Två spellistor för första helgen i februari

pools of sorrow, waves of joy

Jag hör på mängder av musik just nu. Matar album på album och artist på artist som får fylla lägenheten med liv under tiden jag jobbar. Utöver de stunder jag lyssnar på intressanta samtal på Clubhouse (förlåt men hur mysigt är det inte där inne, i alla fall just nu?) eller låter en podcast hålla mig sällskap, så får olika skivor och spellistor gå på högvarv. Även om jag oftast har musiken i bakgrunden så finns det stunder då jag inte kan låta bli att försvinna in i den. Som här om kvällen när jag var på väg att gå lägga mig men bara var tvungen att lyssna på en låt till och så nästa och ytterligare en efter det… Att höra rätt låt vid rätt tillfälle när man verkligen är mottaglig, säg finns det något bättre?

Då och då försöker jag också att göra mitt intensiva musiklyssnande tillgängligt för andra. Dels har jag en spellista som jag kontinuerligt uppdaterar med tjugo nya favoritlåtar ungefär varannan vecka. Och utöver det gör jag ibland spellistor efter en mer specifik känsla eller ett tema. Den här gången blev det en med fokus på melankoli som möter hopp. En vag känsla av att allt kommer bli bra blandat med ett visst vemod. Lite av en längtan, lite av en flykt, så som livet är just nu. Titeln på den fick bli Pools of sorrow / Waves of joy och ni hittar den här.

Vill ni lyssna på mer aktuell musik och kanske upptäcka några nya favoriter så uppdaterade jag spellistan Julia väljer: 20 bästa nysläppen i tisdags. Den listan har jag hållit på med i drygt tre år och det är fortfarande lika kul att få fylla på den.

Hoppas att ni hittade något ni gillar i musikväg och att ni får en fin helg!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Åh vad kul! Ska lyssna under dagen. Av mina nyårslöften är det det om att lyssna på mer och ny musik som går sämst, haha. Vältajmat inlägg!

  2. Finns det en Julia-lista med gamla klassiker och hits? Med eller utan särskilt tema/genre/tidsepok spelar ingen roll. Det känns bara som att du skulle kunna göra en perfekt sån spellista!

    1. Jag är lite osäker på vilken typ av klassiker och hits du är ute efter, men jag har gjort en spellista som heter Det goda 90-talet med ett gäng favoriter från den eran (https://open.spotify.com/playlist/49VLQLRRimrmWlcEevHz80?si=8aGh34cdS8a9gIiKqaMVxQ). Har också en spellista som heter Old Music Friday med äldre musik åt det lite lugnare hållet (https://open.spotify.com/playlist/5VwtSwY42JlIYMX7GNhK2Q?si=5JsUKxcuSEmegmQExIQrsw). Slutligen innehåller min Roadtrip-spellista ett gäng blandade hits (https://open.spotify.com/playlist/68thHhRXvawzWc2tLidKj9?si=aIsyAEfVTKCzUTQrgN2jig). Hoppas att någon av dem var ungefär vad du tänkte på!

  3. Nysläpp från indiebolaget A West Side Fabrication; Cowboy Sad med låten Old Movie. Borde funka i någon av dina listor?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *