Balkongtankar

I lägenheten jag bor i nu har jag min första, egna balkong. Högst upp på tredje våningen och i söderläge. Jag har spanat lite under några soliga helgdagar när jag varit hemma och det känns som om solen ligger på där från förmiddag till eftermiddag – hur bra som helst för en livsnjutare som jag! Dessutom är den ganska stor, kanske en 5-6 kvm om jag får gissa. Detta innebär ju inte bara ett till rum att hänga i under varma dagar utan också ett nytt inredningsprojekt. Kul och trixigt men ungefär så här går mina tankar just nu:
 
balkong
 
Eftersom jag inte vet riktigt hur länge jag får bo här så vill jag ju inte lägga en halv miljon på balkonginredning (inte för att jag har de pengarna heller, men ändå). Prio ett är i alla fall något att sitta på och gärna ett bord att äta vid. Som av en slump har jag råkat tycka allra bäst om IKEAs billigaste möbelset Tärnö (hur ofta händer det ens?), så det tänkte jag slå till på. Jag tror det blir fint med ganska cleana trästolar som grund i alla fall. För att väga upp de enklare cafémöblerna med något glassigare tänkte jag fixa mig en hoppfällbar solstol. Rödrandigt semestertyg ger ju den bästa semesterkänslan så just nu är Mysingsö en kandidat.
 
Är det någonstans man ska gå loss med färg så är det ju på balkongen, tycker jag. Därför vore det kul med en balkongmatta i någon lite mer knallig färg. Jag vet att för ett eller två år sedan så hade Habitat jättefina solgula varianter i plast och jag håller tummarna för att de dyker upp igen. En annan given färgklick är ju såklart växter! Här skulle jag vilja landa någonstans mellan djungel och Rosendals trädgård. Hur bra mina halvgröna fingrar levererar återstår dock att se… Önskedrömmen är ju dock många ätbara saker, typ örter, tomater, chili och sånt plus lite fina blommor.
 
Till växterna tänker jag att det vore fint med stora krukor, ett par balkonglådor och en sånhär piedestal från IKEAs PS-kollektion. Lite mysiga ljus och lyktor, någon filt och ett gäng böcker så är det mesta på plats! Men innan jag slutar balkongplanerna så måste jag ju addera den ultimata drömmen. Tänk en såndär varm, tropisk natt i slutet av juli. Att då släpa ut en madrass, kuddar och täcke och sova under stjärnorna, men ändå i stan. Det vore ju det allra bästa!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Tack för så inspirerande och fin blogg!

    Går också i balkongplaneringstankar. Flyttar snart och blir med stor balkong, med ganska så mycket insyn pga glest balkongräcke -> inte så mycket mysfaktor, men förstås fint med utsikt! Funderar på hur den ska inredas. Älskar, precis som du skriver om, röd-vitrandigt som känns som en härlig medelhavssemester eller något. Tror jag drämmer till med något sådan också.

  2. blev så inspirerad av det här inlägget! drömmer alltid om att få bo i en våning med balkong, alt villa med en terrass, där man kan dricka kaffe och käka frulle om sommaren och sitta i solen under eftermiddagarna efter jobbet. hur härligt vore inte det liksom. du är allt en lyckost som får bo där. hoppas du får bo kvar så länge du önskar, kram och trevlig helg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *