Tio minuter tankeblogg

Jag har tankebloggat många gånger de senaste veckorna. I huvudet har jag skrivit på olika inlägg, gjort noggranna formuleringar och berättat om sådant som hänt. Jag har tankeskrivit om min resa till Osaka och Kyoto, visat vad jag haft på mig de senaste dagarna, delat bilder av sådant jag skärmdumpat den senaste tiden och författat prosalyriska texter om den förgängliga tillvaro som pågår i försommarens tid.

När jag varit som minst realistisk i tanken har jag tänkt att jag ska ha bloggvecka och skriva något varje dag. Vilken otrolig idé från någon som inte ens kan producera ett inlägg i veckan, jo tack jag vet. Jag har tänkt att jag vill blogga sådär bra som de andra gör. Vara lika estetiskt formulerad som Sardellen, populärkulturrelevant som Sandra, ärligt inspirerande som Flora eller bara självklart on point som Gabriella. I tanken har jag varit en liten del av allt detta och jag har sett allting helt klart framför mig.

Problemet med att tankeblogga är dock att det inte händer något. Inläggen finns bara i mitt huvud och aldrig i verkligheten eftersom fingrarna inte tycks ta sig tiden att möta tangentbordet. ”En inställd spelning är också en spelning”, sa Ulf Lundell en gång men tyvärr tror jag inte att samma sak gäller för tänkta blogginlägg. De finns helt enkelt bara inte.

Och jag vet knappt om det här räknas som ett inlägg men här kommer en halvdan uppdatering i alla fall. Ett litet hallå i den ekande sommarvärmen, en långsam vinkning från andra sidan sjön. Inget wow men ändå… något. Och ni ska bara veta hur mycket och hur bra jag skriver i hjärnan. Tänk er!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

 1. Det är ett sätt att vara i världen – att skriva om den i huvudet. Kan göra en mer närvarande, tror jag.

 2. Lisa Bjärbo skrev en gång en fin bok som heter Inuti huvudet är jag kul.
  Det appliceras friskt här i mitt vardagliga liv. ”Inuti huvudet har jag städat”. ”Inuti huvudet har jag tänkt revolutionera världen”. ”Inuti huvudet skriver jag på min blogg. Eller valfri bok”.
  Det är sjukt intressant hur mycket en hinner med.
  Just inuti huvudet.
  Och jag håller helt med övriga. Gillar din tankeblogg också.

 3. Jag gillar din blogg precis som den är! Tankeblogga på för fullt, på sommaren(och alltid) måste tankarna få flyga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *