Höstlistan 2021

Jag läste Floras höstlista och kände igen mig så mycket i hennes inledande tankar om att det måste hända något. För mig har mys aldrig varit något som lockat särskilt. Jag tycker det är tråkigt att krypa upp i soffan, se på tv och tända ljus. I min garderob finns inga mjukisplagg och teerna i mitt skafferi är flera år gamla. Men hösten kan ju vara så mycket mer än det där mysiga och sparka i färgglada löv-romantiserade. Så därför lånade jag listan av Flora och fyllde den med mina visioner och drömmar. Nu håller jag tummarna för riktigt mycket kul!

Carl Eldhs ateljémuseum

Vill fokusera på:
Jobba. Festa. Tänka. Skapa. Skratta.

Vill ha mer av:

 • Kultur! Känner mig helt svältfödd rent kulturellt och intellektuellt. Jag vill käka konst till frukost och teater till middag. Gå på konserter och fyllas av musik igen.
 • Kilometer i benen. Jag vill fortsätta springa 1-2 gånger i veckan utan att hata det.
 • Middagar med kompisar. Det har jag redan en del men jag vill alltid ha mer. Också att kunna bjuda in fler och andra än vad som har varit möjligt det senaste året. Så fint sätt att fördjupa en vänskap på.
 • Restaurangmat. Inte hämtmat alltså utan vällagad mat på lokaaaal. Måste se över min lista över restauranger jag vill testa och uppdatera den, boka in nya datum och längta efter kulinariska upplevelser.
 • Nya intryck. Vad som helst som inte är mina fyra väggar eller mina närmaste kvarter här på söder, tack.

dimma

Vill ha mindre av:
Tid ensam. Hemmajobb. Dåligt samvete.

Vill titta på:
Vill se The Father på bio. Det är nog allt. Kanske någon kulturdokumentär på svt play.

Vill lyssna på:
Nu är det ju höst så det blir väl Ulf Lundell som vanligt. Haha. Nej men Big Red Machines nya album och en del andra nysläpp. Text och musik med Eric Schüldt i P1.

tua forsström

Vill läsa:

 • Trion – Johanna Hedman
 • Förvandlingen – Juliana Spahr
 • Norma Jeane Baker av Troja – Anne Carson
 • Mitt arbete – Olga Ravn
 • Den stora skrivboken, Beviset, Den tredje lögnen – Agota Kristof
 • Vackra värld, var är du – Sally Rooney
 • Den stora kyrkan – Tove Folkesson
 • Avgrunden av ljus – Lars Norén
 • Hyperverklighet – Aya Kanbar

grön kostym

Vill ha på mig:
Kostymer. Sidenskjorta och byxor. Jeans, t-shirt och kavaj. Mycket färg.

Vill lära mig:
Sminka mig. Obs är seriös! Jag har aldrig lärt mig hur man gör på riktigt. När jag växte upp var det liksom Dream Matte Mousse Foundation som gällde och sen har jag varit lost. Försöker kolla på något YouTube-klipp då och då men blir inte mycket klokare. Så nu skulle jag vilja boka en timme med en makeup-artist som kan lära mig exakt hur jag ska göra för att få till den perfekta vardagssminkningen och en lite mer ambitiöst och festlig. Gärna någon som kan tipsa om bra produkter utan att vara sponsrad av ett visst märke. Har jag någon sådan som läser här? Eller känner ni någon som är duktig? Tipsa gärna!

kväll

Vill hänga på:

 • Kontoret. På riktigt alltså. Jag hoppas verkligen kunna gå tillbaka och vara där lite mer regelbundet i höst.
 • KB och KB, dvs Kungliga biblioteket och Konstnärsbaren.
 • En lagom sunkig kvarterskrog. Jag måste hitta den bästa här.
 • I kyrkan på söndagsmässa.

Vill dricka:
Halvfunky viner, gärna röda. Stor stark i immigt glas.

regn

Vill äta:

 • Något lagat på ingredienser köpta i reko-ring. Jag har sagt i hundra år att jag ska testa men ännu inte kommit till skott.
 • Fish & chips, schnitzel och tonkatsu.
 • Ramen.
 • Mycket grönsaker, rotsaker och svamp.

Utflykter och resmål:

 • Kräftskiva i skärgården.
 • Bröllop i Uppsala.
 • Skrivhelg i stuga med Malin.
 • Kanske Köpenhamn med Anna & co.
 • Malmö vore kul. Vill alltid till Malmö.
 • Borde använda hundra år gammalt presentkort på Sturebadet innan det går ut.
 • Hälsa på Madde i Hälsingland.
 • Ut i naturen.

Delta i diskussionen

13 kommentarer

 1. allt detta låter perfekt. hur hittar du nya boktips? din att-läsa-lista är alltid så inspirerande och fylld av saker jag aldrig hört talas om förut.

  1. Kul! Jag brukar skriva ner tips jag snappar upp på kultursidorna eller hos influencers jag följer. Sedan kikar jag också in på bokförlagens hemsidor, särskilt de som brukar släppa den typ av böcker som jag gillar bäst. Där presenterar de alla sina kommande verk så då ser jag om det finns något jag blir sugen på.

   1. kan verkligen också rekommendera att skriva ned så fort man snappar upp ett boktips! kan även rekommendera Facebookgruppen Litteraturgäris, dess medlemmar är otroliga om man söker något i en särskild stil också. typ ”Jag gillar författare X och Y och böcker om komplicerad kvinnlig vänskap, vad ska jag läsa?” så får man ca en miljon relevanta svar.

 2. Nu ska du få bra sminktips! Har testat mycket men nu kommit fram till den ultimata kombon.

  Viktigt med bra grund, kräm och eller primer. T.ex denna https://lyko.com/sv/embryolisse/embryolisse-lait-creme-concentre–75-ml

  Sen fortsätter du med världens bästa BB/CC cream https://lyko.com/sv/bareminerals/bareminerals-complexition-rescue-tan-07

  För mer täckning kan du dutta på lite concealer också med en sån go makeup blender. Den köper du också från Bare Minerals:
  https://lyko.com/sv/bareminerals/bareminerals-original-liquid-mineral-concealer-fair-1w-warm

  Sen en bronzer från Laura Mercier https://www.skincity.com/sv/laura-mercier/matte-bronzing-powder

  Och sen avsluta med lite rouge https://www.lumene.com/se/makeup/ansikte/rouge/natural-glow-rouge-8582100.html?dwvar_8582100_ItemShadeNumberAndName=1%20coral%20glow&cgid=makeup_face_blush#start=1

  Bästa mascaran köper du på Glossier, älskar den. Superbra vardagsmascara men vill du ha mer färg och fest så gillar jag också den från Idun https://www.apoteket.se/produkt/idun-minerals-mascara-12-ml-ask-695999/

  Ganska dyra produkter I know men de räcker i all evinnerlighet, minst ett år typ. Och man ser ut som en million bucks i facet när man är klar. Hoppas du hittar ngt du gillar!

 3. Låter som att det kan bli en bra höst! Blogga gärna om restauranger du vill prova, innan eller efter du varit där ☺️

  1. Jag skulle säga att jag redan gör det en del, men alltid mellan raderna. Känner mig inte riktigt bekväm med att dela något så privat som också involverar andra personer rakt ut. Hoppas du förstår.

 4. FRÅGA!

  Hej Julia! Jag är i stort behov av att komma igång med poesi-läsning. Känns som att du läser mycket lyrik. Kan inte du skriva ett inlägg med tips på 10 st diktsamlingar du gillar?

  Tack för internets bästa blogg!

 5. Det var så härligt att läsa denna lista! Är också så sugen på en kulturhöst och att äntligen få fylla på med nya intryck.

 6. Garvar åt dream matte mousse. Herregud vad man såg ut. Vill ännu en gång tacka högre makter att Instagram inte fanns i mina tonår!

 7. Ang smink så gick jag till kicks och fick en lektion av dem där. Har aldrig varit en fan av smink men gifte mig -19 och då vill man ju vara lite extra fin!
  Gick då till kicks affären och boka in en timmes ”lektion” så de kunde sminka mig och förklara hur produkterna skulle användas. Sen fick man antingen köpa sakerna hon använde eller så kunde man köpa annat som passade.

  Men jag var supernöjd för deras hjälp. Nu var det i för sig i deras affär på Gotland jag gick till då jag bor där men antar de i Stockholm är lika bra!

 8. Hej Julia! Fin blogg du har. Bra höstplan! Välbalanserad och peppig. Läser Trion just nu – lever upp till hypen. Om du inte sett Pretend it’s a city på Netflix tycker jag nästan den faller inom kategori kulturupplevelse, Fran är ju ikonisk. Sist men inte minst: Westman Atelier gör bästa sminket. Hutlöst dyrt men håller evigheter och det är bästa jag testat. Deras foundation stick + krämrouge är = 10/10. Plus, hon gör lyx för nybörjare, du behöver inte en MBA i kosmetik för att lägga en bra bas. Tar 3 min, sen klart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *