Klädval i väntan på värmen

I min garderob hänger dussintals plagg som väntar på att få komma ut. I mitt huvud har jag flera uttänkta klädkombinationer som jag väntar på att testa. Det skulle bara behöva bli fem, tio grader varmare först. Våren är sen i år, det råder ingen tvekan om saken. Ullkappan dinglar fortfarande på kroken i hallen, sandalerna ligger ännu nedpackade i sin låda. Men snart, snart, snart. Under tiden tänkte jag att vi skulle titta på några av de klädval jag gjort i väntan på värmen.

helsvart

Vi börjar med något riktigt udda, i alla fall för mig. En helsvart klädsel! Men plötsligt händer det och jag trivdes fint i sammetsbyxor, t-shirt, mockajacka, chunky halsband, skärp med gulddetaljer och ett knallrosa läppstift som pricken över i.

soligt

En enkel hemmajobbsoutfit. Jeans, t-shirt, loafers och liten rutig, solgul kavajjacka för att hålla skärpan uppe i alla videomöten.

rosa + rött

En outfit som platsar under min vårgarderobsrubrik Sport och lek. Färgglatt och bekvämt i rödrandiga byxor, ljusrosa skjorta och militärgrön väst. Tre nyanser som passar oväntat bra tillsammans.

rosa + orange

En fredag kom jag på att jag ville klä mig i en färgkombination inspirerad av Sara Danius nobelklänning 2018. Sagt och gjort, rosa och orange fick det bli!

småblommigt

Hade det varit tio grader varmare hade jag bytt ut mina converse mot träskor här. Så fint till mörkblå jeans, småblommig blus och läderväska, även om detta också blev okej.

grön kavaj

”Du ser ut som en kvinnlig Tom Petty”, sa min chef när jag klev in på kontoret iklädd detta. Jag tackade och tog emot och spelade på min imaginära elgitarr resten av dagen.

shrimps and shostacovich

Jag har gått runt ett tag och känt att jag vill ha fler roliga t-shirts i min garderob. Den grå jag bar på bilden ovan med kavajen skaffade jag i Hakone i Japan och när man väl kan resa lite igen tänker jag att jag ska börja köpa sådana fulsnygga turisttröjor från olika ställen. Men i väntan på det kom jag på att jag kunde trycka upp en egen tröja med något kul på. Så jag klurade lite, skissade i Photoshop och landade till sist i en idé.

shrimps and shostacovich

Shrimps and Shostacovich representerar tre saker jag tycker om. Skaldjur, klassiska kompositörer och alliterationer. Allt samlat på en t-shirt i en extremt limiterad upplaga om ett exemplar, det är ju roligast så.

shrimps and shostacovich

Matchas gärna med blåjeans, vita tubsockor, loafers och smådryg uppsyn. Alltsammans i väntan på värmen och bara ben.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

 1. Yo Julia! Åh ! Älskar din blogg & din klädstil. Blir inspirerad & glad varje gång du gör sånna inlägg.

  Jag är en t-shirt tjej, samlar på t-shirt, gärna band t-shirts men blir alla slags kär t-shirts. Är en finsmakare när d kommer t material osv,

  Ska denna ge mig på att måla egna, kommer bli födelsedagspresenter ..

  Men har sneglat på Photoshop &’att just göra egna. Du verkar ha koll,,. Skulle du inte kunna göra ett eget inlägg om processen …. Är särskilt nyfiken på vad om trycket sitter bra ? Gjort två en f många m mina favoritband men de blev dåliga efter en tvätt..,
  .

  Ha en mega söndag 🥳🍒🎉🦄!

  Mvh
  -f

  1. Hej! Vad fint att höra! Den här tröjan beställde jag via T-shirt Bar. De har en funktion där man laddar upp sin design och sedan trycker de åt en och man hämtar upp (eller får hem sin tröja). Jag har inte hunnit tvätta den än, men trycket känns bra. Skulle säga att det är jämförbart med tröjor man köper i affär, så min förhoppning är att det ska hålla!

 2. Så fin t-shirt! Blev jätteinspirerad och vill också trycka upp eget tryck nu hehe. Var beställde du ifrån?
  Tack för en fin blogg!

  1. Tack! Den här beställde jag via T-shirt Bar. De har en tjänst där man laddar upp sin design och sedan kan man hämta upp sin tryckta tröja strax därefter i deras butik på söder eller få den hemskickad.

   1. Toppen, tack för svar! Vilken modell och storlek har du?
    Ha en härlig söndag!

 3. I always look forward to an outfit post from you. Reminds me of the old days of Lookbook.nu. You’re such a creative person

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *