Tre middagar

Här är tre ganska somriga middagar som jag ätit den här veckan. Även om vädret inte är tipp topp så kan man ju fortfarande ha sommarfeeling på maten tänker jag. Dessutom får man en anledning att äta världens bästa grej, nämligen: färskpotatis!
 
vattenmelonsallad
Först ut: vattenmelonsallad med ugnsrostad färskpotatis. Bland de övriga ingredienserna hittar vi också fetaost, oliver, sparris, bladspenat och svarta bönor.
 
vattenmelonsallad
Potatisen och sparrisen ugnsbakade jag på 225 grader tills de hade fått fin färg (sparrisen slängde jag i lite senare). Allt annat är bara att skölja och skära upp som det är. Godast blir det när man blandar alla grönsaker med potatisen som är lite ljummen, det känns liksom mer matigt då.
 
ärtbiffar
Rätt nummer två är gröna ärtbiffar med färskpotatis, rädisor och kall sås. Lite som den vegetariska motsvarigheten till skolmatsalsklassikern stekt fisk, kall sås, potatis & råkost.
 
ärtbiffar
Ärtbiffarna är superenkla att slänga ihop. Jag utgick från det här receptet men kryddade lite annorlunda och hade i ströbröd också.
 
halloumisallad
Och igår lagade jag denna halloumisallad med bulgur, avokado, persilja och grillade rädisor och sparris.
 
halloumisalladDet var första gången jag testade att ugnsbaka rädisor och det gick riktigt bra! Dock var mina superstora så jag var tvungen att dela dem, men jag tänker att de blir ännu godare om man kör dem hela så de blir lite knapriga i mitten. Har ni ätit något gott i veckan?

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Åh älskar kombon vattenmelon + feta + svarta bönor + oliver + mynta, men hade ej tänkt på att ha i färskpotatis. Men det är såklart en grym idé! Allt med färskpotatis är ju bäst. Jag har haft en schysst matvecka måste jag säga. Det var kul att testa japanska pannkakor (okonomiyaki) och sen ikväll käkade jag en stor-favorit: kryddiga ugnsrostade kikärtor med tre såser och falafeltillbehör <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *