Vegetarisk breakfast burrito

breakfast burrito
 
En lördag i New York gick vi på brunchbio i Williamsburg. Vi såg Sleepless in Seattle, drack bloody marys och beställde in mat under filmens gång. Jag åt en breakfast burrito som var både rejäl, mättande och full av goda grejer – perfekt brunchmat med andra ord. Så när jag drygt en vecka senare vaknade hemma en söndagsförmiddag och burritosuget gjorde sig påminnt, bestämde jag mig för att försöka återskapa något liknande men utifrån vad som fanns i min kyl. Det blev en vegetarisk frukostburrito med råstekt potatis med chiptolekryddning, vitlöksfräst bladspenat, krämig äggröra, vällagrad ost, tomat, rödlök & koriander.
 
breakfast burrito
 

Till 2 små eller 1 stor burrito behöver du:

1 stort eller 2 mindre tortillabröd
2 ägg
2 potatisar
1 näve fryst bladspenat (eller trippla mängden färsk)
½ vitlöksklyfta
½ rödlök
vällagrad ost
tomat
koriander
chipotlepasta
tabasco (eller annan stark sås)
crème fraîche eller gräddfil
smör
olja att steka i
 
breakfast burrito
 

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i små kuber, tänk köpe-pyttipanna-små. Dels för att du inte vill ha för stora bitar i din burrito och för att det ska gå snabbare att steka såklart. Hetta upp olja i en panna och råstek potatisen på medelvärme. Krydda med någon tesked chipotlepasta och salt när den börjar bli klar. Lägg åt sidan och håll varmt.
 
Stek spenaten tillsammans med lite finhackad vitlök och salt. Se till att det mesta av vätskan försvinner. Lägg åt sidan. Gör en äggröra genom att röra runt äggen på låg värme och avsluta med att ha i en klick smör om du vill göra den extra krämig. Finhacka rödlöken och tomaterna samt riv osten.
  
breakfast burrito
 
Montera din burrito genom att lägga alla ingredienserna i en rad i mitten. Vik in över- och underkanten och rulla ihop den från sidan så tight som det går. Stek burriton snabbt i torr panna och dela den sedan diagonalt. Servera med crème fraîche eller gräddfil och stark sås. Din brunch är nu komplett.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *