Era bästa Paristips, merci!

 
Om nio dagar hoppar jag på ett flyg mot Paris, alldeles själv. Jag bestämde mig ju, efter support från er, för att testa på att resa någonstans ensam och gav således mig själv en weekend i Frankrikes huvudstad som present när jag fyllde år. Nu börjar det alltså dra ihop sig och jag är fylld av förväntan!
 
Små planer börjar sakta ta form i mitt huvud och jag försöker spara ned alla tips jag springer på. Men självklart finns det säkert många guldkorn jag missar och därför vill jag gärna ha er hjälp. Vilka är era bästa Paristips? Restauranger, museum, caféer, områden, affärer, parker, barer… allt! Jag undviker gärna de största turistfällorna (typ åka upp i Eiffeltornet eller kika på Mona Lisa, det känns bara ovärt), så ge mig gärna de där insidertipsen jag lätt skulle missa annars.
 
Mitt hotell ligger nära Saint Martin-kanalen i 10:e arrondissementet (vilket inte säger mig så mycket egentligen), men finns något fint i närheten så är det alltid en bonus. Jag är säker på att ni sitter inne på grymma tips, så hjälp mig nu. Som tack så lovar jag att leverera det allra bästa från Paris, direkt till er sen. Bisous!

Delta i diskussionen

19 kommentarer

 1. hyr en cykel! Det är ett perfekt sätt att komma runt på och se saker samtidigt. Det finns stadscyklar att hyra billigt om man bara registrerar sig först, inmsteuktioner står vid cyklarna.

 2. st martin är superfint! cafe sesame har lyxig brunch i närheten, i marais finns rolig shopping (obs också colette i 1er arr). palais de tokyo har ofta roliga utställningar (och utsikt över eiffeltornet). alla barer är bra (ja!) och serverar ok espresso. fleche d’or har bra konserter. ät baguette i park (alla är fina!). vill du simma under bar himmel rekommenderar jag picine josephine baker. paris är livet <3!

 3. Vad spännande att du ska iväg själv till Paris! Det har jag en del erfarenhet av, eftersom jag var au pair där ett år! Njut stort av din tid där! Om jag hade varit du hade jag tagit med mig ett bra skriv-/ritblock och satt mig i en av de vackra parkerna som Jardin du Luxembourg eller sträckt ut mig på gräsmattan framför Sacré-Coeur och skrivit ner allt som kom till mig! Paris kan vara en superbra källa av inspiration. Likadant borde du sätta dig på ett litet boulangerie på morgonen och beställa in en croissant och en varm dryck (som äkta parisare gör) och skriva eller bara titta på människor och lyssna på det vackra språket. Något som är riktigt mysigt är att köpa en baguette och lite ost och sitta vid Seinens kant. Jag öser på med mina favoritgrejer att göra nu, så här kommer fler: gå över den vackra bron Pont Alexandre III, äta frukost på Le Quotidien, köpa en falafel i Le Marais, shoppa på gatan Rue de Rivoli i butiker som Naf Naf, Pim Kie och Jennyfer. Om du inte fått nog av tips så skrev jag en guide till Paris på min blogg när jag var där som du kan kika på: (http://hallonsplace.blogg.se/2014/may/guide-till-den-magnifika-staden-paris-1-2.html). Ha så otroligt kul!!!

 4. Åh vad härligt med paris! Var där tillsammans med min kille i höstas och har två tips jag kan tänka på:

  1. Ska du upp i eifeltornet så åk dit tidigt (vi var där typ 10 på morgonen) så är kön inte så lång, var säkert tre gånger så lång när vi gick ner någon timme senare.

  2. Naturhistoriska museet, vi besökte bara byggnaden med skelett, som jag tyckte var helt otrolig! 1000-tals vita djurskelett usställda i dina rader, i en vacker byggnad med tre våningar! Jättefin park runtomkring och andra byggnader med andra "inriktningar" också. Vi hann bara med skelett-delen dock, vädret var för fint för att vara inne den dagen 🙂 (hittad kanske lättast om man googlar på franska namnet: Galerie de paléontologie et d’anatomie comparée)

  Hoppas du får en otrolig resa!

 5. – Père-Lachaise kyrkogården är oerhört vacker och promenadvänlig.
  – i närheten av Notre Dame finns en helt jäkla fantastisk anrik bokaffär som heter Shakespeare and Company. Viss risk för tokmycket folk, men googla bilder så förstår du varför den är värd ett besök. Plus att när jag var där (visserligen 2013, men ändå) så bodde en av snubbarna som jobbade där i ett rum i affären och gick således runt i sina mystofflor.
  – parisare är inte direkt kända för att vara det trevligaste folket i världen, men de är lättare att blidka om du har några franska fraser i rockärmen. Så se till att hälsa med bonjour, tacka med merci, och använd all skolfranska du kan.
  – googla "Paris hipster" så kommer det upp en jäkla massa bra tips om ställen att hänga på som inte tillhör de mest traditionella turistfällorna.
  – den här personen har bott i Paris från och till i flera år och delar med sig av tips på sin blogg. http://alicebremberg.se/min-parisguide.html

 6. Jag bodde i Paris en vår för fem år sedan och mina bästa tips kan sammanfattas med att hänga mycket i Le Marais (3de arr)! Min stammisbar på kvällen heter La Perle ("Pärlan") och när den stänger kan man enkelt gå en gata bort till Connetable som alltid känns som en galen hemmafest.

 7. Så kul att du ska resa till Paris, hoppas du får det helt magnifique!

  Har själv bara varit i Paris med familj och senast när jag var 15, så har egentligen inte så himla många bra tips. MEN! Såg via Sandra Beijer någonting som jag själv satt upp på min lista att besöka och det är Galerie de paléontologie et d’anatomie comparée (som jag även såg någon skriva om i kommentar här). De har ett helt rum med skelett och hela stället ser ut precis som ett flådigt naturhistoriskt museum ska göra.
  Så det blir mitt lilla tips. Bon voyage!!

 8. Kul med Paris! Jag har tips på två riktigt bra kaféer. Det ena heter kooka borra och ligger i Pigalle. Riktigt bra kaffe, Sverige nivå på det. Och ett annat mysställe är Le Salon nånting och ligger på 16 rue des Minimes. Det är ett kafe/bokhandel, supermys! Hoppas du får en trevlig resa! 🙂

 9. Restaurang Galleri 88 på Quai del Hotel de Ville är ett fantastiskt ställe med marockansk/fransk mat! Inte speciellt dyrt heller, ca 12 euro för dagens lunch bestående av 3 rätter. Trevlig resa!

 10. Tipsar precis som många andra om naturhistoriska! Eftersom det ligger i jardin des plantes är det helt klart värt att ta sig en tur där med, mycket vacker park om omgivningar. I stadsdelen där runt omkring är det inte lika mycket turister heller, finns även en liten marknad som är öppen olika dagar i veckan beroende på jämn/ojämn vecka samt vilken månad det är, googla marchés + paris så kommer det upp! Annars är en av mina bästa bar/restaurangtips la favorite vid metro st paul,rue rivoli – bästa (och prisvärd!!) ostbrickan. Ifall du vill gå lite på museum så välj musee de l’orangerie eller d’orsay framför louvren, på båda museerna finns mer impressionistisk konst framför det mer klassiska på louvren, och inte alls lika mkt turister. Dessutom gratis ifall du är under 26 (googla paris + under 26 years old + eu citizen så kommer det upp massa tips på gratis inträde etc). På l’orangerie finns även monets gigantiska näckrosmålningar. Rue saint honoree för shopping, opéra garnier för arkitektur, upp i tornet på notre dame, sacré coeur eller triumfbågen för utsikt, promenad från jardin des luxembourg mot eglise st sulpice och sedan mot rue bonaparte mot seine för en fin promenad med massa street art och mysiga torg. Och frukost på ile st louis och cafe st regis (turistigt men mys). Solnedgång från bron bakom notre dame. Palais du tokyo framför pompidou för modern konst… Sedan är ju området du bor i SUPERMYSIGT. Och colette nära rue st honoree… tror du skulle gilla det stället! MVH en tjej som inte kan skriva kortfattat.

 11. Ställen vid canal st Martin: 1. le comptoir general, mycket nice!, de har både drinkar/lemonad/mat/kaffe och liten innergård som känns som en djungel –> Go go go! 2. En restaurang som heter hotel du nord som också bör besökas. 3. Har för mig att det finns ett mysigt café/bar som heter chez prune alldeles där vid kanalkanten också.

 12. Vilket perfekt läge! Min lista på ställen jag har och ska besöka är milslång men iaf, längs med kanalen ligger l’Institut de Bonté som har en helt fantastisk och prisvärd frukostbuffé. Enkelt men riktigt bra kvalité och mys ställe. Precis bredvid ligger Siseng som har världsbästa bao burgers med sötpotatispommes. Är det sol så är det picknickhäng längs hela kanalen, bra tillfälle att träffa nytt folk? Köp lite ost, vin och baguette och slå dig ner. Rue Oberkampf med omnejd har riktigt bra barutbud förresten. Hoppas du får en underbar resa!

 13. Chez Jeanette på faubourg saint denis är megamegafin bar med högt i tak, neonskyltar och snygga bartenders, bra vilken tid på dygnet som helst typ! På natten flyttar festen ut på gatan osv. Bodde på den gatan och kan i allmänhet tipsa om den och området runtomkring, massa nice mat, nära till kanalen!

 14. Så kul! Då kommer vi att vara där samtidigt tror jag och bo ganska så nära varandra.
  Här kommer två tips:
  Musée d’Orsay är mitt favoritmuseum. Det är en gammal järnvägsstation och tavlor av Monet, Manet och Degas bland annat hänger där.

  Les fleurs är en favoritbutik och ligger här: 6 passage josset 75011 Paris
  Ha en fantastisk resa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *