Min vårstil 2022

Vet ni vad? Det har blivit dags att sammanfatta vårstilen för 2022. Mitt största bekymmer har varit hur jag ska lyckas balansera alla halvmärkliga trender (ja, Y2K-stilen, jag tittar på dig) med det faktum att jag snart är 32 och tillbringar större delen av mina dagar på ett bankkontor. Men det är ju det som är kul också. Att testa nytt och prova sig fram och hitta sin väg i allt. Och en sak är fortfarande säker: det blir nog ingen särskilt avskalad och sofistikerad garderob för mig det här året heller.

För att sammanfatta vad jag är sugen på har jag landat i fem olika rubriker med fem olika teman, varav en del går lite omlott i varandra. Det mesta bygger på saker som redan finns i min garderob eller sådant som är roligt att hitta second hand. Jag har redan gjort en lista över saker att hålla utkik efter framöver!

millenniebuggen


IT-entreprenör på väg för att utrota millenniebuggen

Min adaption av Y2K-stilen får nog bli att inspireras av IT-entreprenörerna som sålde på folk cd-rom-skivor med mjukvara som skulle skydda dem mot millenniebuggen. Jag tänker oversizade kostymer i ljusa färger och skjortor med stora kragar. Portfölj i handen, håret uppsatt i en klämma och kanske en smal slips till. För extra 2000-känsla så kastar jag också trånande blickar efter sådant som skimrar, allra helst ett par byxor i silver.

kavaj till allt


Man kommer alltid undan med kavaj

Jag har en vag teori om att man kan klä sig lite hur som helst men så länge man adderar en kavaj så känns det ändå någorlunda uppstyrt. Så oavsett om det är minikjolar, cykelbyxor eller sportshorts jag har på underkroppen, kommer jag att bära en kavaj på överkroppen och låtsas som om allt är som vanligt. Hur själva kavajen ser ut spelar inte så stor roll, men jag ser gärna att den får vara lite oversizad, färgglad eller i något finare material.

läderlappen


Läderlappen på besök

Är det någon som kommer att svettas in sommaren så lär det vara jag i mina fuskskinnbyxor och second hand-fyndade läderkavajer. Jag har nämligen insett att det kan vara väldigt fint, särskilt om man bryter av med något helt annat. Till exempel ett par ormskinnsbyxor tillsammans med en t-shirt med tryck. Eller varför inte något komönstrat till en i övrigt enkel outfit? Ju fler och mer färgglada och konstiga fejkdjur, desto roligare.

semesterpappa


Pappa på semester

När jag känner för något lite mer avslappnat blir mitt ledord Pappa på semester. Den kortärmade skjortan kommer att bli ett nyckelplagg i min garderob och jag bär den gärna uppknäppt över en t-shirt. Ett annat alternativ är ljusa cargobyxor med skärp i midjan tillsammans med en väst med många fickor. Är jag på språng blir det korta sportiga shorts med pikétröja eller skjorta till. Allt matchas såklart bäst med ett par fulsnygga solglasögon, en solblekt keps och strumpor i sandalerna. No joke.

fest eller?


Hallå, var det fest eller?

Jag vet inte om det beror på någon slags post-pandemisk förvirring men jag har en känsla av att när jag kommer kliva in på en fest så kan jag se ut lite hur som helst. Som om jag skummade inbjudan fort och sedan gick all-in, i alla fall på halva kroppen. Jag tänker kontraster och jag tänker kul! Silkiga klänningar med westernboots till. Paljetter och glitter med rejäla tröjor. En catsuit med kavaj. För mycket färg och för lite ordning men alltid med en vision om att stanna till stängning.

Det var mina fem halv-oklara men ganska roliga (om jag får säga det själv) teman för i vår. Har ni några rubriker för er garderob framöver? Låt oss diskutera!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. Jag jobbar som copy och kreatör på SEBs creative-avdelning. Har varit där i drygt ett år nu! 🙂

 1. Vad kul att se hur du tänker kring garderoben och vårnya saker. 🙂 För mig blir det nog mest att fortsätta hasa runt i samma gamla träningsleggings och tshirt till. Har blivit lite för bekväm av mig de sista åren tror jag. 🙈

 2. så kul att se hur du tänker. ”pappa på semester”-stilen känns som något jag kommer ta efter. jag kan verkligen inte förlika mig med att snart se folk gå runt med jeans med ultralåg midja – kom vi inte överens om att banna den stilen?!

 3. I’m so glad your wardrobe won’t become streamlined and sophisticated. I follow you for serious style. Everyone has gone neutral and capsule wardrobe crazy. No thank you. I hate the dad on holiday look but the rest of it, I’m so up for. I’ve invested in a few patterned blazers recently and light gold metallic cowboy ankle boots and have already started wearing this from last week. I got a linen top recently and have decided that I need to invest in more linen in general

 4. Nu känner jag mig borttappad. Vad är Y2K-stilen? När slutade jag hänga med 😣
  Jag har nyligen flyttat till landet o fått en häst så vad jag än sätter på mig när jag går ut får hästhår på sig (för promenaden bär alltid till hagen). Gifter mig däremot i sommar! Köpte en klänning från marimekko som ser ut som en saga. Alltså inte som en drömtårta utan som en saga en läser. Himla härlig
  https://www.zalando.se/marimekko-juureni-mansikkavuoret-dress-vardagsklaenning-beigeredwhite-m4k21c03y-b11.html

  1. Haha nej nu fattar jag Y2K. Har lite svårt med siffror 🤦🏽‍♀️ trots att det är bokstäver.

 5. Älskar de här inläggen och ditt stiltänk!
  100% feststilen. Alla dagar överallt, förutom när jag sportar, då tänker jag mer spioner och ninjor, svart och snabbt. (kan lätt göras om till fest om man drar på en kavaj/klänning utanpå nu när jag tänker på saken.)

 6. Du är så inspirerande i dina out-of-the-box-stilar! Själv ser jag på Hotell Portofino på Svt play och tänker att det finns ingen annan stil jag hellre vill ha än 1920-talsstilen.

 7. Älskar när du uppdaterar dina tankar kring stil och delar med dig! Också skönt att höra att du kommer köra på ditt eget race på kontoret även i fortsättningen!
  Det här med stil är så klurigt, tycker jag…. Du ska passa in på ett kontor, men det känns förhållandevis enkelt ändå på nåt sätt? Jag jobbar i förskolan, och hur kul jag än skulle vilja klä mig så är det inte alltid så praktiskt…. Får helt enkelt drömma mig bort och vara mer kreativ med kläder på fritiden! Eller införskaffa en svalare kavaj/kostym som går att ha även runt kladdiga fingrar och vilda lekar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *