Nytt i bokhyllorna

bokhyllor
Hej hopp! Jag har gjort om lite här hemma, ja i den mån man kan göra om i en andrahands-lägenhet som redan är möblerad vill säga. Ni vet, längs en av väggarna i min lilla etta står ett gäng bokhyllor och mitt matbord. Tidigare såg den väggen ut så här – det vill säga ganska mycket prylar och även om jag hade sorterat allt så noga som möjligt så kändes det lite rörigt i och med att lägenheten är så liten.
 
bokhyllor
Därför kom jag på att jag kunde täcka de nedre delarna av hyllorna och på så vis få undan en massa saker och bara låta ett gäng utvalda prylar synas. I en av mina flyttlådor hittade jag ett vitt tyg som tidigare varit gardiner och en kväll i somras satte jag igång att sy. Det blev enklast möjliga lösning med dubbelvikt tyg (som en påse ungefär), en bit rundstav i botten för att hålla den på plats och självhäftande kardborreband i hyllan och högst upp på tyget för att fästa det.
 
bokhyllor
Kanske inte jordens absolut snyggaste och mest hållbara lösning men utifrån mina förutsättningar tycker jag att det blev riktigt bra. Dessutom är tyget lite mindre transparent i verkligheten än på bilderna så sakerna göms riktigt bra där bakom.
 
djur
I en av de öppna hyllorna huserar de här små djuren i origami-stil. Det känns ju som om de borde varit köpta i Japan men nix, jag hittade dem på Hemtex sommarrea av en slump. Jag gillar dem mycket i alla fall!
 
mässing
I hyllan under bor en tålig växt och lite mässingsprylar. Jag är på jakt efter den perfekta lappen att sätta i den där klämman, ska bara hitta den först…
 
hylla
Nu när inte alla saker behöver synas precis samtidigt känns det extra kul att gå runt och plocka, bygga små stilleben och flytta saker från en hylla till en annan. Perfekt sätt att ändra sitt hem efter humör också!
 
böcker
Här får exempelvis en av de senaste böckerna jag läst agera färgklick. Återkommer med recension på den förresten, men jag kan hinta om att jag gillade den – mycket.
 
böcker
Jag har tipsat om det förut men att vända böckerna utåt är ett bra sätt att skapa en lite lugnare bokhylla. Det blir såklart svårare att skryta med några svåra titlar, men den ansträngda djupheten får man göra avkall på då och då…
 
affisch
Ovanför köksbordet hängde förut två blå hyllor men de skruvade jag ned med största försiktighet. För att täcka det värsta av hålen i väggen bakom satte jag istället upp den här blomaffischen av Jonna Fransson. Och så ser det ut hos mig just precis nu. Slut på rundtur!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Åh, vilka fina stilleben du byggt! Det är ju svårt att få plats med alla sina favvoprylar på en gång men jag tycker verkligen du har lyckats bra! Du gjorde i alla fall mig hemskt sugen att plocka runt lite hemma i köket… 🙂

  2. Vilken skillnad lite tyg kan göra! Tänkte också på att det tidigare gav en stressad känsla med så många öppna hyllplan, så detta var vekligen en lyckad förändring! Jättefint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *