Min höststil 2017

Efter en måndag med intensivt regnsmattrande insåg jag att det bara fanns ett rimligt vis att ta sig an den stundande hösten: genom att definiera min höststil. Eller ja, stil och stil, det låter ju väldigt seriöst och genomtänkt. För mig handlar det nog mest om kläder och accessoarer som får mitt hjärta att banka lite hårdare. Saker som får mig att tänka ”ooh…” är ofta vad som i slutändan blir min stil.
 
Jag pratade med min kompis Liza om det här och vi konstaterade att det finns nog inget som är så svårt som den riktigt stilrena stilen. Ni vet, ett par neutrala blå jeans, en svart tröja, en klassisk läderväska. Det som ser supersnyggt ut på bilder i magasin och sociala medier men som jag känner mig fullkomligt dödstråkig i. Min teori är nämligen att anledningen till varför det här ser så bra ut på bild är för att de som bär den enkla stilen är extremt snygga personer, ofta modeller. De kan ta på sig i princip vad som helst och se bra ut. Därför passar en stilren look på dem. Men jag, som absolut inte är någon modell, behöver mer för att få till en outfit. Jag behöver färg och mönster, roliga accessoarer och minimalt med basplagg. Jag är inte snygg nog för en stilren stil (om man nu ska definiera snygg). Det är så jag känner och det är också därför ni sällan ser mig i bara jeans och tröja. Och tur är väl det, för hjälp vad många fina grejer det finns som får mig att säga ”ooh…”. Här är några av dem inklusive lite tankar kring hur jag ska klä mig i höst.
 
höststil
 
☾ Grundplaggen i min stil tänker jag är: Stora stickade tröjor i starka färger. Korta kjolar med strumpbyxor. Tunnare oversize tröjor med för långa ärmar. Vida byxor i olika färger. T-shirts med grafiska tryck eller personliga broderier. Matchande set med topp och byxor.
 
☾ Förra året började jag fylla på min jackgarderob vilket gjorde det mycket roligare att klä på sig (att ha samma svarta kappa varje dag är själadödande för mig). Nu vill jag bara komplettera med något fluffigt och färgglatt så är jag nöjd.
 
☾ Färger som jag fastnat lite extra för är: knallgrönt, cheddargult, klarrött & rosa (gärna tillsammans), smaragdgrönt och svart & vit-randigt.
 
☾ På fötterna vill jag ha klumpiga loafers, rosa mockasneakers, blingiga boots och så tänker jag slå ett slag för inneskor med färgglada strumpor i.
 
☾ I materialväg tänker jag: fluff & fuskpäls, sammet, lack, mocka och stickat.
 
☾ Pricken över i är accessoarer så klart. Där vill jag ha breda hårband, färgglada scarfs, stora blingiga örhängen, glittiga broscher och roliga mini-väskor.
 
Vad tror ni, kommer det bli fint? Och hur vill ni se ut i höst?

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Okej, alltså är SJUKT fint!!! Min garderob är också allt annat än svart. Och håller med om det där med stilrena kläder. Älskar teorin, känner mig helt osynlig i verkliga livet.

  2. Älskar din stil! Men, hur gör du när du planerar en färgglad höststil? Fyndar du begagnat, gräver längst in i garderoben? I affärerna hittar jag tyvärr bara grått, svart , plommonlila och ev. Nån mörkgrön färg under höstsäsongen. Så tråkigt!

    1. Tack! Dels använder jag sådant jag redan har hemma, många av mina plagg funkar nästan året om (för- och nackdelen med att bo i Sverige). Sedan tycker jag det finns ganska mycket klarrött och gult i butikerna just nu. Annars handlar jag ofta online, en av mina favoritaffärer är Zara och därifrån har jag bland annat beställt den gröna tröjan som är med i kollaget. Så man får kanske leta lite mer, men det finns absolut en del färgglatt att hitta. Second hand, som du föreslår, är också ett jättebra alternativ. Lycka till!

  3. Bra det där du säger om att modeller ju är snygga i allt. Det är så lätt att se reklam eller produktbilder på dessa vackra människor och själv känna suget att köpa för att man skulle se likadan ut. Önskar ibland också att jag kunde se sådär svalt cool ut, senast igår när jag scrollade genom kläder på nätet och tänkte att de där oversizade stickade tröjorna ser ju både sköna och stylish ut. Tyvärr skulle de nog inte ge samma intryck på min korta och lite breda form, och speciellt inte eftersom jag inte har för vana att lika tjusig (?) hållning som dem… i alla fall, ett av mina ledord när jag köper kläder är humor. Älskar när det är en twist eller nåt lite extremt med det man har på sig. Tyvärr kan dessa plagg vara svåra att matcha med varandra. Men färg och mönster är också underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *