.
 
bode
Mer mönster- och färgfest! Som en godishylla i garderoben.
 
bode
Eller varför inte bara smårutigt under storrutigt? Det måste jag testa snart. Plus jättestor hatt.
 
bode
Jag har ju en prickig kostym sedan innan, men nu blir jag lite sugen på en rutig. Och overall är alltid fint, har både en beige och en mörkblå som jag gillar mycket.
 
bode
Ge mig allt tack. Och låt mig aldrig bära ängsliga kombinationer i svart, grått och vitt igen. Det här är ju så fint?!
 
bode
Kortärmad skjorta, shorts och sandaler är den ultimata semesteruniformen. Som en turistande pappa med stil.
 
bode
Ett uns av pyjamas i looken är alltid trevligt. Man vill ju ändå inte se ut som någon som gillar att gå upp tidigt och lyssna på Framgångspodden.
 
bode
Skjortan?! Rosa jackan?! Lapptäcksbyxorna?! Jag kommer absolut cirkulera som en falk kring hyllan märkt Personligt på Myrorna för att hitta något liknande.
 
bode
Det gula setet påminner mig om att jag har ett bananmönstrat shortsset i linne som är en given sommarlook. Och skjortan får mig att tänka att jag borde lära mig brodera igen…
 
Ett annat märke som inspirerat mig är spanska La Veste. De gör småskaliga produktioner och har synts på en rad olika influencers. En del av mig tänker att vissa av plaggen inte borde vara omöjliga att försöka sy själv och en annan del vill bara klicka hem allt på studs (men som tur är, så är det mesta utsålt).
 
la veste
Ja, som ni förstått vid det här laget gillar jag set med matchande skjorta och shorts.
 
la veste
Hästens-rutiga byxor och matchande solgul hatt. Absolut ja.
 
la veste
Ett par fina byxor som jag är lite sugen på att försöka sy en egen version av och en krage som inte heller borde vara omöjlig att lyckas med. Eller…? Klipp till att Julia bryter ihop vid symaskinen.
 
la veste
En fin blus och samma byxor men i annan färg. Det känns lite som dockkläder men på riktigt – på ett bra sätt. För någon som fluktuerar mellan att klä på sig och klä ut sig går det i alla fall raka vägen hem.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Tips! Jointhefaebrik på insta! Och de som startat kontot är fyra härliga norska kvinnor (Jenny Skavlan bl.a.) som syr kläder av dukar och annat. Väldigt inspirerande och fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *