En låda med second hand-fynd

Hej! Vill ni packa upp min senaste Sellpy-beställning tillsammans med mig? Det är en liten blandning vårvintriga plagg, totalt nio stycken till det facila priset 585 kronor. Låt oss ta plats framför spegeln och börja!

sellpy-fynd

Först har vi ett par mörkbruna manchesterbyxor. I ett av sina nyhetsbrev i början av året hävdade Leandra Medine Cohen att brown corduroy pants could be the new jeans eftersom de passar med i princip allt, har lite textur, ger en mer avslappnad känsla jämfört med svarta byxor och gör sig bra ihop med andra nyanser. Slutdiskuterat. Jag begav mig raka vägen in på Sellpy och scrollade igenom ett par sidor brun manchester innan valet föll på dessa. Passformen är något lösare än jag tänkt mig, men jag tror jag gillar att de är lite vida, det känns som att det kan bli en fin kontrast till mer dressade överdelar.

sellpy-fynd

Nästa plagg som plockades upp var en klassisk blåvitrandig skjorta i bomull. Verkligen inget speciellt men därför också ett rimligt köp. Fin att ha uppknäppt över en kul t-shirt i sommar, till brunt, beige och ljusgult eller under en stickad tröja.

sellpy-fynd

Ännu mer klassisk är väl denna vita skjorta som jag köpte just för att jag saknar en. Den är helt vanlig, väldigt mjuk, lite lagom lös, men jag vet inte… När ska jag ha en vit skjorta egentligen? Vad passar ens till? Blåjeans? Vissa basplagg inbillar jag mig att jag behöver men sedan är det ändå inte den typen av kläder jag väljer i min garderob. Till exempel har jag ett par svarta kostymbyxor som jag köpte för något år sedan men aldrig använder. De känns liksom alltid lite för tråkiga, för propra eller för skarpa i sin nyans. Samma risk känner jag finns med den här skjortan, men den får stanna ett tag ändå.

sellpy-fynd sellpy-fynd

Tacka vet jag basplagget knallgrön rugbytröja istället. Den här känner jag redan att jag vill bära och kombinera på en massa olika sätt. Under brun kostym, till glansig minikjol, med kritvita shorts eller till högmidjade blåjeans. Det är också något med den här nyansen av grönt som jag dras till, fastän jag inte har en aning om den är ”rätt” för mig egentligen. Jag har försökt att förstå mig på färganalys men har lyckats identifierat mig med i princip alla säsonger förutom vinter. Är någon av er expert och kan ge ett utlåtande på vad jag skulle kunna tänkas vara?

sellpy-fynd

I min iver att köpa rugbytröjor fick även den här grönvita följa med då jag tänkte att det kunde vara kul med en randig. Och det är det ju, men så insåg jag att jag ju bor på Södermalm och kommer bli tagen för Hammarby-supporter så fort jag lämnar hemmet i den här och sådana missförstånd vill jag inte råka ut för. Tröjan får åka tillbaka och så får jag hålla utkik efter en blåvitrandig som får mig att se ut som den Peking-supporter som jag faktiskt är.

sellpy-fynd sellpy-fynd

För ett par veckor sedan såg jag en kille på mitt kontor iförd mörkbruna seglarskor och då insåg jag att det är ett par sådana som jag ska ha i vår. Ett bra komplement till mina svarta loafers som blivit något av ett standardval. Jag gillar att det här är en jätteklassisk sko som ändå känns lite otippad i min garderob. Det känns som de kan bli fina till linnekostym, shorts och stor stickad tröja eller blåjeans. Jag får bara se upp så jag inte förvandlas till en Sandhamns-pappa med piké till och en skål rökta räkor under armen.

sellpy-fynd

Brunt har blivit något av en favoritfärg i min garderob så jag tänkte att en tunn, finstickad rostbrun kofta kunde få följa med i beställningen också. Jag gillar kragen och att den går att ha både istoppad och utanpå om man önskar. Den kommer passa bra till mörkblå kostym, lösa svarta jeans eller olivgröna byxor tänker jag.

sellpy-fynd

Ett plagg jag verkligen såg fram emot att få hem var den här kamelbruna kappan i ull- och mohairblandning med fina knappar. Tyvärr visade den sig ha ett ganska stort hål på baksidan som känns för krångligt att laga på ett snyggt sätt. Och ska man vara krass så är den även lite för kort i ärmarna för mig, så dessvärre får det bli en retur på den. You win some, you lose some bland Sellpy-fynden.

sellpy-fynd

Det sista plagget i lådan köptes lite på en chansning. Jag var nämligen ute efter en halvtransparent kjol som jag kan testa den ack så omtalade no pants-trenden med. Tanken med den här är att ta bort den tunna svarta underkjolen och bara använda den yttre halvtransparenta mönstrade delen, vilket jag tror kan bli bra. Frågan är bara när jag ska bära den? Jag måste nog styra upp en liten drink med trendsäkra vänner som hajar och där jag inte riskerar att få frågan ifall jag glömt klä på mig. Bara att ta fram kalendern!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Färganalys har jag aldrig pallat sätta mig in i, men jag kollade på Justine Leconte på youtube för några år sedan och hon pratade jättepedagogiskt om vilka färger man passar i utifrån ens hudfärg/hudton, vilka snitt utifrån ens kroppsform+önskemål, frisyrer utifrån ansiktsform osv. Så… tips!

  Tänker att det där med kostymbyxorna funkar om man ser det som en skala? Typ det här plagget är såhär långt ut på skalan, då ska jag matcha med något som är lika långt åt andra hållet (motpol). Kan ju va både hur propert det är, färg, snitt, tygval osv. Men om man balanserar upp det blir det bra? Tänker tex en stickad överdel i boxigt snitt och starka färger/grafiska detaljer, skor som bryter av + accessoarer i accentfärger… eller?

  1. Tack för tipset om Justine Leconte! Ja, jag gillar tänket kring skalan och tycker det fungerar i många fall. Problemet med de svarta kostymbyxorna är nog att de är just svarta och propra, kostymbyxor i andra färger tycker jag är toppen.

   1. Gillade det här citatet från substacken Earl Earl by Laurel Pantin från inlägget Styling The Things I’ll Never Toss But Never Wear: ”I think in the past I tried to make a standout item feel less showy by wearing it with extremely neutral or boring things. That styling feels very outdated to me, it reminds me of being in the early 2010’s, when we would wear something like a crazy skirt back to a white tee or a Breton top. Kind of pussyfooting around something spectacular. Now I know the best way to wear it is to not try and play down how weird or nutty the item is, but lean in.” . Alltså inte ens hitta nått på motsatt sida skalan utan nått lika radikalt på samma sida skalan, gjort det mycket lättare för mig att matcha kläder jag inte brukar ha på mig! https://laurelpantin.substack.com/p/wearing-the-things-ill-never-toss

 2. White shirts are unbelievably overrated. It’s a basic I think many of us really can live without

 3. Jag bär vit skjorta 3/7 dagar i veckan, alltid en stor oversized men kan förstå vad du menar 🙂 för att göra min ena lite roligare köpte jag blomapplikationer i olika färger som man stryker på (började brodera själv men det kändes som ett hopplöst projekt), det kanske skulle göra att den känns enklare i din garderob och passa din stil?

  1. Att man antingen inte bär några byxor alls utan bara lite större trosor, alternativt att man bara har strumpbyxor, eller (som i mitt fall då) att man har en transparent kjol över strumpbyxor/trosor. Dvs lite halvnaken på underkroppen. Kolla in Camille Charriere och Leandra Medine Cohen på Instagram för exempel. 😊

 4. Är kluven till Sellpy. Tycker det är svinkul att scrolla runt där och det är bra med second hand. Älskar second hand! Men kvalitén på kläderna på Sellpy är lite sisådär. Även i skick-kategorin Mycket bra. Och det är dyrt att returnera. En blus jag köpte hade fläckar! Och jeans hade strykjärnsspår, dvs för varmt strykjärn.

 5. Du passar bäst i höstens färger, skarp grön hör nog inte dit.
  Säger bara vad jag känner utifrån din egen utstrålning 😊

 6. Tack för inspo! Skulle gissa att du är en mjuk höst, liksom jag (och det är tydligen den vanligaste kategorin på våra breddgrader)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *