Förra veckans middagar

Jag tänkte att vi skulle kolla på vilken mat jag åt förra veckan så kanske ni får lite inspiration till vad ni ska äta i dagarna framöver. När jag lagar mat gör jag ofta 2-4 portioner så jag får en lunchlåda med mig, mest för att det är så svårt och onödigt att bara laga enportions-måltider. I och med att jag bor själv händer det alltså att jag äter samma sak flera gånger. Tricket för att inte tröttna då är att ha två parallella måltider att växla emellan så man inte äter samma till både lunch och middag flera dagar i rad (smart!). Nåväl, detta var vad jag stoppade i mig:
 
lasagne
Vi börjar brusigt med en Instagram-bild men det vägs upp av det goda innehållet: vegetarisk lasagne. Den perfekta inkörsporten till vego-mat om ni frågar mig. När jag gör lasagne brukar jag göra en fyllning av krossade tomater, grönsaksbuljong, riven morot, spenat och gul lök. Denna gång lade jag även till ett gäng champinjoner som behövde ätas upp. Även om jag gillar att laga mat så har jag vissa gränser – bechamelsås befattar jag mig inte med, det känns bara för trist att göra. Därför kör jag Arlas färdiga ostsås mellan pastalagren, ett utmärkt fusk. För att höja nivån ytterligare slängde jag även på ett lager med tunt hyvlad zucchini vilket visade sig vara en mycket bra idé. Smulad mozzarella och riven parmesan på toppen, sen in i ugnen på 200 grader tills den ser aptitlig ut. Så gott och så matlådevänligt.
 
sötpotatissoppa
Efter den starka inledningen följde jag upp med en snäll klassiker: sötpotatissoppan. Recept och tillvägagångssätt hittar ni här.
 
frittata
Sedan gav jag mig ut på djupt vatten. Jag är nämligen inte särskilt förtjust i ”äggiga” rätter som omelett och äggröra men bestämde mig ändå för att testa att laga frittata. Jag utgick från det här receptet men slängde även ner lite pakchoi som jag hade över. Det blev faktiskt riktigt gott, om än inte lika fint som på bilderna i receptet…
 
Pasta Alfredo
Till veckans senare middag fick jag leta upp en gammal bild (pga glömde fota) på livets rätt: Pasta Alfredo. Så god att den fått ta över carbonarans förstaplats numera. Extremt mastig dock så härmed utfärdas en varning för matkoma.
 
curryOch som final: Elsas currygryta med spenat och potatis. Här på bilden ser den verkligen inte mycket ut för världen, men jag lovar, den är supergod! Varm och mysig och enkel och kryddig (låter ju som beskrivningen av min drömkille, hehe). Som ni ser på alla bilder har jag en ny favorittallrik som jag tydligen äter alla mina middagar ur. Tycker mat blir så aptitligt på blått porslin och det bästa med en djup tallrik är ju att de rymmer extra mycket. Win win!

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Supertips istället för bechamelsås: créme fraîche/turkisk yoghurt med massa riven parmesan i (jag brukar ha i lite mjölk/vatten också för såsigare konsistens)! Såå gott och ger lite syrlighet/fräschhet till en mastig rätt 👌🏼

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *