Jamen januari då

jamen januari då
 
En solig söndag, en januaridag, en fullsatt buss från Slussen med sikte på Hellasgården. Vi går på isen bland långfärdsskridskoåkare och barn med små hockeyrör, klotrunda hjälmar, swischande bävernylon, termosar med varm choklad och pulkor som dras i grus, färgglad plast mot småsten, det skrapar i minnena av barndomens ljud. Vi dricker kaffe på en brygga med ansiktena vända mot solen, kisar i motljus och samlar fräknar fastän jag aldrig får några, inte ens på sommaren. I omklädningsrummet trängs vinterbleka kroppar och i bastun sitter vi bland främlingar i kompakta fururader, andas samma tunga luft, slänger vatten på aggregatet, känner värmen sakta stiga inombords. Därefter försiktiga steg ned mot vattnet, inte halka, ut på bryggan, handduken på bänken, varsin stege och så fort i utan att tänka, utan att känna. Bara göra, leva, andas, pirr i benen, endorfiner, rus i blodet och snabbt svepa handduken om sig efteråt. Hög på känslan, vi gör det en gång till va, in i bastun och så en nöjdhet i kroppen. Som om man behöver omfamnas helt av januaris obarmhärtiga kyla för att kunna förlika sig med den, för att ens orka stå ut.
 
Det fick bli till en fin spellista också, för att sätta ljud på känslorna och för att januari kan behöva ett soundtrack vare sig man vinterbadar eller ej.
 
 
Och för er som gillar mina spellistor kan jag även meddela att min lista med de 20 bästa nysläppen nu är uppdaterad och igång för 2019. Jag ser fram emot ett år med många bra nya låtar, hoppas att ni också gör det!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. är så enormt sugen på att börja vinterbada (älskar att ställa mig i iskall dusch efter bastun och liknande) och din text gör mig ännu sugnare. för övrigt väldigt vackert formulerat, som vanligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *