En smörblomsgul klänning

gul klänning

Förra våren började jag sy klänningar på löpande band. Sedan kom jag av mig, tröttnade lite på processen och ställde symaskinen åt sidan ett tag. Men så sydde jag en hissgardin för någon månad sedan, vilket var helt okej kul, men inte alls lika roligt som att sy kläder ju. Så när jag hittade ett gult smårutigt tyg på loppis bestämde jag mig för att det var dags att sy en klänning igen.

gul klänning gul klänning

Jag använde mig av samma enkla modell som vanligt. Det är bara raka bitar som sammanfogas till ett bröststycke, ärmar och kjol. Jag valde att göra nästan hellånga puffiga ärmar med sänkta axlar och mycket volym och en kjol med lite vidd som slutar på vaden.

gul klänning

Egentligen hade jag tänkt spara klänningen till midsommarfirandet, men så kikade solen fram och det blev sommarvarmt och då kunde jag inte låta bli att dra på den. Kanske får den följa med på midsommar ändå, eller så syr jag något nytt till dess.

gul klänning

Kram och hej från er smörblomsgula sommartjej!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

    1. Tack! Den har ingen öppning i ryggen, jag trär den bara över huvudet. Men det går nog att sy en rätt enkelt om man vill. 😊

  1. Åh så fin! Är impad över folk som syr kläder, det är ett hantverk jag inte bemästrar själv. Så kul att bära sina egna skapelser!

  2. Yellow check, one of my favourite things. Love this shade, the absolute best

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *