Dags för sensommarstilen

Sommarvärmen sa visst ”ok bye”, men vänta en halv sekund innan du gör som tjejen jag såg på pendeln igår som virat en halsduk tre varv runt halsen och plockat fram ullkappan. Det må vara svalare än i juli men det faktum att termometern pekar på 15-20 grader betyder bara en sak. Det är perfekt transition-väder och det är dags för sensommarstilen.

I det magiska glappet mellan högsommar och höst har man nämligen chansen att klä sig på ett av mina favoritsätt. Som en sandwich: varmt – kallt – varmt. Med tjocka tröjor men bara ben som sticker fram. Klumpiga boots och silkiga kjolar. En liten mikropaus innan man går all in på höststilen.

sensommarstilen

Man kan till exempel ha färgglad långklänning med kavaj eller tunn jacka. Rejäla boots till eller sneakers med strumpor så håller man sig varm.

sensommarstilen

Tjock tröja, kofta eller väst är också fint till. Äntligen får man tillfälle att använda alla sina perfekta, varma stickade tröjor som tar upp en massa plats i garderoben.

sensommarstilen

Vill man inte ha klänning så kan man såklart ha kjol eller shorts också. Och loafers med strumpor i en kontrasterande färg till. Det är mitt finaste just nu. Nästa steg blir att knyta en liten scarf runt ankeln, kanske redan i morgon.

sensommarstilen

Det är också så fint att bryta av en mer silkig kjol med något grövre som en läderjacka, en kul t-shirt eller ett par boots. Tricket är att jobba med kontraster och bara låta en liten del av kroppen vara bar och resten varm. Då hanterar man, eller i alla fall jag, 18-gradig värme perfekt.

Byxor då? kanske någon av er undrar. Nej, inte än, tänker jag. De plockar jag fram i nästa lucka. Den lilla perioden av av 14-17 grader när man kan ha långa byxor men öppna skor. Blåa jeans och en liten klack. Kostymbyxor och sandal. Mmm… men det är en annan historia!

Källor till alla bilder hittar ni här.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Tack för att du skriver så fint om mode!! Toppenläsning alltid

  2. Underbart, verkligen. Jag vet inte om det är för att jag bor i övre norrland, men det här skulle jag dö av svett i om det var 18 grader. Men idag har vi… 14,4. Då passar det! Byxor inte förrän vid 10-12-ish. Helst aldrig, för min del 🙂

  3. Vill ge dig lite pepp! Hej hej! Vill säga att jag gärna vill ha ”min vecka i oufits” älskar din knasiga men stilsäkra stil – är dock din motsats med stram Arket-stil i svart/vitt/beige men blir så inspirerad ändå! önskar också min helg i bilder, oavsett om den består av mys eller fest. Jag vill ha MER av din blogg! Den är en favorit!

  4. I’ve grown to really like this late summer early autumn transition wardrobe. Probably because I’ve never liked my legs. But over the past couple of years, it has really grown on me and now I consider it to be one of the best times of the year to dress in

    1. Tack för att du bidrar med så mycket inspiration! Jag är så trött på min garderob men detta gav mig en liten nytändning och fick mig att tänka i nya banor kring mina kläder, har redan kommit på ett par nya outfits 👏

      Som någon skrev ovan; även om min stil kanske inte är så lik din så är nog du den som ger mig mest klädinspiration.

  5. Så snyggt inlägg! Älskar iofs allt du skriver och fotar. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *