Stockholm från ovan

skymning
En fördel med att bo i en ganska stor stad och flytta runt en del är att man alltid får nya områden att utforska. Så ikväll när jag blev rastlös av soffhäng och godisätande tog jag på mig ett par sneakers och började promenera åt ett nytt håll än jag gått tidigare.
 
skymningLjumma majkvällar innan solen gått ned, det kan vara bland det bästa som finns.
 
träd
 
träd
Det är intressant hur man går på ett annat sätt när man rör sig i oupptäckta områden. Man ser saker man aldrig skulle lagt märke till annars, fastnar för små detaljer. Som när man är på semester och ser fina dörrar, brevlådor, hundar, blommor och kaffekoppar överallt. Det går ju faktiskt att göra i sin egen stad också om man bara kikar lite extra noga.
 
vitsipporDet är så fascinerande med våren för det känns som om man väntar och väntar och väntar och så vips är den där över en natt. Helt plötsligt är det grönt omkring mig och jag blir lika förvånad varje gång.
 
stockholm
Målet med min kvällspromenad var toppen av Hammarbybacken. För trots att jag bott i Stockholm i över tre år har jag aldrig varit uppe där och nu när jag bor ganska nära finns ingen direkt ursäkt.
 
stockholmJag prickade in solnedgången perfekt. Stockholm alltså, vilken show off du kan vara ibland.
 
flygplan
Och högt däruppe var några på väg någon annanstans.
 
stockholmKikar man noga kan man nästan se mitt hus där borta vid Globen. Jag gillar tanken på att det alltid är lätt att hitta hem eftersom det finns ett så tydligt riktmärke.
 
skymning
Tio lugna andetag på en plats med fin utsikt, tänk vad det kan göra med en. Jag är ju ganska långt ifrån någon mindfulness-person men då och då känns det som kroppen styr mig ut mot havet, in i skogen eller upp på en topp. Det är något med kontrasterna tror jag. Från neonbelysta dansgolv till svindlande utsikter, jag behöver båda för att må bra.
 
stockholmOch efter en stund paus här sa jag på återseende till Stockholm från ovan. Jag kommer tillbaka.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Hej, hittade din blogg för någon månad sedan genom instagram, och upptäcke att vi bor nästan grannar! Vi bor ändå i ett trevligt område kan jag tycka. Jag brukar jogga bort till Nytorpsparken (tror den heter så?), bra park! Men till Hammarbybacken har jag aldrig gått, ska helt klart utforska detta område nästa gång!

  2. Vi bor nog också ganska nära!? Eller jag går förbi hammarbybacken varje dag och då och då ser man små prickar däruppe på toppen. Tänker alltid "vem faaaan är så knasig att de går uppför där frivilligt?".. nu fick jag svaret 😉

  3. Kommenterar typ aldrig pga lat, men alltså, din blogg är GULD. Älskar dina bilder och vardagsbetraktelser, så on point precis hela tiden. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *