Inspiration: sovrum

Här kommer lite mer inredningsinspiration lastat inför min kommande flytt. Denna gång har jag valt att fokusera på sovrummet. Lägenheten har nämligen ett ganska stort enskilt sovrum med två fönster och tre stora garderober. Väggarna är ljusa och tapetserade med en hyfsat diskret bredrandig tapet i två olika vita nyanser och golvet är ett ganska enkelt trägolv i någon slags mellanbrun nyans (be mig inte ange exakt träslag har för det har jag inte koll på, haha).
 
sängEftersom sovrummet är ganska stort tänker jag låta sängen få stå i mitten och ta ordentligt med plats. Helst vill jag fylla den med dubbla fluffiga täcken och massor av kuddar för den ultimata drömkänslan. Ett litet nattduksbord och en sänglampa (kanske på fot?) vid sidan av för att rama in det lite. Som kontrast till allt det fluffiga och mjuka är jag lite sugen på en mer rå sänggavel, kanske i plywood eller osb-skiva, beroende på hur det passar med golvet.
 
växter
Fönstren har  djupa fönsterbrädor så där tänker jag att ett stort gäng med växter ska få hänga och ge lite liv och grönska åt rummet. Gärna större krukväxter mixade med mindre kvistar och andra fina prydnadssaker som gör en glad.
 
kläder
Rummet har ju tre stora garderober som förhoppningsvis kommer sluka alla mina kläder men eftersom utrymmet finns och det kan vara lite fint med någon mer möbel i rummet funderar jag på att ställa dit någon enklare klädstång. Kanske en stegformad där man kan hänga kläderna när man klär av sig på kvällen eller en mer traditionell klädställning med galgar. Den lilla plywood-lösningen med spegeln tycker jag är fin så om jag får tid och känner mig riktigt händig kanske jag ordnar en sådan också…
 
Nu är det bara fem dagar till flyttlasset går, så det är hög tid att börja packa. Dags att sätta fart med en gång, vi hörs!
 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. FINT! Skulle vara jättekul att följa din inredning av den nya lägisen, du är så duktig på sånt. Grattis till den förresten, lägenheten alltså!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *