Spicy tortillas med avokadoröra

Här kommer ett superenkelt recept som passar den som kanske tröttnat på vanlig tacos men är sugen på något lite spicy i en tortilla. Det är dessutom helt vegetariskt och enkelt att göra veganskt om man önskar. Laga det här i morgon och njut av att helgen är på intåg eller spara det tills nästa gång du ska bjuda på middag. Okej?
 
tortillas
 
Inspirationen kommer från ett recept jag hittade på Pinterest, nämligen Roasted Veggie Pitas with Avocado Dip. Men eftersom jag ville maxa lite lade jag till några ingredienser och skapade istället Spicy tortillas med avokadoröra.
 
Du behöver (till 2-3 personer):
6 st tortillabröd
½ blomkålshuvud
1 pkt kikärtor
Olivolja
Lite goda kryddor du gillar (jag hade cayennepeppar, garam masala, chili, spiskummin och salt)
½ rödkålshuvud
2 avokados
½ lime
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
Picklad rödlök
Turkisk yoghurt
 
tortillas
 
Gör så här:
Om du inte har picklad rödlök hemma sedan innan, sätt igång med det direkt. Till en rödlök blandar jag ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten till en klar lag som jag slår över den tunt skivade rödlöken i en burk. Ställ svalt i minst en timme, men gärna längre.
 
Börja sedan med de rostade grönsakerna. Dela blomkålshuvudet i små buketter och skölj kikärtorna. Har du en ugn kan du slänga allt i en ugnsform och ställa in den på 200 grader, men jag körde i en stekpanna och det gick prima. Hetta bara upp pannan, slå i en skvätt olivolja, lägg i grönsakerna och krydda loss. Rör om med jämna mellanrum tills allt rostats och fått fin färg.
 
Under tiden, rör ihop en guacamole. Jag gör min genom att mosa avokado och smaka av med lime, vitlök, chili och salt. Strimla också rödkålen fint och lägg åt sidan. Plocka även rikligt med koriander, för det kommer du vilja ha på.
 
När allt är klart, ta ett tortillabröd och bädda med finstrimlad rödkål. Lägg på de rostade grönsakerna och toppa med guacamole, turkisk yoghurt, picklad rödlök och koriander. Vik ihop, ät och njut!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *