Monday motivation 14

mera bok, mindre facebook
Med vardagens bitterljuva återkomst är också mitt lilla kreativitetsprojekt Monday Motivation tillbaka. Ni vet, ett gäng tänkvärda ord varje måndag som jag formgett på något vis. Mest för att måndagar är i behov av någon slags pepp men också för att trigga min kreativitet lite extra och för att det finns så många fult designade citat att det kan behövas fler fina.
 
Denna måndag inleder vi på klassiskt ny termin = nya löften-vis. Efter sommarens soltimmar på stranden med en bok i handen har jag verkligen kommit in i läsandet igen och det är en vana som jag inte vill tappa. Problemet är bara att hitta tiden i vardagen för läsning och en klassisk tidsslukare är ju datorer i allmänhet och sociala medier i synnerhet. För förutom att driva den här bloggen så läser jag ju också många andra bloggar samt hänger på Instagram, Twitter, Pinterest och Facebook. Det blir ju några timmar varje dag och jag tycker det är okej eftersom det ändå är kul, föder min kreativitet och hjälper mig i mitt jobb.
 
Men ibland gör man ju saker bara av vana och inte för att man egentligen vill. Att kolla på film och serier var en sådan sak för mig som jag nu slutat med. Jag tittade mest för att alla andra tittade, det var en social grej och jag ville hänga med. Men egentligen tycker jag det är rätt trist att konsumera filmat material. Jag äger ingen tv, har inget Netflix-konto, följer inga YouTube-kanaler och ser typ aldrig på film längre. Jag tycker helt enkelt inte det är kul och det är tur för annars hade jag aldrig haft så bra koll på bloggvärlden till exempel.
 
En annan grej som jag insett att jag gör bara av gammal vana är att kolla Facebook. Det har ju liksom varit en given plats att besöka varje dag sedan 2016, så det är klart det är en rutin. Men helt ärligt, är det bara jag som har en fruktansvärt tråkig och ointressant feed numera? Det är bara Expressen-artiklar, sponsrade länkar och någon bild som jag redan sett på Instagram. Väldigt få personer som jag är vän med skriver intressanta saker på Facebook och den enda glädjen jag får ut av mediet är privata konversationer i grupper och Messenger. Jag följer hellre mina kompisar på Instagram och Twitter, det ger mig tusen gånger mer. Så nu är det slut på slö-scrollande i Facebook-feeden och förhoppningsvis kommer det spara mig ett par minuter varje dag. Minuter som jag istället ska lägga på att läsa böcker. Är det någon mer som hakar på?

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. jag håller verkligen, verkligen med dig. väldigt sällan facebook är intressant nuförtiden. men ska jag vara ärlig använder jag det mest som att sätt att skapa debatt kring olika ämnen som berör mig. och att ta del av nyheter (glömmer typ BORT att läsa nyheterna annars, pga orkar inte, wtf). men ja… mer bok framöver. min pojkvän tog bort FB-appen från sin mobil och menar att det gjort en stor skillnad. kanske är där man ska börja. SÅ STORT STEG. lol.

  2. Jag är med! Trodde dock först citatet var "mera bok, mindre fackbok". Skön undanflykt för mig som student att haka på tänkte jag 😉

  3. Håller med om att fb är ointressant. i min feed är det bara "roliga" videos där folk taggar folk och artiklar från omtalat. nej tack!
    jag har raderat fb-appen på min telefon vilket underlättar typ allt.
    Ha en fin dag!

  4. Äntligen är måndagscitaten tillbaka, jag har längtat! Jag läser alltid mycket men skulle absolut kunna dra ner på Facebook, som knappt roar längre, så jag är på!

  5. Men ja! min favvo-kategori är tillbaka<3 lite skrämmande dock att det känns som typ 2 veckor sedan du tog pausen!? wtf happened to the summer!? :O

  6. JA! tog bort fb-/twitter-apparna från min mobil och märker att mitt slösurfande har minskat mycket. ska försöka bli ännu bättre nu, haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *