Februaristilen – i väntan på vår

Det är lätt att drömma om vårkläder så här års. Efter månader av klumpiga kängor och samma vinterjackor på repeat känns det lockande att fantisera om ljusa linnekostymer och låga converse. Och visst får man längta, men faktum är att det kommer vara både blött, mörkt och kyligt ett tag till. Så låt oss istället ägna oss åt lite februrarirealism och se hur det går att pigga upp garderoben en smula just nu. Här är några strategier jag tänkte testa.

februaristilen

Lager på lager vilken skräll, tänker ni, och nej det är väl inget jätteinnovativt tips men väl en god tanke för kyliga dagar. Istället för att bara gå runt i mina varmaste stickade tröjor gör jag nya kombinationer genom att addera en långärmad polotröja under skjortan, testar att bära dubbla kavajer ovanpå varandra eller har byxor under klänningen.

Keps, ullkappa & sneakers – Stockholmsvintrarna är ju sällan helt fyllda med snö (vilket är ganska trist), men fördelen med det är ju att fem plusgrader är ett perfekt väder för den snygga stilen keps + ullkappa + sneakers. Funkar på både tjejer och killar och gör vilken promenad som helst lite bättre.

Basker – här om dagen träffade jag min kompis Isabella på en bar och hon hade en väldigt fin grön basker på sig, placerad långt bak på huvudet och jag insåg där och då att det vill jag också ha. Gärna både inomhus och utomhus. Jag har en kleinblå och en sandfärgad variant som jag ska försöka få att sitta kvar sådär avslappnat snyggt bakom öronen (helst utan att se ut som en champinjon).

Vitt & beige – så länge planen inte är leriga skogsutflykter eller slaskiga promenader kan jag tycka att det är fint att klä sig lite ljusare nu när soltimmarna faktiskt börjar återvända. Särskilt om man väljer lite rejälare plagg som grovstickade tröjor och ett par stadiga jeans.

Roliga strumpbyxor – än dröjer det innan man kan gå barbent och ska jag behöva dras med strumpbyxor ett tag till så tänker jag att det är dags för några roliga. Jag är lite sugen på ett par rejält silverglittriga till en i övrigt svart outfit.

Scarf > halsduk – en del av klädtristessen vintertid handlar om att jag har exakt samma ytterskal hela tiden i form av vantar, halsduk och kappa. Så när termometern börjar peka lite uppåt tänker jag att halsduken får bytas ut mot en stor scarf i någon kul färg och/eller mönster. Min garderob är nämligen full av vintagefyndade sådana som används alldeles för sällan.

Vårkläder inomhus – ett bra sätt att tjuvstarta vårgarderoben är att ha den inomhus. Till exempel funderar jag på att ta med ett gäng nättare skor till kontoret och ha som inneskor där. Att byta om till mörkblå adidas gazelle med tunn sula eller en liten silversko med klack lär ju göra att dagen att kännas roligare. Samma strategi tänkte jag tillämpa på några av vårjackorna. De tunnare mocka- och skinnjackorna får helt enkelt agera kavaj nu i övergångsfasen.

Lite glitter, tack – kontraster är ju toppen och därför tänker jag att alla rejäla plagg mår bra av något som bryter av. En stor glittrig brosch på kappan eller en färgglad liten partyväska till bootsen och vantarna. Mitt i allt praktiskt och funktionellt kan det behövas något som bara känns kul, svårare än så måste det inte vara.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. OOOH tack och vad fint att det inte var massa köplänkar till affärer som man direkt klickar på fast man nästan inte vill. Inspirerad! Hur får man baskern att sitta kvar långt bak? Jag blir definitivt svamp med basker.

  2. I’m a big fan of glitter and coloured tights. I used to wear them constantly years ago. I’m breaking out the purple tights as much as I can do. I bought trousers in sage green recently which I never thought I would and am wearing them with my metallic boots and purple blazer, a lot. I’m also perusing Vinted for linen suits. I saw a couple of pairs of linen shorts suits recently on a blog and now I’m obsessed. I’m now fixated on linen, don’t know why

  3. Also forgot, I am after a skort. I used to have a vintage skort playsuit and must find one to replace it. So difficult to find, skirt at the front and shorts at the back. But I am determined

  4. Älskar trendspaningar utan massa köplänkar och liknande. Blev också orimligt taggad på basker av det här inlägget haha. Tack för en underbar blogg! Ditt inlägg om mindre bloggare gjorde dessutom att jag hittade massa nya, och till och med tog steget och började skriva själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *