En jordgubbsmönstrad midsommarklänning

midsommarklänning

För några veckor sedan fastnade jag i tanken på att jag hemskt gärna skulle vilja ha en jordgubbsmönstrad klänning på midsommar. Sagt och gjort började jag scanna internet, först bland vanliga klänningar och sedan bland tyg. Efter ett tag hittade jag ett i bomullsbatist med små jordgubbar på och beställde hem det. Sedan låg det hopvikt i några dagar innan jag insåg att midsommarafton närmade sig samtidigt som exakt allt annat – seglingshelger, fotbolls-EM, kvällsdopp och juniäventyr – och det blev plötsligt bråttom att sy. Men efter några sena sommarnätter och ett par hemmajobbsluncher lyckades jag faktiskt få ihop den.

midsommarklänning

Grundmodellen är samma som den jag brukar sy men här med fyrkantig ringning och hellång ärm. Istället för att göra kjolen i ett stycke inspirerades jag av min rosa klänning från Stine Goya och gjorde den i två riktigt vida delar för ett bra schvung.

midsommarklänning

Ryggen fick bli lite djupare och så sydde jag dit två band som knyts till en rosett.

midsommarklänning

Tyget är ganska tunt så jag har en underklänning under, men det är väldigt luftigt och härligt och faller fint. Med träskor och blomsterkrans till så är jag redo för en dans eller två.

midsommarklänning

Igår hängde klänningen och väntade i den sista glödande kvällssolen och nu idag ligger den nedpackad i min resväska, redo för ett litet midsommaräventyr.

Glad midsommar på er!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

 1. Den är helt perfekt! Så otroligt imponerad av dina skills, och vilket fint tyg du hittat. Glad midsommar!

 2. Så vacker klänning! 💞
  Varifrån kommer tyget?
  Glad midsommar!

  1. Tack! Tyget köpte jag på tyg.se (googlade ”tyg + jordgubbar” och hamnade där). Lite halvmärklig site med oklara översättningar ibland, men det gick hyfsat snabbt att beställa och få det levererat i alla fall.

 3. så fin! köpte också ett jordgubbstyg förra sommaren som väntar på att bli en klänning. har du tips på bra underklänningar? är på jakt och tycker det är så svårt!

  1. Åh, har inget bra tips dessvärre, den här kom från en annan klänning jag köpt tidigare. Men tänker typ Lindex eller Twilfit kanske?

 4. Blir så inspirerad att gräva fram symaskinen från förrådet. Vilken fin klänning!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *