Att vara tjugofem

ost & kex
 
semla
 
En sämre sak med att vara tjugofem, på väg mot tjugosex, är att jag snart inte är det minsta ungdom längre. Hejdå billiga tåg- och flygbiljetter. Hej fullpris och vuxenliv. Men en bättre sak med att vara tjugofem, på väg mot tjugosex, är att jag är tillräckligt gammal för att bestämma middagar själv men tillräckligt ung för att inte orka vara förnuftig jämt. Det är alltså fullt legitimt att inte orka laga middag en onsdagskväll utan istället blanda dipp, skära upp grönsaker och plocka fram ett gäng ostar och kex. Eller som idag, på lunchen, när det vräker ner snöblandat regn utanför fönstret, jag har ingen matlåda i kylen och är inte alls sugen på någon hämtmat från ställena omkring. Då kan jag gå till Sturekatten, köpa en semla och bestämma att den blir min lunch. Bara för att jag vill, bara för att jag var sugen, bara för att semlor är så gott. Så ja, ibland är tjugofem, på väg mot tjugosex, den absolut bästa åldern.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Jag älskar ditt resonemang här! Är själv trettio numera, men tillämpar ändå exakt det här resonemanget ibland, fortfarande. Det är ju gött att vara vuxen och få bestämma!

  2. SÅ rimligt! Känner lite samma sak med att bara ha flyttat hemifrån, att det är så skönt att få välja själv, men så jobbigt att man måste göra ALLT själv liksom.

  3. Jag är också 25 på väg mot 26 och är så himla rädd för att inte kunna fortsätta göra misstag. Jag är inte redo att bli vuxen än, känns det som. Och billiga flygbiljetter… kommer att sakna dem! Fin bricka från Iittala du har föresten 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *