100 kilometer längs Devons kust

Vandra i Devon Vandra i Devon Vandra i Devon

Semesterdagarna har runnit ut. Jag är tillbaka i kontorslandskapet med dess energisnåla lysrörsbelysning och ställer väckarklockan på sju igen. Fyra lediga veckor har både swoshat och stillsamt makat sig fram. I söndags kväll kom jag hem från den sista etappen, en vandringsresa i södra England.

Tillsammans med fyra andra, tre nya bekantskaper och en nära vän, har jag vandrat i upp- och nedförsbackar med magiska vyer. Under fem dagar avverkade vi runt 100 km utmed Devons kust. Vi stannade till i små städer längs vägen, drack öl på de lokala pubarna och tog salta dopp i havet. Det var min första vandringsresa någonsin och det var helt otroligt.

Vandra i Devon Vandra i Devon Vandra i Devon

Inte bara var miljöerna svindlande och sällskapet gott. För första gången på mycket länge, ja kanske någonsin, upplevde jag känslan av att testa något helt nytt och inse att ”det här är min grej”. Att det inte är jobbigt, att allt bara flyter. Självklart var det fysiskt krävande. Det var ofta över 30 grader varmt och branta backar, men jag kände mig stark i benen, glad i själen. Nästan hela tiden fylld av en grundlig tacksamhet.

Det var så skönt att låta kroppen bara vara ett verktyg. Att lämna alla dömande tankar om det yttre och fokusera fullt ut på varje steg framåt. Att ha gott om tid att tänka, ge tankarna utrymme att vandra dit de vill och ibland lyfta en fundering med en vän. Att få möta godheten hos främlingar som pekar ut rätt stig eller glatt fyller upp ens vattenflaskor med trädgårdsslangen. Och att lära känna nya personer, få nya infallsvinklar och dela minnen, skratt och kakor.

Det var helt enkelt en toppenresa, kanske en av de bästa jag gjort, någonsin! Snart tänkte jag skriva ett lite längre inlägg med mer fakta om vår rutt och saker som kan vara bra att veta om man är sugen på att göra en liknande vandring. Har ni några frågor så går det fint att ställa dem i kommentarerna här så ska jag försöka svara på allt. Hej svejs från en vandringsfrälst!

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. Har tittat på dina stories från resan säkert hundra gånger, googlat och zoomat på kartor och tvingat min man att gå med på att göra samma vandringsresa. Så otroligt fint dokumenterat av dig!

 2. Har varit så kul att följa din resa på instagram, ser verkligen helt fantastiskt ut! Har jobbat i tre dagar och redan börjat drömma om nästa semester, så vill gärna veta mer!

 3. Åh, vad heter du på Instagram? Jag vill ju kolla även där!
  Undrar hur ni gjorde med boende och packning? Mat längs vägen? Antar att ni hade hotell så ni inte behövde släpa på lakan och sånt? Hade ni bokat allt innan och hur många vandringar hade ni i så fall planerat för? Var det någon dag det var jobbigt att ta sig den planerade längden? Förberedelser?

 4. Åh gud vad härligt det såg ut!

  Hur långt gick ni varje dag och ungefär hur lång tid? Hur utmanande var vandringen? Hade ni med er mat? Vad hade du gjort annorlunda?

 5. Jag har njutit av att följa med på din vandring över instagram och ser verkligen fram emot det längre blogginlägget. Jag har uppskattat dina inlägg om packning tidigare, minns särskilt ett om handbagage på långflyg, så du får gärna skriva om hur du/ni tänkte när ni packade för vandringsresan. Förutom det ser jag fram emot att höra mer om själva resan. Hur bestämde ni längden på dagsetapperna och kändes de lagom långa när ni var där? Är ni erfarna vandrare? Var det nåt som blev oväntat bra? Eller nåt som blev sämre än väntat? Tack på förhand 🙏🏻

 6. Oj vad spännande, min pappa bor vid kusten i Devon men på grund av små barn har vi mest åkt bil/hängt på stranden när vi varit där. Vill gärna vandra någon gång i framtiden! Ska bli spännande att se om du vandrat genom hans by kanske!

 7. Such a great idea for a trip, you picked a great week for it. Looking forward to the long blog post

 8. Superhärligt att läsa!
  Hur kom ni på idén att vandra i just England?

 9. Wow! Vill höra ALLT!! Vilken dröm-tur! Också nyfiken på hur ni planerade resan och tänkte kring packning.

 10. Exakt sådär kände jag också efter min första vandring! Det där med att låta kroppen vara ett verktyg, att bara släppa allt och endast fokusera på att ta sig framåt, det är så befriande. Tänker aldrig så klart och fritt som när jag vandrar, det är ljuvligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *