Tankar från mitt vardagsrum

vardagsrum
 
vardagsrum
Kolla hur fint mitt vardagsrum badade i sol för några dagar sedan. Nästan så att man kunde tro att det var sommar och inte november… Men ja, nu börjar det snart bli dags för julpynt och adventsstjärnor att ta plats och för första gången någonsin är min julfeeling helt borta. I vanliga fall brukar jag vältra mig i julmusik och julpirr så här års, men nu: inget. Jag är knappt sugen på skumtomtar och då är det ju verkligen något som inte stämmer! Till helgen måste jag i alla fall locka fram julpeppen, det är en sak som är säker.
 
vardagsrum
 
vardagsrum
En annan sak jag måste locka fram är en fönsterputsare. För jag må vara bra på mycket, men att putsa fönster är verkligen inte min gren. Det blir bara kladdigt och rinnigt och störande streck på rutorna när jag är klar. Så i morgon är det jag som ringer Tommys fönsterputs och bokar en tid så fort som möjligt, innan det blir ännu svårare att se ut. Jag brukar skylla på att de kört en massa lastbilar och grävskopor här utanför pga ett bygge, men vet ärligt talat inte om det är en helt legitim ursäkt…
 
vardagsrum
 
vardagsrum
Annars funderar jag mest på om jag ska maxa och köpa en julgran i år eller om det bara blir barrigt och onödigt. Kanske kan den stå i hörnet där palmen är idag – vad tycker ni? En sak är säker i alla fall och det är att jag vill ha massor av julblommor i form av amaryllis och hyacinter och kanske en och annan julros. Det är ju så fint!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. men åh, ljuset <3

    jag är så kluven när det gäller julgran. plus är ju att det är sjukt mysigt och ökar julstämningen till tusen, men sen kommer latmasken i mig fram och tänker att det nog är rätt jobbigt ändå 🙁 barr överallt, vart gör en av den sen? osv osv. vi kommer inte köra gran i år heller, men jag hoppas på lite annat juligt!

  2. Så mysigt med julgran ju! Älskar att tända ljusslingan i den på morgonen eller när jag kommer hem på kvällen. Det tillsammans med adventsljusstaken i fönstret och den brinnande kaminen bredvid gör det helt galet varmt och mysigt i lägenheten! Jag röstar för gran!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *