Min vårstil 2021

I förra veckan skrev jag att jag kände mig lite vilse i min vårstil och att jag inte riktigt visste hur jag var sugen på att klä mig framöver. Men nu, efter en grundlig titt i garderoben och lite inspirationsscrollande på Pinterest, har jag landat i något. Eller rättare sagt, fyra olika rubriker för fyra olika teman som delvis går ihop men också pekar åt varsitt håll. Det mesta baserat på plagg och accessoarer som redan finns i min garderob och som jag ser fram emot att lufta. Låt oss kika!

hjälp, jag jobbar på bank


Hjälp, jag jobbar på bank

När jag skrev på mitt nya jobbkontrakt i oktober hade jag en tanke om att jag skulle skaffa en ny och vuxen stil med snygga, dressade kläder. Sedan dess har jag varit på kontoret exakt fyra gånger. Succé. Det behöver ju dock inte hindra mig från att klä mig ordentligt och se ut som den personen jag faktiskt vill vara, även om det till en början bara är genom den lilla webkameran. Därför är min första vårstil uppklädd och lite proper med ledord som: färgglada kostymer med t-shirt under, oversize kavajer till byxor eller klänning, skjorta och snyggbyxor, stora smycken och färgerna brunt, ljusgult och knallgrönt.

sport & lek


Sport & lek

Stil nummer två är kanske den mest lekfulla och praktiska och har därför fått rubriken Sport & lek. Jag kom på mig själv med att ligga vaken inatt innan jag skulle somna och kolla på ett par knallgula foppatofflor som jag av någon anledning kände mig lite sugen på, vilket fick mig att undra vart den här pandemin har tagit mig, både mentalt och modemässigt. Inklusive foppatofflor eller ej så är några av nyckelorden för den här rubriken: praktiska sandaler, färgglada sneakers, buckethatt & keps, cykelbyxor, höga strumpor, fleecetröja, strandskjorta, svettband, matchande shortsset, fiskeväst, snusnäsduk och enkla, klara grundfärger som gul, blå och röd samt limegrönt och orange.

90-talsmamma


90-talsmamma

I kontrast till sport & lek-stilen hittar vi den något sobrare 90-talsmamman. Hon som äter tonfisksallad till lunch och lyssnar på Marie Fredriksson (check på båda för mig) och är sådär ledigt avslappnad men samtidigt nystruken och fräsch (här har jag något att jobba på). I 90-talsmammans garderob hittar vi: blåjeans, loafers, luftiga skjortor, diadem, läderskärp, stora solglasögon, vita & sandfärgade byxor, mockajacka, blå mascara, guldsmycken & pärlor, ballerinaskor med liten klack och double denim.

på väg till en fest som inte finns


På väg till en fest som inte finns

Slutligen dundrar vi på med den sista stilen som är åt det festligare hållet. Eller ja, så mycket fest det nu kan bli när man teoretiskt sett inte kan ha några stora tillställningar. Men ska det hindra oss från att svassa runt i våra hem? Svar nej. Därför kommer jag försöka att förhålla mig till följande ledord: färgstarkt 70-tal, glitter, silke, mönstermix, ögonskugga, vida byxor, långklänning, platåskor, uppknäppt skjorta och färger som rött, rosa, orange och silver.

Det var mina tankar om vårens stil. Vilken är er favorit och har ni några ledord eller rubriker för er garderob?

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. 90-tals mamman och sport och lek känns bra för mig. Har inte hunnit tänka så mycket på var min klädstil är just nu. Det är mycket pyjamas och mjukiskläder då jag är i en långtidssjukskrivning. Igår köpte jag en sammetsmorgonrock från etsy med motiveringen ”den blir snygg att hänga på väggen mot min tapet” 🤦🏽‍♀️

  1. Jag tycker det låter som en fin motivering ändå. Kläder kan göra en glad på flera olika sätt tänker jag. <3

 2. Gillar dessa inlägg så mycket! Nummer 4 är helt klart min favorit. Älskar att klä mig festligt även om ”festen” bara är en helt vanlig kväll hemma i lägenhet.

  1. Vad fint att höra! Tycker absolut att man får klä sig för fest även om man bara är hemma. 🙂

 3. Gött med lite mode!! Jag försöker också sammanfatta en slags vårstil och lurar på flera kategorier:
  Loungewear på prärien
  Punk i Skagen
  Barbie i Dramatens kostymförråd
  Crazy last
  Tjej-Beatles

  1. Oh, gillar allt jag läser! Loungewear på prärien och Barbie i Dramatens kostymförråd väcker min nyfikenhet lite extra!

 4. Hallå, jag gillar den första och den sista stilen. Ska bli kul att följa. Själv experimenterar jag med färg och mönster plus mönster. Har funderat mycket på det här med vilken ”årstid” mitt utseende är. Vissa nya färger känns helt fel men man kan vänja sig helt plötsligt.

  1. Det låter spännande! Och så intressant med färger, hur vissa plötsligt kan kännas jättefina som man inte gillade särskilt mycket alls för något år sedan. 🙂

 5. älskar dessa inlägg! BESATT av 90-talsmamman, gud! jag har också någon slags besatthet av ”90’s airport style” med kändisar som Cindy Crawford, Julia Roberts, Naomi Campbell och Cameron Diaz som helt enkelt har otrolig stil på flygplatser. Haha

  1. Åh ja, flygplansstilen på 90-talet är ju verkligen en perfekt inspiration!

 6. OJ vilken trevlig moodboard! Blev inspirerad direkt. Generellt sätt så dras jag nog främst till 90-talsmammanstilen men den svarta looken med röda skor fick mig att känna otroliga känslor!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *