Sen sist: pizza, kompisar & nya restauranger

Jag har kommit på att jag verkligen gillar de små sammanfattande inläggen med vardagliga saker som hänt sen sist, både hos mig och hos andra. Så här kommer ett sådant fyllt med aktiviteter de sista skälvande dagarna före semestern.
 
stockholm
Vi börjar med en kvällspromenad uppe på Mariaberget med utsikt över hela Stockholm.
 
rosor
Jag hittade ett nytt litet drömhus med den bästa av portar. Hur fint?
 
rosor
En riktig fempoängare till entré.
 
på stan
En annan kväll såg jag ut såhär då jag istället för promenad gick på en liten pubrunda utomhus med Sandra & Erik. Det var högsommarvärme och ingen mening att ta med sig varken jacka eller tröja.
 
glass
En fredag när det var 30 grader varmt beordrade jag mig själv att äta glass till lunch. Det blev smakerna vanilj & tonkabönor samt dulce & basilika, från Aryam på Söder.
 
bada
På helgen åkte vi ut till Stora sand på Ingarö för att bada. Det var ganska mycket folk men vi lyckades hitta en bra plats en bit från alla barnfamiljer och tog sedan några av de varmaste havdoppen jag upplevt i Sverige.
 
bada
Jag såg ut såhär i solhatt, teva-sandaler och luftig klänning/kaftan/tunika/nånting.
 
allhelgonakyrkan
I mitt kvarter ligger Allhelgonakyrkan, alldeles inbäddad i allt grönt och lummigt. Jag saknar faktiskt att gå dit nu när allt är stängt, var där lite i vintras och det är så fint och fridfullt.
 
stockholm
En kväll var det både sol och regn på samma gång utanför mitt fönster. Som vädermagi. Ett perfekt väder för oss ambivalenta mellanbarn som vill ha allt på samma gång och att alla ska vara nöjda men samtidigt inte kan bestämma oss eller fatta beslut, som jag skrev på min Instagram.
 
pizza
En torsdag hade jag Karin, Julia & Sofie över på middag. Eller ja, hämtpizza från Omnipollos Hatt och vin. Gott och mysigt.
 
spegel
Två dagar senare kom Sofie tillbaka, den här gången i sällskap med Märta. Jag sminkade mig, gjorde mig i ordning länge och kände mig… fin kvällen till ära. Höll på att börja en utläggning här om att tycka det är kul med kläder, vikten (eller snarare o-vikten) av att tycka att man är snygg, att ogilla att ta selfies och vilken roll ens utseende egentligen bör spela, men det är kanske ett framtida inlägg eller inget alls. Vi får se.
 
vin
Vi åt allt som är gott, badade i lägenhetens kvällssol och drack saftigt vin och lambrusco.
 
ösregn
På tal om selfies så kommer här en chockad sådan med schvung i håret. Min sista jobbmåndag var jag nämligen på kontoret och fastnade sedan i en hagelstorm när jag var på väg till Savant för att träffa Gabriella. Regnet öste ner och hagelkulor studsade åt alla håll, inte hjälpte det att jag kollat väderprognosen och klätt mig i converse och mockajacka då. Men till slut kom jag fram och det blev en väldigt fin kväll! Så kul att träffa internetkompisar.
 
ön
En annan kväll gjorde jag sällskap med sju kompisar på Ön – Adam & Albins nya utomhuskoncept på Långholmen. Det här var premiärkvällen och trots lite plötsliga regnskurar så var det väldigt mysigt och fint uppstyrt. Lite Trädgården-känsla, men ännu vuxnare typ.
 
ön
Jag åt cruditéer med butter milk-dipp och en gnocchi med kantareller och kronärtskocka.
 
stilleben
Hemma igen byggde jag ett soffbordsstilleben med blandade favoritsaker, de flesta fyndade på loppis.
 
stilleben
Sedan sa jag hejdå till lägenheten och alla omaka soffkuddar innan jag åkte på semester.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. så intressant detta ändå med att tycka det är kul med kläder och inte? jag älskar kläder och secondhand och sticka och gör outfits. min bästis är likadan och vi kan liksom klä upp oss tillsammans och känna oss BOMB. men min kille är tvärtom?? han har aldrig sagt att han tycker något jag har på mig är fint och i min värld är det så knäppt att liksom inte se kläder haha. långt det blev jaja. din blogg är TOPPEN hoppas du får fin semester!

  2. så intressant detta ändå med att tycka det är kul med kläder och inte? jag älskar kläder och secondhand och sticka och gör outfits. min bästis är likadan och vi kan liksom klä upp oss tillsammans och känna oss BOMB. men min kille är tvärtom?? han har aldrig sagt att han tycker något jag har på mig är fint och i min värld är det så knäppt att liksom inte se kläder haha. långt det blev jaja. din blogg är TOPPEN hoppas du får fin semester!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *