Japan del 4 – vandring på branta stigar, långa linbanor & svavelosande källor

Vår andra dag i den japanska bergsbyn Hakone valde vi att viga åt natur och frisk luft. Själva byn är en del av en nationalpark med heta källor, en stor sjö och berg omkring – perfekt för friluftsliv med andra ord. Vi började med att ge oss av på en 10 kilometer lång hike längs Lake Ashis långsida. Stigen var ganska bred till en början men smalande sedan av för att bli snårig och fylld av rötter. På vår vänstersida hade vi en brant sluttning ned till vattnet och ovan oss ett tak av gröna blad. Väldigt vackert och rofyllt.
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
Efter några timmar var vi framme på andra sidan sjön och där stannade vi för en kort lunch. Sedan hoppade vi på en av båtarna som gick tvärsöver sjön för att komma tillbaka. Men det var inte vilken båt som helst utan ett skepp som snabbt fylldes av oss och en massa japanska pensionärer (som var vårt huvudsakliga sällskap i Hakone, förståeligt eftersom vi var där under några vardagar). Himlen mulnade och vi seglade förbi tempel och skogar.
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
Vår sista del av utflykten blev en tur med linbana upp i bergen. Därifrån kunde vi skymta Mt. Fuji genom molnen och spana på svavelosande heta källor. Jag fastnade verkligen för färgskalan där uppe. Så fint med det grå-brun-gröna i kontrast med den blå himlen och den vita röken. Efter en hel dag utomhus var det sedan extra skönt att sjunka ned i ett hett bad, ta på sin yukata och äta en långsam middag tillsammans igen. Helt klart en måndag värd att minnas.
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone
 
hakone

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Wow så vackert och underbara bilder!! Så en fråga: Var kan man hitta ett sånt litet feministörhänge som din kompis har? Helt perfekt ju<3

  2. Wow! Vilka vyer. Jag förstår att det var en måndag värd att minnas. Precis som Astrid här ovan undrar jag också varifrån Annas öronhänge med kvinnosymbolen kommer ifrån?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *