Monday motivation 21

be who you needed when you were younger
 
Av många kloka råd jag läst så är det här nog ett av mina absoluta favoriter. Kanske för att det är så självklart på något vis. I jakten på att lista ut vem man ska vara, vad man ska göra och hur det ska gå till så är det väldigt lätt att tappa bort sig. Men bara genom att tänka på vem man själv behövde när man var yngre, tror jag att man kommer väldigt långt.
För det finns något fint med att hjälpa yngre människor. I förra veckan var jag på en föreläsning som ett kvinnligt nätverk höll i. På scenen satt fyra kvinnor som alla jobbar inom reklam-, design- eller tech-branschen och berättade om sina historier och sina liv. Det var så oerhört inspirerande att höra om hur just de hamnat där de var idag och vad som lett till dessa val. När jag satt där och lyssnade tänkte jag först att oj, vad skönt det skulle vara med en mentor som kunde ge en alla de där kloka råden och komma med smarta tips. Och sedan, tänk den dagen då jag själv får vara där och inspirera andra yngre människor med min resa.
 
Kanske gör jag det redan idag, om så på en väldigt liten nivå. Men om inte annat så ska jag hädanefter sträva ännu mer efter att vara just den där personen som en sextonårig Julia hade efterfrågat. Det tror jag är ett bra mål och ett sätt att bli en ännu bättre person. Vad tror ni?

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. det tror jag verkligen! jag älskar det här rådet för det stämmer verkligen. jag har den väldiga lyxen att ha en mentor och en av de första gångerna jag träffade honom sa han att allt en gör måste utgå från en själv, annars känns det inte äkta för vare sig dig eller den du kommunicerar med. och det kom jag att tänka på nu när jag läste det här.

  2. Hej Julia!
    På tal om motivation så vill jag tacka dig för din helt otroligt braiga (och ganska gamla vid det här laget) spellista "den ultimata plugglistan"! Den spelas för fullt hos mig så fort det pluggas till tentor, eller som nu när uppsatser ska skrivas! Tack för motivationen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *