New York del 2 – söndagshäng i Central Park, Manhattans avenyer och kalkoninköp

manhattan
 
manhattan
Dags för mer rapportering från min New York-resa! Efter en långsam hemmafrukost tog dessa söndagströtta själar sig ut i Greenpoint och hoppade på tunnelbanan med sikte på Manhattan. Vädret var sådär perfekt krispigt och solglasögonvänligt, tackarrrr.
 
central park
 
central park
Efter att ha spanat på skyskrapor en stund gick vi in i ett färgsprakande Central Park. Jag kände mig nästan som Fredrik Eklund när jag fotade höghus och orangea löv här, dock med lite mindre kontrast i bilderna…
 
big bird sesame street
 
big bird sesame street
På en parkbänk hittade vi Big Bird från Sesame Street. Helt självklart.
 
central park
 
central park
Fick Sex and the City-känsla när jag tittade på den här bilden efteråt, haha. Fyra olika tjejer (med mig bakom kameran inräknat) i New York som diskuterar relationer, karriär och framtid. Lol.
 
central park
 
dog
 
central park
Parken var full av gulliga ekorrar, hundar och Julior att kika på.
 
whole foods
 
central park
 
central park
Efter en stund blev vi hungriga så vi gick till Whole Foods och länsade deras tag själv-avdelning på allt som är gott. Tänk Picadeli plocksallad fast tusen gånger godare och med massor av roliga saker. Jag valde falafel, hoummus, ugnsrostade grönsaker, tabbouleh och grönkål. Sedan gick vi tillbaka till parken och åt allt på en bänk i solen.
 
central park
 
central park
 
central park
När vi promenerat en bra stund till och knappt kommit halvvägs in i parken började jag få grepp om hur stor den är. Och till och med jag som inte är någon löparfantast blev lite sugen på att springa morgonrundor här. Tänk vad fint ändå?
 
central park
Vi hälsade på Lennon ett slag och önskade oss extra mycket världsfred så här i juletid. Sedan gick vi till Barnes & Noble vid Union Square och tillbringade någon timme där, bläddrandes bland böcker och köpandes julklappar.
 
turkey
 
central park
Dagen avslutades med kalkoninhandling inför vår Thanksgiving-middag som vi skulle anordna på tordagen. Det gäller tydligen att vara ute i god tid om den ska bli riktigt bra. Efter det sa vi tack och hej till Manhattan, hoppade på en krånglande tunnelbanelinje hemåt och lagade middag i form av ravioli med pumpafyllning, brynt smör, salvia och parmesan som avslutning på en perfekt söndag i New York.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Hittade din blogg av en slump. Herregud vilka vackra miljöer New York bjuder på 😊 Du verkar vara en skicklig fotograf. Fortsätter föölja med spänning 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *