Vad jag har på hjärnan just nu

på hjärnan

Det händer att jag får saker på hjärnan. Tankar som jag inte riktigt kan släppa. Ett plötsligt infall som dröjer sig kvar. Något jag vill göra, bära eller testa. Det här har jag på hjärnan just nu.

Glitterspray i håret. Jag vill spraya små silvriga korn över mina blonda längder precis som jag gjorde inför mellanstadiets discon. Kasta ett subtilt skimmer vid bardisken eller middagsbordet.

Filosofi 1A. Jag skulle vilja ha en enkel grundkurs, en sån basic filosofi i gymnasiet-kurs, där jag följer en pedagogisk studiebok och lär mig om Platon och Aristoteles, Descartes och Kant, Kierkegaard och Nietzsche. Få en liten ingång till en gigantisk värld.

Färgstark eyeliner. Målade en orange i helgen. Vill ha en kleinblå snart. Ett tunt, jättefärgglatt streck bara.

Gå på akvarium. Fick en oerhörd längtan efter att se långsamt simmande maneter, mönstrade fiskar i stim och vajande sjögräs. En perfekt aktivitet i kalla februari.

”Men’s shirts, short skirts”. Det började verkligen som en ironisk grej men nu är det jag som dagligen måste slå på Shania Twains ”Man! I Feel Like a Woman!”, v-stega mig fram i lägenheten och sjunga med med min rivigaste röst. Blev oundvikligen också sugen på herrskjorta och minikjol.

Semlor och mimosablommor. Det känns bara som den ultimata grejen att köpa en fredagseftermiddag i helgpresent till mig själv.

Slipover över kortärmad t-shirt. I väntan på varmare temperaturer och mindre vinterbleka armar sparar jag den här kombinationen i hjärnan.

Äta schnitzel. Vill bli serverad en schnitzel stor som mitt ansikte, dricka en öl och dra en och annan rövarhistoria runt ett halvslitet träbord i dunkel belysning.

En ny mystisk parfym. Jag vill lukta som en skugga som svept förbi, något odefinierbart kanske lite jordigt, murrigt, en gren som knäcks, ett ljus som brinner ut.

Håret fäst bakåt med hårspännen. Klassisk snäll tjej-frisyr. Matchas med stickad polotröja och loafers.

Basker och solglasögon. Vill möta våren med samma energi som Julia Roberts i Notting Hill. Och på tal om solglasögon är jag fast beslutsam att fult är kul. Köpte därför ett par av de fulaste solglasögonen jag kunde hitta på Sellpy. Trött på ängsligt och klassiskt, vill ha fula sneakers och fula accessoarer 2022.

”Tjenixen”. Hörde en person kliva in genom dörren och hälsa med ett ”tjenixen!” vilket kändes som ett otroligt sätt att göra entré på. Ska absolut börja hälsa så från och med nu.

Tjenixen och välkommen till min hjärna. Det är sånt här som snurrar runt där.

Delta i diskussionen

21 kommentarer

 1. Underbart! Tack för titten ❤️ Jag är väldigt besatt av grönt, speciellt lime. Var min favoritfärg på lågstadiediscona men har jobbat sig tillbaka igen och sitter nu både på mina naglar och jacka.

  1. Älskar också limegrönt! Och orange, vilket var mina bästa färger på lågstadiet, hehe. Men det är ju fint!

   1. Vill tipsa om podden ”Philosofize this!” med Stephen West. Väldigt pedagogisk och lättillgänglig om typ alla stora filosofer och teorier. Bara att välja det som intresserar en. Jag körde på från början och där är den lite stolpig och trevande men det tar sig några avsnitt in.

 2. Tjenixen! Otrolig hälsning. Också sugen på färgad eyeliner mmmm så fint

 3. Mysigt! Flera av grejerna får mig att tänka på Tzatziki morsan och polisen i bästa slutet av 90-talsanda. Självlysande stjärnor i taket, uppblåsbara fåtöljer och lavalampor dök upp i min hjärna. Vore typ nåt?

  1. Ja, det är absolut ett uns av nostalgi och varma greklandsvindar som blåser. Fint!

 4. Julia du som har så snygg stil, vad skulle du ha på dig om du var bjuden på bröllop i april? Klädkod smoking. Tycker det är så svårt p.g.a. vill vara både cool och helst inte kall, tänker typ långärmad klänning! Inspireras alltid så mycket av vad du har på dig så vore så kul att se vad du hade kört på! Kram

  1. Åh, alltid klurigt med bröllop och klädkoder, särskilt nu när jag snöat in på ful stil, haha. Men jag hade nog tänkt som du och satsat på långärmat eller i alla fall en längre klänning. För att inte känna mig tråkig hade jag dock valt en kul färg. Här är några olika klänningar jag tycker är fina:

   https://se.stinegoya.com/collections/sale/products/aubrie-dress-dress-euphoria-orange – tänk den här med lite nättare skor och en knallgrön väska till.

   https://se.stinegoya.com/collections/dress/products/alana-dress-dress-lime-glitter – eller den här med ett chunky guldarmband ovanpå ärmen och guldväska.

   https://www.itsreleased.com/closet/day-party-dress – påklädd men inte utan en bra slits! Jag hade matchat med fin klack på dagen och sen bytt om till cowboyboots på dansgolvet.

   https://www.stories.com/en_sek/clothing/dresses/maxi-dresses/product.printed-ruffle-maxi-dress-blue.1036711001.html – lite av ett wild-card men känns ändå som man klä upp den + att det är en klänning man kan använda flera gånger om vid lite enklare tillfällen också.

   Hoppas att det gav lite inspiration! Kram!

   1. Tack du är bäst!!! Day-klänningen är ju OTROLIG blir definitivt en provning av denna! ❤️

 5. Try a Svensk perfume, I think what you are describing sounds like their scent, Prakt

 6. Halloj!! Min standardhälsning. Tjingeling när jag går. Vill också ha glitter i hår ✨

 7. Älskar att kliva in i din hjärna! Älskar ditt sinne för detaljer!

 8. Så härligt med ett hjärnbesök! Liebeling har en riktigt fin schnitzel, finns också som veg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *