Sy och snickra

Jag har kommit in i en period då jag är så trött på att sitta framför en skärm att jag nästintill äcklas av den. Det är ju lite jobbigt eftersom väldigt mycket av ens liv utspelar sig digitalt numera, kanske allra främst jobbet, men också många sociala interaktioner och även den här bloggen. Därav blir det vissa oplanerade pauser här då och då som ni kanske märker (sorry!). De senaste dagarna har jag i alla fall stängt ner datorn vid 18 och som en motreaktion börjat pyssla med analoga, kreativa saker.

skåp

En sak jag gjort är att bygga hyllor till det här skåpet. Nu syns ju det dåligt på bilden eftersom det är stängt, men ni får använda er fantasi. Jag köpte skåpet second hand förra året och då var det i rätt risigt skick, men jag målade om det, satte dit en ny låsanordning och så dröjde det sisådär sju månader innan jag orkade ordna hyllplan inuti. Fixandet av hyllorna medförde att jag var tvungen att köpa en fogsvans och när jag sågade med den blev jag så glad för att den var så bra, så nu vill jag genast såga fler saker! Jag måste bara komma på vad först.

sy sy

Igår kväll påbörjade jag ett nytt, lite oklart syprojekt. Jag har länge haft en tanke om att jag vill ha någon slags väggbonad ovanför sängen. Obs kanske inte riktigt en sådan man tänker på först när man hör ordet ”väggbonad” utan något lite mer modernt och grafiskt, fast fortfarande i textil. Så jag bestämde mig för att öppna lådan med stuvbitar och skapa en på känn. Här ovan ser ni någon slags work in progress-bild. Jag kom en bit på väg men har nog ett par goda timmar kvar innan jag blir klar. Tur det, för min skärmskräck kommer nog att fortsätta ett litet tag till, men rätt vad det är så är jag tillbaka med scrollsugen tumme och fyrkantiga ögon, hehe. Vi hörs då!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. avundas detta så! skulle verkligen vilja kunna utföra typ enklare fix av second hand-möbler och sånt men kan verkligen ingenting…

    1. Jag tänker att man kommer långt på YouTubes instruktionsvideos och att testa sig fram. Det mesta är inte så knivigt som man tror när man väl testar. Heja dig!

  2. Tipsar om att bygga möbler i linje med Enzo Maris design! Mycket fint och ganska enkelt. Finns en ny bok från Natur och Kultur, Hammare och Spik heter den, med väldigt klara beskrivningar.

    1. Åh ja, den har jag kikat på. Ser väldigt inspirerande ut!

  3. Gud vad fint!! Är också så sugen på att skapa just nu. Ska hämta symaskin från min mamma i helgen, och planerar också att bygga balkongmöbler själv hehe

  4. Jag uppdaterade städskåpet med typ Elfalister (fast från Jula, billigare), konsoler och hyllplan i blankt svart! Jädra fint blev det! Åh, vad jag vill snickra mer! Nästa lilla projekt blir egenhändigt snickrade större trälådor som jag ska ställa ett plasttråg i (lådan för att dölja plasten) och använda som kruka för tomatplanorna som gror i fönstret nu. Bekanta hade gjort det, och fäst rullhjul under, så att man lätt kan flytta lådorna om man vill. De har sina i växthuset så där kanske det var mer motiverat men jag ska kopiera!

  5. Så förståeligt! Ser framemot att se vad den skärmfria tiden leder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *