En rundtur i mitt badrum

Jag gör inget annat än är hemma just nu. Det är väl bra förvisso, det är ju det man ska vara, men livet i stort bjuder inte på så mycket innehåll dessa dagar. Bortsett från någon timmes promenad och när jag är i mataffären tillbringar jag alla dygnets timmar ensam på mina 34 kvadrat. Tänk om jag vetat det för ett år sedan när jag flyttade in? Hur mycket tid jag skulle lägga på att vara hemma under 2020. Vilken tur att jag inte visste. Och vilken tur att jag har ett hem att trivas i, jag är så tacksam över det.

Alla timmar här hemma gjorde mig uppmärksam på att jag faktiskt inte visat upp hela mitt boende här i bloggen. Inte för att jag vet om det är särskilt intressant att kika in i andras badrum, men i brist på annat att prata om tänker jag att vi får jobba med extremt närproducerat content och ta oss en titt.

mitt badrum

Att fota små rum är ju inte det enklaste. Det är så många vinklar och vrår som ska in i samma bild, men det här är ungefär vad som möter en när man kliver in. Rakt fram en helt vanlig toalett, i hörnet en dusch och i andra hörnet, med kortsidan mot väggen dörren sitter på, en liten tvättmaskin.

mitt badrum

Handdukarna hänger på en handdukstork så att de är perfekt varma när jag kliver ur duschen. Den får absolut extraknäcka som torkställning också när jag kört en tvätt. Mitt solgula duschdraperi har jag köpt på Åhléns. Det är rätt tjockt och ”tygigt” vilket är bra eftersom det hänger rakt ner och absolut inte slickar sig mot benen. Finns det något mer stressande än när draperiet kommer fladdrandes mot ens blöta vad och klibbar sig fast? Hu!

Tavlan till höger i bild är en poster köpt av Nacho Tatjer som jag ramat in och hängt upp med en självhäftande krok anpassad för kakel. Jag hade en till tavla uppsatt med samma typ av krok men den föll ner och gick i tusen bitar en dag när jag duschade. Jag fick således Gollum-krypa ut ur duschen över glassplitter med noll värdighet i behåll. Den här kroken har dock suttit som berget i ett år så jag håller tummarna för att den fortsätter göra det.

mitt badrum

Mellan duschväggen i glas och den lilla tvättmaskinen som löser alla mina strumpkriser så står förvaringsmöbeln Componibili från Kartell. Den köpte jag på Blocket efter att ha konstaterat att den passar perfekt in i det lilla utrymmet och den sväljer alla sprayflaskor, plattänger och necessärer.

mitt badrum

Ovanpå den står en spegel från IKEA och en second hand-fyndad vas med lite torkade blommor eftersom det inte finns något fönster med naturligt ljus som får växter att överleva här inne. Här står också mina två favoritparfymer, eller ska vi säga ~signaturdofter~? Skoja. Först ut 1996 från Byredo som luktar svartpeppar, läder, viol, patchouli och vanilj. Sedan min favorit som jag haft sedan i våras, Snickarboden, från den lilla ateljén 109 Perfumes. Som ni hör på namnet så luktar den trä av olika slag. Det låter kanske basic men den är helt otrolig, gillar den så mycket!

mitt badrum

Till vänster när man kliver in sitter handfatet och under det en simpel kommod från IKEA. Badrummet är i grunden väldigt enkelt med vitt kakel och grå klinkers på golvet, en tacksam bas att inreda med. Men det är någonting med att man känner sig gammal när man ”piffar till” badrummet efter säsong, ställer in en ny handtvål, byter färg på matta, draperi och handdukar osv. Det är så sjukt vuxet och nu är jag tydligen en sån som gör sånt. Hjälp.

mitt badrum

I skåpet ovanför spegeln står allt sådant som jag använder varje dag. Hudvårdsprodukter, små handdukar att torka ansiktet med, tandborste, smink och sånt. Vore det förresten mer intressant att kika in i det här skåpet och typ prata hudvårdsrutin? Jag kan själv tycka att sånt är kul i perioder och snöa in mig ett tag för att sedan inte orka läsa om en enda kräm till. Hur känner ni?

Nu är badrumsturen slut och jag ska in i nämnda rum för att göra mig redo för natten. Vi hörs snart igen!

Delta i diskussionen

19 kommentarer

 1. Så mysigt och fint inlägg! Jag flyttar snart till ny lägenhet med ett rätt tråkigt badrum och blev mycket inspirerad av ditt fina duschdraperi och tavlan. Har alltid tänkt vitt och ljust men det ger ju tyvärr också lite sjukhusintryck i vissa badrum.

  Tack för rundturen 🙂 (och ja, jag vill iallafall gärna läsa om din hudvårdsrutin – det känns förlåtande och enkelt att ta till sig)

  1. Vad kul! Jag gillar att slänga in lite saker som mjukar upp det och gör det mer personligt. Lycka till med flytten!

 2. Jaa till ett inlägg om din hudvårdsrutin, älskar sånt! Framförallt när man precis som du spenderar 90% av sin tid hemma nu och själv krämar på som bara den.

 3. Kör på hudvårdsrutin! Jag tycker hudvård är extra kul i november för det finns liksom inget annat som är intressant då? Hehe.

 4. Gud, världens tråkigaste fråga nu men alltså din dusch ser EXTREMT liten ut??? Min dusch är också väldigt liten (mindre än standard), men din ser fan ut att slå min haha!

   1. Haha, jag tror det måste vara vinkeln på bilderna som gör att den upplevs så. Har aldrig reflekterat själv över att den skulle vara extremt liten i alla fall. Mätte lite snabbt och den är typ 70×80 cm, vet inte riktigt vad som är standard? 🙂

 5. haha åh nej att behöva gollum-krypa ut ur badrummet och undvika glasskärvor! den andra tavlan var riktigt snygg, hoppas den sitter kvar länge!

 6. Gillar att se helt vanliga och vardagliga badrum, sådana som inte är lyxrenoverade. Likaså är jag sjukligt intresserad av att se hur folk har det i städskåp, kylskåp och badrumsskåp!

  1. Samma här! Alltid såååå nyfiken när jag kommer hem t ngn och kollar nästan alltid badrumsskåpet i smyg mvh creepy gäst

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *