Att ta ansvar

ta ansvar
 
Hur skriver man om något man inte riktigt kan eller förstår? Där ens okunskap skiner igenom. Det enklaste hade varit att låta bli. Men att låta bli är också att låta något fortgå. Och det kan vi inte. Inte en månad, ett år eller ett sekel till. Det är nog nu.
 
En svart ruta är en svart ruta. Det kan kännas banalt i sin enkelhet. Men ibland är det kanske precis vad vi behöver, inte som enda lösning, utan som ett startskott. För att sedan ta tag i det riktiga arbetet. Det med oss själva och vår omgivning.
 
Jag har inte en särskilt stor plattform, men jag har ett eget ansvar. Att läsa på och att försöka förstå. Att lyssna när andra berättar och att utbilda mig. Att i de situationer där jag tydligt kan göra skillnad – i mitt jobb, i mina konsumtionsvanor, i mitt dagliga agerande – också göra det. Att säga ifrån när det krävs. Att göra något. För det är min skyldighet som priviligerad medmänniska.
 
Så jag läser, lyssnar och tar in. Börjar någonstans med visionen att aldrig sluta.
 
Det här dokumentet är fullt av konkreta tips på böcker, poddar, tal, YouTube-klipp, filmer och artiklar att ta del av. Här finns också många användbara länkar till namninsamlingar, donationer och utbildningsmaterial. 

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *