Sänk dina vita vingar

julafton julafton julafton julafton julafton julafton julafton

Det blev julafton i huset på landet. Vi vaknade till sol och frost, till glittrande träd och gräsmattor som såg spraymålade ut. Det var mamma och pappa och syster och jag. En liten skara, en sluten enhet. Vi kramades genom att slå våra egna armar kring oss själva och titta på varandra och säga kram. Handspriten hade fått ett rött sidenband och granen röda kulor och glitter och ljus. Efter frukosten promenerade vi längs tusenåriga fornlämningar och nyfällda träd, vi vände näsorna mot solen, lät de tunna isflaken krasa under fötterna och när vi kom hem klev jag ner i det kalla vattnet, sänkte axlarna under ytan, andades fem snabba andetag och såg huden färgas röd. På julbordet fanns nio sorters sill och utanför dörren stod plötsligt sex luvklädda personer och sjöng julsånger försedda med glöggtermos och pepparkakor. Julefrid gick före tv-tid och vi insåg att Kalle Anka inte gick att se i efterhand så det blev A Charlie Brown Christmas istället, tecknat som tecknat när maten ska smältas och ögonen slutas en liten stund i soffan. Och sedan sällskapsspel och skumtomtar och sänk dina vita vingar, signade jul, tack för att vi fick fira dig.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Var hittade ni A Charlie Brown Christmas?? Den fanns på youtube förut, men senast jag kollade fanns den bara på amerikanska Amazon Prime… Förövrigt det enda julalbum som oupphörligen spelas! Fantastisk skiva!

    1. Vi kollade på YouTube! Hittade inte hela i ett klipp tyvärr (antar att den försvunnit av rättighetsskäl) men det fanns en spellista med hela filmen uppdelad i 3-4 minutersklipp. Gick ändå smidigt att se eftersom den hoppar direkt till nästa och det var ingen reklam i heller. Vad gör man inte för att stilla sitt behov av den bästa julfilmen, haha. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *