Sista veckan i mars – vårtecken, båtutflykt och överraskningar

vår

Det var sista veckan i mars och det kändes som vår. Jag satt ute på balkongen som inte är min utan som tillhör trapphuset men som jag under mina drygt två år i föreningen aldrig sett någon annan vistas på, så jag överväger att lite diskret bara göra den till min. Finders keepers borde gälla även för balkonger väl?

vår

Mot en solig vägg växte krokusar i påskiga färger. Vet ni att enligt gammal gotländsk folktro så ska det från starens ankomst i januari, februari någon gång, ske sju star-urar innan våren är här på riktigt. Det vill säga sju lågtrycksperioder med högtrycksperioder emellan. Så att det snöar ett par gånger så här års är helt enligt plan tydligen, vi måste bara ha lite tålamod.

dubbeldubbel dubbeldubbel

En måndag sågs vi ett litet gäng på relativt nyöppnade DubbelDubbel i Hagastaden för att äta födelsedagsmiddag och fira min kompis Julia som fyllde år. Vi delade på deras stora setmeny och fick in en massa rätter. Allt var jättegott och de buljongfyllda dumplingarna blev min favorit.

gw

På tisdagen gick jag runt så här på jobbet. ”Du ser ut som om Leif GW Persson hade haft en dotter”, sa en kollega till mig. ”Du vet att han har det?”, svarade jag. Hon är författare och har skrivit Störst av allt, boken som också blev hypad Netflix-serie för ett par år sedan. Det visste inte kollegan.

hilma af klint

När jag var på väg att kila hem från jobbet såg jag att det dykt upp nya tavlor på Hilma af Klint-väggen som vi har. Det är en ambulerande liten utställning med verk lånade från hennes stiftelse. När SEB öppnade sitt nya kontor i Solna för ett par år sedan bestämde de sig för att investera i och förse byggnaden med en av nordens största privata konstsamlingar. Även om jag jobbat där i drygt ett år nu upptäcker jag hela tiden nya verk. Helt klart en av mina favoritsaker med mitt jobb.

bok

Väl hemma hängde ett bokbud på min dörr. För att vara bloggare får jag inte särskilt många bud, men sådana som dessa gör mig alltid glad! Jag har inte hunnit börja läsa än, men handlingen gjorde mig nyfiken: En mor söker sin försvunna tonårsdotter i natten. Flickan är sjuk och går inte att nå, mamman irrar på gatorna eller sitter hemma och ringer alla hon kan komma på. Är det hennes oro som drivit bort dottern, och är oron befogad? Kanske får det bli påskens läsning.

springa

Sedan blev det onsdag och rep med oratoriekören på kvällen och därefter torsdag och tid för en liten springtur efter jobbet. Jag sprang längs Årstaviken och hann med fem kilometer innan det hunnit bli helt mörkt.

the war on drugs

På fredagen var det dags för konsert, den första stora sedan pandemins början. Biljetterna köptes redan i höstas och helt plötsligt var det mars och tid att gå. Vi såg The War on Drugs på Annexet. Det var bra men publiken var lite tråkig. Kanske är det en stockholmsgrej att alla bara står rakt upp och ner med händerna korsade över bröstet och lyssnar fokuserat och sedan applåderar snällt och det är allt? Kanske är jag exakt likadan och får därför inte säga något?

vaxholm

På lördagen var det dags för utflykt! Jag och Anna hade instruerat Karin och Julia att möta oss vid Östermalmstorgs tunnelbana prick kl. 11:30. Därifrån gick vi ner till Strandvägen och en av de stora båtarna som låg och väntade vid kajen. Sedan gungade vi iväg på brunchkryssning.

vaxholm

Vid 13-tiden hoppade vi av på Vaxholm och istället för att vända tillbaka med båten och äta efterrätt på vägen hem fick vi desserten i varsin låda. Den åt vi på en bänk i solen (och blåsten) utanför den stora kyrkan.

vaxholm vaxholm

I väntan på att få checka in på vårt lilla B&B så strosade vi omkring i butikerna som hade vårmingel och tog en liten drink på hotellet. Alldeles intill pågick inspelningen av Första dejten och jag och Anna skojade om att vi skulle vara med där, men det var som tur var bara ett skämt. Sedan handlade vi räkor, aioli, ostar, bröd och tomater och gjorde en stor plockmiddag i studiolägenheten vi hyrt.

babyshower

Hela planen med resan var att åka iväg någonstans vi fyra innan det är dags för Julia och Karin att få barn framåt sommaren. Vad de gravida dock inte hade anat var att Anna och jag också planerat en liten babyshower på söndagen. Så lagom till att det var dags för oss att äta en sen frukost så trillade det in en massa fler kompisar och överraskade.

babyshower babyshower

Vi hade abonnerat växthuset där ute i trädgården och fått en stor brunch uppdukad till oss alla.

babyshower babyshower

Vi hade lite aktiviteter där vi målade träklossar till bebisarna och gissade födelsedatum och sånt, men mest satt vi och myste och åt sisådär sju omgångar frukost.

babyshower

Två extremt överraskade kompisar vars bebisar jag ser fram emot att få träffa snart!

babyshower

Sedan tackade vi för besöket på Vaxholm och åkte in mot stan igen. Jag ägnade kvällen åt att äta lax och dillstuvad potatis och kolla en naturdokumentär om bläckfiskar, helt slut efter veckans alla bravader och överraskningar.

Det var den sista veckan i mars och nu är det april och jag är på nya äventyr, men det får ni veta mer om en annan dag.

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Såg war on drugs på way out west för några år sedan och det var nog en av dom tråkigaste spelningar jag varit på, så jag tänker att det kanske mer handlar om bandet och inte så mycket publiken eller möjligtvis kombination av dom två :-))

  1. Haha jag tänkte faktiskt kommentera samma sak! Såg Alex Cameron på Berns igår och tyckte både publiken och spelningen var kul (trots måndag).

   1. Ah, då är det mycket möjligt att det var bandet som var tråkiga. Det var dessutom deras andra Stockholmsspelning på två dagar, så kanske var de inte lika taggade heller. 🙂

   2. Åh jag tänkte säga samma, det är nog bandet och kanske att Annexet är Stockholms tråkigaste arena. Såg också Alex Cameron på Berns och tyckte att publiken (och han) var magisk!

 2. Så kul att få följa dig, blir alltid på gott humör av dina färgkombinationer och dina påhitt! Blev inspirerad av ditt inlägg om ditt badrum för något år sedan (10/10) och spanar in en egen förvaringsmöbel från kartell. Nyfiken på om den du har är i ”vitt” eller i deras färg ”matt vit”? Tyckte din såg krämigare ut än den helvita, men det kanske bara är bilden! Stort tack för toppenblogg 🌸

  1. Vad fint att höra! Jag köpte förvaringsmöbeln via Blocket så är inte helt hundra på vad originalfärgen heter. Den är dock blank i utförandet, så jag gissar att det ändå är den som heter ”white” men att den gulnat något med åren. Tittar man på den här som såldes på auktion så verkar den vara snarlik min i färg: https://www.bukowskis.com/sv/lots/945814-skap-componibili-3-anna-castelli-ferrieri-kartell Det kan ju också vara så att min tillhör en tidigare serie där nyanserna skiljer sig lite åt jämfört med de nya. Sorry för otydligt svar, men lycka till med köpet!

 3. Oj, haha, då ska du veta att du har en Vaxholmsbo till följare. Fina bilder, om jag inte ser fel är det baren på Vaxholms hotell. Har för övrigt varit med överåriga hipsters som stått med armarna i kors till Annika Norlin.

 4. Karins eller Julias (vet inte vem som är vem) rödlila klänning, kan du fråga vart den är ifrån? ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *