Ögonblicket klockan 21:52

Allt skulle ju bli så bra. Två arbetsdagar kvar att slutföra allt jobb, en sväng till saluhallen för att handla något gott och kul till julbordet, en lugn kväll hemma med paketinslagning och packning, sedan tåget söderut på fredagseftermiddagen, hem till alla, till julen. Men så, vakna klockan nollfyra av att kroppen skakar, frossa och feber, termometerns siffror sakta tickandes uppåt: 38,5 38,6 38,7. Och så besvikelsen och sorgsenheten följt av skulden. Varför kunde jag inte bara vara hemma och ta det lugnt i veckan? Varför skulle jag iväg på allt och träffa alla? Varför tog jag bara det nya covid-vaccinet senast och inte det för influensa också? En bild: jag liggandes i min ensamma etta på julafton ätandes en apelsin. En tanke: du är 33 år, det är en av alla jular, jorden går inte under, många har det mycket sämre. Och jag räknar dagarna och timmarna, tänker att mitt immunförsvar ändå brukar vara rätt bra, att jag sällan är sjuk några längre perioder. Följer termometerns decimaler, pulsklockans slag, klamrar mig fast i varje litet steg åt rätt riktning. Rabblar tyst sinnesrobönen för att samla tankarna och sluter sedan ögonen och önskar mig ett litet julmirakel.

Delta i diskussionen

18 kommentarer

  1. Men fy, stackare. Håller tummarna för att du tillfrisknar och kan fira jul trots allt!!

  2. åh! drabbades också av julförkylningen – och alla de tillhörande känslorna av besvikelse </3 önskar dig ett snabbt tillfrisknade och en vilsam jul!

  3. Åh nej! Samma för mig förra julen, jag blev sjuk några dagar innan och låg och grät över tanken på att fira jul ensam. Men blev tillräckligt frisk för en jul med familjen! Håller tummarna för dig

  4. Håller tummarna för dig! Haft en jul i sjuksäng med min kille, var ju visserligen inte själv då men det var ändå helt okej. Lite skönt att slippa julen också? Tråkigt också förstås. Krya på dig!

  5. Det var lessamt att höra 😞 Jag sitter i samma feberbåt och har insett att det blir jul liggande i soffan i år. Jag är ok med det, det får bli såhär nu, men visst stinger det till. Håller alla tummar och tår att du tillfrisknar snabbt!

  6. Va! Exakt samma sak hände just mig, stod med en halvpackad kappsäck på väg norrut, och en brinnande värk i halsen och tänkte åh nej, åh nej, åh nej…
    Först kändes det besvärligt, sedan är tanken på stillsamma dagar ifred inte så illa heller, jag hinner måla och skriva… :,)

  7. I typ samma sits, och önskar verkligen att min kille och tvååring inte blir sjuka så att de kan åka på julfirande och jag få tillfriskna ifred 😅 att ha feber så höfterna värker och samtidigt vara sitt barns nr 1 är ej kul… Men hoppas du frisknar på dig eller kan hitta ro i en lugn jul ✨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *