Tio saker ni kanske inte visste om mig

julia
 
☞ Jag har ganska dåligt morgonhumör och behöver helst en timme för mig själv när jag vaknat. För man konversationer med mig direkt när jag klivit upp får man ofta ganska korthuggna svar, även om jag inte har något emot personen i fråga. På kvällarna och nätterna däremot, då babblar jag gärna på. Om jag delar rum med någon annan kan jag ofta vara den som säger ”jag kom bara att tänka på en sak till…” precis när man släckt lampan och sagt godnatt.
 
☞ När jag var liten var jag småkär i André Pops. I övrigt brydde jag mig inte särskilt mycket om killar utan tyckte att de flesta bara var osmarta och störiga. Jag var mer intresserad av att komma långt fram i matteboken och sånt…
 
☞ Jag har 190 egna spellistor på Spotify (och då räknar jag inte andras listor som jag prenumererar på). 75 av dem är publika och finns här. Även om jag inte lyssnar på mina äldsta spellistor särskilt ofta så älskar jag att de finns där, som ett minne och en emotionell tillbakablick. Jag har ett eget sätt att sortera listorna och skulle mycket hellre dela tandborste med någon än att låta den använda mitt Spotify-konto. Det är enbart mitt!
 
☞ En av de värsta sakerna jag vet är när folk pratar högt om hur deras mage mår. Jag får panik av att tänka på tarmar och magsäcken och saker som vandrar omkring där inne. Bara början på meningen ”jag känner mig lite orolig i magen…” får min blick att bli helt tom och inom kort har jag ofta lämnat rummet. (Mår lite, lite dåligt bara av att skriva denna punkt.)
 
☞ Jag dricker ganska sällan läsk och när jag gör det så ”misshandlar” jag drycken (enligt många). Jag gillar inte när läsken är sådär iskall och stickig som den är när man häller upp den direkt ur flaskan utan låter gärna den stå och lufta sig en kvart eller så. Min bästa läsksort är Fanta Lemon.
 
☞ När jag var tio skulle jag hänga knäveck i en stång på skolgården men ramlade ner och skrapade upp ansiktet. Sedan dess tycker jag det är sjukt obehagligt att hänga upp och ned eller stå på huvudet/händer. Jag håller mig gärna på marken med huvudet upp och fötterna ned.
 
☞ Jag tycker det är ganska obehagligt med katter och håller mig väldigt reserverad om jag inte känner djuret väl. Ser jag en katt ute får jag småpanik av tanken på att den ska komma fram och stryka sig längs mina vader och nafsa mig i hälsenorna. Jag skulle aldrig sätta mig på huk och locka fram en främmande katt, så läskigt!
 
☞ En hemlig expertis hos mig är min förmåga att reklamera saker. Det började när jag var elva och hade samlat en massa Marabou-koder för att få en såndär uppblåsbar badfåtölj. Eftersom den tog så lång tid att få och inte dök upp förrän i oktober när sommaren var slut för länge sedan, satte jag mig ned och skrev ett långt men artigt brev om hur besviken jag var. Sedan dess har jag reklamerat tryffelchips som smakade för lite tryffel, kolasås som vägrade lämna sin förpackning och flygresor som blivit superförsenade, för att nämna några saker…
 
☞ Fastän jag älskar musik och har jobbat som dj så tycker jag det är rätt jobbigt att välja musik på hemmafester. Jag får sån extremt prestationsångest och vill välja något som pleasar alla men som samtidigt är lite nytt och creddigt och som jag själv också gillar såklart. Inte alltid helt enkelt. Så oftast håller jag mig långt från stereon och låter andra styra istället, det blir roligare så!
 
☞ Jag är egentligen en ganska okramig person om det inte gäller personer jag känner väldigt väl och verkligen tycker om. Den här grejen med att om man har träffats en två-tre gånger så är det plötsligt kutym att kramas stör mig lite. Det blir liksom svårt att kramas innerligt när man inte känner varandra och sånadär halvslappa kramar är ju ofta rätt stela. Det känns som om killar kommer lättare undan genom att göra någon *skön high-five* istället eller en ryggdunk, så jag funderar på att börja med det jag också.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Nyfiken- vad får du för respons från företagen när du reklamerar? Jag är tvärtemot, vågar sällan klaga pga känner mig "gnällig" och jobbig. Haha.

    1. Så länge det är en motiverad reklamation (att det verkligen är något fel på varan) så brukar alla företag reagera väldigt positivt. De vill ju att deras produkter ska fungera så bra som möjligt. Då brukar man ofta få ett trevligt svar tillbaka och någon ersättning eller ny produkt. Jag skulle aldrig reklamera något som det inte är fel på på riktigt såklart. 🙂

  2. haha vilka roliga punkter du fick ihop! Jag får alltid tokryck på den där människan som ba "förreeeeesten, en sak till.." när man bara vill sova 😉

  3. Är likadan med läsken, men du hade ett bättre ord – stickig. Min pojkvän skrattar alltid åt mig när jag tycker kolsyrade drycker är "starka" 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *