Vårstilen i Rom

Efter att ha blivit snuvad på allt vad vår heter och istället ha fått genomgå den längsta av vintrar är jag nu redo att kapitulera. På fredag hänger jag in min vinterkappa för säsongen och fyller resväskan med plagg som andas vår. Lite så här är min plan att se ut.

vårstilen i rom

Som ni ser dras jag starkt till det trygga, klassiska 90-talet. Det som känns som något en mamma skulle kunna ha på sig år 1996. Brunt, beige och grönt. Randigt, smårutigt och blommigt. Svart, vitt och blått. Stora skjortor, shorts i linne och den figursydda västen. Skärp i midjan, tubsockor i gympaskorna och ett par ovala, sköldpaddsfärgade solglasögon på huvudet. Rent och klassiskt men också lite sportigt. Tänk H&M-plagg från den tiden då det stod Hennes i nacken och materialen var 100 % bomull eller viskos. Breda, mjuka hårband, en rymlig praktisk väska och stora tjocktröjor med långa ärmar.

Eftersom min packning kommer att vara begränsad tänker jag att några av mina mest färgstarka plagg får stanna hemma till förmån för sådant som är mer enkelt att matcha med varandra. Det blir kanske lite mer klassiskt och lite mindre cirkus än vanligt, även om några roliga saker såklart får följa med också.

Här är några nyckelplagg som står på packningslistan:
Beige kostym i linne
Brunrandig skjorta
Vita linneshorts
Ljusgul kort kjol
Svart kavaj i läder
Vit collegetröja
Svarta byxor med fransar
Mörkblå liten väst
Svart satinkjol
Olivgröna utsvängda byxor
Lång svart slipklänning
Kofläcksmönstrad kort kjol
Mörkbrun mockajacka
Mönstrade scarves

På plats i Rom hoppas jag kunna hitta de perfekta vintage-solglasögonen med låga, ovala glas. Sedan är jag också lite sugen på att införskaffa en hatt, för jag tänker att är det någonstans jag ska bära det så är det när jag sitter på ett torg i Italien. Heja våren, snart möts vi!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Blir så sugen på sommar av alla de här kläderna. Gjorde en spaning på mig själv som var tweenie på 90-talet om att när 90-talet nu kommer igen så gör jag generationsskifte i stilinspiration och omedvetet har mina kläder dragits till 90-talsmamman och jag känner att jag älskar henne. Sköna jeans som inte sitter åt någonstans och stickade tröjor, vita skjortor, springskor på fötterna utan problem. Men vad vet jag, kanske bara blivit gammal och bekväm.

    1. Det här är verkligen sant! Och en bra insikt kring att bara för att ett visst årtionde kommer tillbaka rent stilmässigt så behöver man ju inte välja samma plagg som man bar sist när det var inne, man kan ju välja att vara en helt annan karaktär denna gång. Heja 90-talsmamman!

  2. Jag älskar att läsa andras modetankar och planet och packningar. Extra mycket kanske tack vare att jag varje vår först FÅR och sedan BESEGRAR vårdepression. Och när jag besegrat så vill jag alltid börja ändra klädstil för att riktigt pånyttfödas. Jag gör det aldrig, men jag vill gärna och ditt inlägg inspirerar till resa, till vår, till 90-talsmammor och deras kläder ☺️

  3. Mycket bra stil som vanligt!! Jag ska själv resa runt i Italien i tre veckor nu i april och maj och har redan nu småpanik över vad jag ska ha med mig för kläder eftersom jag helst skulle klara mig med en stor ryggsäck… Dessutom skulle jag vilja ha plats för lite vintageshopping. Får se hur det går med den saken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *