En summering av 2022

Gott nytt år! Välkommen till 2023 och årets första inlägg på bloggen. Innan vi springer framåt mot nya möjligheter tänker jag att det passar med en liten tillbakablick och en klassisk summering av året som just gått ackompanjerat med några ögonblicksbilder från min BeReal.

vandra


Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?
Jag åkte på vandringsresa, började sjunga i oratoriekör, blev faster och moster, såg norrsken och drog ut en tand.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag tror faktiskt inte det, inget stort och radikalt i alla fall. Jag har bott på samma ställe, jobbat på samma jobb och haft ungefär samma intressen och umgängeskrets som tidigare.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, typ alla. Nej men seriöst, det har varit ett otroligt baby boom-år. Båda mina syskon fick barn och flera av mina nära vänner och ett helt gäng andra kompisar.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är inte. Det fick bli ett år utan begravningar och det är jag ytterst tacksam för.

london


Vilka länder besökte du?
Spanien under våren och England på sommaren.

Bästa köpet?
Ett par otroligt bekväma vandringsskor och en hellång turkosblå klänning i paljetter. Det är viktigt med kontraster. Och just det, min stora oljemålning som hänger ovanför soffan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Morgondoppen på bryggan vid Årstaviken, att vandra i Devon, mina syskonbarn, att ligga på en klippa vid havet och läsa.

tand


Saknade du något under år 2022 som du vill ha år 2023?
Tvåsamhet. Och två hela framtänder. Hänger de ihop kanske?

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit fler initiativ, gått ut på barer, processat alla de där gnagande tankarna i huvudet, mediterat och bloggat. Jag känner att bloggen har varit lite försummad under året och det är tråkigt.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöscrollat och tappat tålamodet.

Favoritserier från året som gått?
I princip den enda jag såg var Euphoria och den var ju bra, så det blir förmodligen den då.

sommar


Bästa boken du läst i år?
Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi, Medealand av Sara Stridsberg, Den stora skrivboken, Beviset & Den tredje lögnen av Ágota Kristóf, Natten av Sara Gordan, PUR av Erik Lindman Mata och Blåsa liv av Clarice Lispector.

Största musikaliska upptäckten?
Jag har mest lyssnat på artister jag känner igen sedan innan. Mycket Markus Krunegård, Jonathan Johansson, Fleetwood Mac och Taylor Swift. Men en ny artist som dykt upp på min radar är Natalie Bergman.

Vad var din största framgång?
Att jag började plugga skrivande på halvtid utöver mitt jobb. Det är ganska krävande rent tidsmässigt men också väldigt givande. Samt att jag gick i en samtalsgrupp om tro och andlighet under hösten. Det var både utmanande och otroligt fint.

Största misstaget?
Att hoppas och känna för mycket.

sommar


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har mått mycket bättre än under pandemiåren då jag många gånger kände mig väldigt isolerad och ensam, så ur den aspekten har jag varit mycket gladare. Sedan har året kommit med en del utmaningar ändå, men den här senaste månaden har jag känt mig mer grundad på något vis och det är en känsla jag hoppas kunna bära med mig framöver.

Vad spenderade du mest pengar på?
Tandläkarkostnader. Hu.

Något du önskade dig och fick?
En fin vandringsresa och stunder av sinnesro.

Något du önskade dig och inte fick?
En livskamrat.

spegel


Vad gjorde du på din födelsedag 2022?
Jag samlade ett gäng kompisar från olika sällskap och så åt vi middag tillsammans på Främmat. Det var toppen!

Vad fick dig att må bra?
Att sjunga i kör, ta morgondopp, träna, gå i kyrkan, meditation, middagar med vänner, gå i samtalsgrupp, läsa böcker, äta mindre kött och umgås med nära och kära. Gud vad det låter präktigt, men det är ju sant.

Vem saknade du?
Vänner från gamla vänskapsrelationer som förändrats.

konsert


De bästa nya människorna du träffade?
Mitt vandringssällskap och ett par nya bekantskaper som jag lärt känna under hösten. Och så har jag en del nygamla kompisrelationer som vuxit sig ännu starkare under året vilket jag värdesätter högt.

Mest stolt över?
Att jag skriver.

Högsta önskan just nu?
Det låter kanske klyschigt, men lite världsfred hade ändå varit otroligt bra.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag vill försöka hålla i den där grundtonen och hitta lugnet och självkänslan. Samt ha en tydligare riktning. Det är väl lättare sagt än gjort, men jag kan ju försöka.

6 svar på ”En summering av 2022”

  1. blir som vanligt så inspirerad av allt roligt och nytt du ger dig in i och hittar på. och lite avis, men på det bra sättet, det som kan pusha en att röra sig i en riktning mot något man vill ha mer av. vandringsresa låter underbart! önskar dig mer av allt du har och trivs med och att du också får det du saknar. tack för din blogg!

  2. Hur slog du ut tänderna?? Önskar dig etn härlig start på 2023✨

    1. Det är egentligen ganska odramatiskt, men jag slog av min ena framtand när jag var 8 och fick då en ny krona som fästes på den gamla roten. Under 2021 blev roten inflammerad och det visade sig att jag behövde dra ut hela den gamla tanden för att ersätta den med ett implantat som skruvas fast direkt i käkbenet. Så det är helt enkelt en gammal olycka som gjort sig påmind. 😊

  3. Så ärligt och härligt du skriver! …men du är det verkligen dumt att hoppas för mycket, är det inte någonting fint att hoppas? Önskar dig ett fint 2023 med glada överraskningar och lite av det du länge önskat! Jag vill även tacka för alla fina boktips du delar med dig av!

Kommentarer är stängda.