Sommarpasta

Fräscha sommarsallader i all ära men få saker går ju upp emot en tallrik rykande pasta. I söndags slängde jag ihop den här lite somrigare varianten utifrån vad jag hittade i kylen.
 
sommarpasta
Typ: en halv citron, några sparrisstjälkar, en liten näve valnötter, ricottaost, vitlök, en stump parmesan och linguini. Jag tror det förresten är min favoritpasta just nu. Den går att snurra snyggt, är roligare än spaghetti men inte lika tjock och klistrig som tagliatelle kan bli.
 
sommarpastaValnötterna rostade jag först i en torr panna. Sedan stekte jag sparrisen i mindre bitar tillsammans med vitlöken. När pastan var 30 sekunder från klar hällde jag av vattnet och blandade den med ricotta. I med lite pressad citron och rivet skal, blanda med sparris och nötter och sist en massa parmesan på toppen. Lätt som en plätt och himla gott!
 

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Åh vad gott det där såg ut! Linguine är också min favoritpasta! Köpte den av misstag när jag skulle köpa vanlig spagetti men nu är jag fast, det är som spaghetti 2.0 typ!

  2. Håller helt och hållet med om linguine! Gillar typ inte ens tagliatelle! Och citronpasta är ALLTID en höjdare. Jag brukar göra en vegansk variant med citron, chili, belugalinser, kronärtskocka, färska tomater och timjan. Så förbannat gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *