Höstens filosofi: W.W.LEH.D?

november

Jag såg att Flora skrivit om konceptet romcom-vinter, vilket jag tycker låter som en underbar idé. Själv vill jag befinna mig i senhöstens vagga under några veckor till, men det hindrar mig inte från att också ha ett tema. För några veckor sedan kom jag fram till min höstfilosofi och den känns så självklar att den förmodligen får följa med en bit in i vinterns mörka månader också. Jag frågar mig bara helt enkelt What would Luke Edward Hall do?

Många känner kanske redan till Luke Edward Hall, men om inte så är han en brittisk konstnär, designer och skribent som bor i Cotswolds tillsammans med sin make Duncan Campbell och deras två hundar. Han är kanske mest känd för sin färgstarka, eklektiska stil och sin brittiska wittiness. Det jag gillar med honom är att han verkar vara otrolig på att se skönheten i allting runt omkring sig, att han inte tycks bry sig så mycket om trender eller att lägga upp den perfekta bilden och att han skapar på många olika sätt. Är det något min november kan behöva så är det kreativitet, oängslighet, natur och vackra saker.

För att bli mer konkret så är det här några saker som jag skrivit upp på min What would Luke Edward Hall do?-lista.

• Vandra i naturen. Helst med en hund, men om inte så gärna med en vän.
• Binda en enorm bukett, varför inte en av stora kvistar med vissnande löv?
• Bjuda över sina vänner på drink.
• Tänka färgstarkt – i kläder, inredning och stil.
• Intressera sig för antiken och grekisk mytologi.
• Äta Sunday roast. Antingen laga själv eller gå till Pub Duvan.
• Läsa poesi. Gärna äldre samlingar i tummade exemplar.
• Bära inneskor, skjorta och stickat.
• Titta på skulpturer och annan konst.
• Måla något – en tavla, en vägg eller en möbel.
• Besöka en gammal biograf.
• Skriva en handskriven inbjudan, ett placeringskort eller ett brev.
• Fotografera analogt.
• Spela kort eller brädspel.
• Gå på en konsert eller pjäs, helst något som ens vänner är med och sätter upp.
• Lyssna på orgelmusik.
• Dricka te och äta små mackor.

november november november

Hur trevligt? Jättetrevligt tänker jag. På väg hem från jobbet idag ska jag gå förbi SF-butiken och köpa ett spel och sedan vidare till biblioteket för att plocka upp en diktsamling jag reserverat. I morgon ska jag gå upp tidigt och åka till havet. Jag måste bara komma ihåg att packa tofflorna och kameran. Trevlig november-helg på er!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

 1. Hellre Luke Edward Hall än Jesus, tänker jag. Mysig lista! Tar tacksamt emot allt som håller mig från minsta tillstymmelse till dejtande och besvikelse.

 2. Go to the theatre often in winter. And book the ice rink every weekend or just once a month. Wear yellow, most of my yellow clothes are autumn/winter clothes. Dig out the pastels if you suit them

 3. Har ett orgelmusiktips! Skivan Vive la France (live från Studio Acusticum) med Markus Wargh på orgel och Carl-Henrik Fernandi på saxofon. Kan inte tänka mig nåt mer senhöstigt än fransk romantisk orgelmusik PLUS sax???

 4. Tack för tipset! Jag ser ändå mest fram emot att följa dig följa Luke Edward Hall, för jag gillar din stil snäppet mer.

  Tavlan med badnymfen, att det inte är Anders Zorn, alltså. Jag ser tillräckligt mycket av konstnärens namn för att se att det inte är det, men kan inte läsa det.

  Och den sista bilden! Underbar! Det är en korsning av en sextonhundratalsmålning i olja och ett modernt fotografi. Stilleben med korsordslösare.

  1. Jodå, det är På klippan av Anders Zorn! Inte helt lätt att se, men det står på den lilla metallskylten på ramen och på skylten till höger om verket.

 5. Tack för tipset om Luke Edward Hall! Och älskar teman på hösten och vintern – allt för att göra det mysigare och ta oss igenom mörkret.

 6. ÄLSKAR denna idé. Känns som att LEH vet hur man njuter i det lilla.

 7. Så mysigt! Stockholms bästa Sunday Roast på The Old brewer dock!

 8. Jag älskar Luke Edward Hall. Skulle gärna sno hela din lista rakt av. Just nu repar jag mig från att ha opererat bort sköldkörteln i måndags, och det går inte så bra. Genast börjar jag drömma om och tänka på allt som komma skall. Allt jag ska göra när jag orkar igen. Tänker INTE på jobbet, hehe, utan allt ANNAT jag skulle vilja fylla min vinter med. Eller senhöst, men här har vi minus fjorton… så att inbilla sig att det är höst kräver en del fantasi…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *