Tre jobbprojekt

Förra veckan berättade jag hur en vanlig dag på mitt jobb kan se ut. Det var ju dock ganska hemligt kring vilka projekt jag jobbade på (som det ofta är i reklambranschen) men nu tänkte jag att vi skulle kolla på några nya saker jag varit med och gjort. Det blev visst tema film denna gång, så hoppas ni har ett par minuter över att kika!
 
 
En av mina största kunder är Reebok som jag arbetar med i princip dagligen. Där har vi huvudansvar för deras kommunikation i Norden, så vi gör en hel del olika grejer. Vår senaste kampanj gick live i dagarna och gick ut på att skapa uppmärskamhet kring löparskon ZPump 2.0 och få folk att testa den.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bXDCJQqodj0]

 
Så vi byggde helt enkelt (eller nja, inte jätteenkelt, det krävdes en del ganska avancerad teknik) om en vanlig reklampelare till en hastighetsmätare. Med hjälp av en specialbyggd kamera kunde skylten identifiera människors rörelse och beräkna hur fort de rörde sig. Passerade de skylten snabbare än 17 km/h låstes skåpet upp och de kunde plocka ut en gratis sko (som de bytte in mot ett par i rätt storlek). Efter bara några minuter bildades en lång kö med folk som ville testa att springa och skorna tog slut supersnabbt. Här kan ni läsa lite mer om kampanjen om ni vill. Det har varit ett väldigt roligt men ganska invecklat projekt, ett tag trodde jag aldrig att skylten skulle fungera… Extra kul är det att vi fått så många hejarop från folk som gillar den, både i Sverige och utomlands, på bland annat Forbes, ABC News och Time. (← varning för skryt).
 
 
Nästa kampanj är också för Reebok, men ganska annorlunda. Vi jobbar mycket under budskapet ”Be More Human” som enkelt sagt handlar om att man ska träna för sin egen skull och för att kunna vara sitt bästa jag. Baserat på detta tema har vi skapat ett par kortfilmer där vi berättar inspirerande personers historia.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ySoy_srPLMA]

 
Först ut är fightern Madeleine Vall, som en del av er kanske har hört talas om. Jag är så grymt imponerad av henne, både karriärmässigt men också hennes starka personlighet. Madeleine var en av världens främsta inom thaiboxning och hade arbetat som professionell fighter i över tio år när hon i höstas fick reda på att hon var skadad. Allvarligt skadad. Doktorerna upptäckte flera hjärnskador och hon var tvungen att sluta tävla direkt. Men hur lägger man bara av med det man gillar allra mest? Och hur går man vidare sen? Det ville vi skildra i den här filmen.
 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oaPqT4v5jSU]

 
Slutligen kommer en film som jag personligen inte varit med och gjort men som skapats av ett par andra kreatörer på byrån. Den här mini-dokumentären handlar om Grunden Bois, en idrottsklubb för spelare med intellektuell funktionsnedsättning. Det är helt fantastiska människor och en så himla fin film som jag tycker ni ska ta er tiden att se om ni har en kvart över. Extra kärlek till citatet: ”Alla lag är lika mycket värda och vi särbehandlar alla lag likadant”, det kan vara den mest träffsäkra beskrivning jag hört.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *