Sökes: lägenhet i Stockholm

flytta
 
Vissa blogginlägg avskyr jag att skriva. Det här är tyvärr ett sådant…
 
Idag vaknade jag tidigt för att vara en söndag – utvilad och på gott humör. Jag hade bestämt mig för att storstäda min lägenhet och var redo att sätta igång direkt. För även om det bara är 21 kvadrat så tar det sin lilla tid. Hyllor ska dammtorkas, skåpsdörrar gnuggas, dammsugaren swishas runt och alla golv tvättas med grönsåpa. När jag äntligen var klar och till och med hade avkalkat kaffebryggaren slog jag mig ned framför datorn, öppnade mina meddelanden och möttes av en mycket dålig nyhet. Jag måste flytta. Lägenheten som jag varsamt söndagsstädat och polerat ned till minsta golvlist kommer snart vara ett minne blott…
 
Stockholms bostadmarknad är rent utsagt ett helvete. Ändå har jag lyckats ha hyfsad tur och klarat mig bra varje gång, förhoppningsvis även denna. Att köpa en lägenhet är i nuläget omöjligt för mig. Det spelar ingen roll att jag har fast anställning, bra lön och besparingar på banken när det är närmare en halv miljon i kontantinsats som krävs och bostadsmarknaden skenar värre än någonsin. Så i väntan på fler dagar i bostadskön och ännu fler tusenlappar på sparkontot är det andrahandskontrakt som gäller.  
 
I december måste jag flytta ut ur min nuvarande lägenhet och då behöver jag ett nytt ställe att ställa mina saker på. Helst en etta eller möjligtvis en liten tvåa till och med. Centralt belägen eller längre ut på någon av tunnelbanans linjer, det spelar ingen större roll.
 
Som hyresgäst är jag en utmärkt person, rent av exemplarisk om jag får säga det själv. Jag har sedan 2013 fast anställning som copywriter på en reklambyrå i centrala Stockholm och betalar min hyra på pricken den 25:e. Jag röker inte, har inga husdjur och min inredningsstil är modern, uttänkt, skandinavisk… ja, riktigt fin faktiskt. Vill du ha intyg på allt detta (utöver bilderna i bloggen) ställer mina tidigare hyresvärdar gärna upp som referenser.
 
Lägenheten jag flyttar in i kan vara helt, delvis eller inte alls möblerad, på den punkten är jag rätt flexibel. Men jag bor gärna på samma ställe i minst 6 månader och jag delar helst inte lägenhet med någon jag inte känner. I övrigt finns varken krav på balkong i söderläge eller lyxiga bubbelbad.
 
Så… Ska du finna dig själv i Asien och behöver någon som kan hålla ditt kylskåp vid liv? Vill du testa att bo ihop med den du är kär i? Äger du världens bästa lägenhet som bara står tom och väntar på mig? Hör av dig! Skicka ett mail till prickbloggen[@]hotmail.com så är jag dig förevigt tacksam!
 
Snabbsummering:
Sökes: 1:a eller 2:a i Stockholm
Område: Spelar ingen större roll men centralt är ett plus
Inflytt: Början eller mitten av december
Max-hyra: 8000 kr
Tillgänglig: Helst 6 månader eller längre

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Blir så ledsen varje gång jag läser sånt här, vet inte alls hur det känns men vet att jag skulle varit knäckt om jag varit tvungen att flytta runt så mycket som de flesta verkar göra i Stockholm alltså.. Hoppas verkligen du hittar något den här gången också!

  2. Känns som alla under 30 i Stockholm flyttar en eller två gånger om året. Jag förstår inte riktigt hur det kan vara bostadsbrist, eller är det för att de flesta vill bo inne i stan och därför är alla höghus i utkanten nästan tomma?

    1. Inga höghus i utkanten av stan är tomma, även de är fulla. Varje dag flyttar det i genomsnitt 300 personer till Stockholm så att bostäderna inte räcker till är inte så konstigt. Tyvärr byggs det för lite nya bostäder och marknaden har skenat iväg…

  3. Svar: okej. Står nämligen i kö på Stockholms boplats och där finns väl lite mer än 500 lägenheter att söka i utkanten som man kan anmäla intresse på, men knappt några inne i centrala. Hemsidorna kanske inte ger rätt intryck om man inte redan bor i Sverige. Ber om ursäkt. 💗

    1. Jag står också i den kön men dessvärre krävs det en hel del år för att man ens ska få visningar på lägenheter, även de som ligger långt ut. Ofta är det minst sju år för att få tag på något och i innerstan ännu mer. Det är lugnt! <3

  4. är i samma sits.. det här är en jäkla djungel. Hoppas någon nappar och OOOOM du mot förmodan skulle få fler förslag så kan du väl snälla höra av dig till min mail? / seriös och desperat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *