Jag syr en liten quiltad dubbelsidig väst

sy en väst
Efter att ha kört plattan i mattan på symaskinen och ganska enkelt svängt ihop fyra klänningar och en blus av liknande modell, kände jag att det var dags för något mer utmanande. Typ en liten quiltad dubbelmönstrad vändbar väst. Ja, just precis en sån som jag sett i outfitbilder på Pinterest och försökt hitta i alla vintageaffärer det senaste året utan att lyckas.
 
sy en väst
I vanlig hopplös ordning hade jag inget mönster eller några instruktioner utan gick på känsla och vad som kändes logiskt. Och jag som ville ha en utmaning fick det garanterat. För särskilt enkelt var det inte att fodra, quilta, sy ihop och fästa kantband på en väst för första gången.
 
sy en väst
Men efter en hel del trix och lite frustration blev jag klar och också ganska nöjd. Den kanske inte är perfekt i varje söm men den är skön att ha på sig och precis den lilla färgklick jag var ute efter.
 
sy en väst
Så nu kan jag toppa alla mina outfits med en mörkblå blommig eller ljusrosa småmönstrad väst. Till klänning, över blusar, med t-shirt och när som helst då något behöver bli lite roligare. Ja, som strösslet på självaste garderobsglassen.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. Nämen, jag har precis fått hem tyg jag beställt för en likadan (dock inte vändbar). Får se hur det experimentet blir! Din blev jättefin i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *