Ett problem och fem outfits

Hörrni, jag har ett problem. Förut brukade jag ta snabba, opretentiösa outfitbilder i min hallspegel och sedan lägga upp dem här med jämna mellanrum. Det blev liksom en okrävande dokumentation med fokus på kläder och inte så mycket på mig eller själva bilden. Men sedan flyttade jag i november och först var det bara mörkt och tråkigt att klä sig, så jag tog inga bilder, men nu är det ju ljust och lite varmare och kul igen. Problemet är bara att spegeln hänger i min hall som i den här lägenheten också är mitt kök. Och förutom att det är en spis i bakgrunden hela tiden (samt en och annan odiskad kaffekopp) så saknar också rummet fönster. Resultat: bilderna blir fula. Obs, jag bor inte i en grotta. Jag älskar min lägenhet. MEN jag har ingen bra plats att ta mina outfitbilder (insert paus för hahaha, äkta bloggproblem).
 
Ett tag trodde jag att jag hittat en lösning genom att montera upp min iPhone på köksbordet och ta några snabba bildserier med självutlösaren. Nästan proffsigare än spegelbilder ju?! Förutom det lilla minuset att det tar tio minuter att springa fram och tillbaka och hitta en rimlig ”pose”, plus att det är jättesvårt att få till en vettig min och var gör man ens av händerna när man inte håller i sin telefon? Dessutom blir bilderna av någon anledning sjukt lågupplösta, så även om man lyckas se helt okej vettig ut så är bildkvalitén i det sämre laget. Inte en hållbar plan helt enkelt.
 
Så nu är frågan: Ska jag bara strunta i bilderna? (kanske det mest rimliga, men ärligt talat tycker jag det är lite kul för egen del också att kunna gå tillbaka och inspireras av saker i min garderob) Ska jag bygga en spegelvägg à la 90-tal? (inte så sugen och har inte riktigt platsen) Ska jag ringa in en fotograf från ELLE för en liten session här hemma varje morgon? (skoja) Eller har ni någon annan genialisk idé? Hjääälp.
 
Som bonus för att ni tagit er ända hit får ni nu fem outfits jag bar förra veckan. Inklusive låg bildkvalitet, konstiga miner och problem med var händerna ska ta vägen. Enjoy!
 
måndag
Jahopp. Jag började veckan i mitt signumplagg: den prickiga kostymen. Kavajen är köpt second hand och byxorna på Monki. Till den adderade jag en grön t-shirt från H&M och gamla innetofflor från Zara.
 
tisdag
På tisdagen blev det visst rockelev på estetlinjen. Paisleymönstrad skjorta och skärp köpt second hand. Jeans från Monki och låga Converse från ja… där man köper Converse.
 
onsdag
Håll i hatten! På onsdagen bar jag en annan kär garderobsfavorit: nämligen mitt helrosa set i fuskmocka från Zara. Till det ett gäng sportiga accessoarer i form av en grön campinghatt från Monki och en mini-kånken från Acne x Fjällräven. Den beiga trenchcoaten är ett vårfynd från Röda korset.
 
torsdag
Här blev det äkta morsa på stan-look med solglasögonen på huvudet. Men egentligen var jag på picknick som ni kanske kan se på korgen i min hand. Båda väskorna och skjortan är köpta second hand, de vita jeansen och solglasögonen är från & Other Stories och mina sneakers adidas Gazelle.
 
fredag
Jag cyklade till loppis i det här och kände mig lite dansk. Sedan såg jag min spegelbild i ett skyltfönster och kände mig mer som en champinjon i min cykelhjälm, men men. Klänningen och tröjan är två gamla godbitar från H&M, väskan som rymmer allt kommer från Monki och skorna är Nike React Sertu, det finaste mina fötter äger just nu.
 
Det var allt! Nu väntar jag tacksamt på er hjälp och spegelpepp. :)))

34 svar på ”Ett problem och fem outfits”

 1. Jag har inga nya idéer åt dig tyvärr men vill definitivt ha outfits-bilder härifrån! Vår klädstilar möter inte alltid varandra men blir ändå alltid så glad och inspirerad av dina klädval!

 2. här ska du få ett tips av mig: video! när jag ska ta en outfit med mobilen ställer jag den på något bra ställe, sätter på videon i selfieläge och poserar loss. efter tar jag skärmdumpar från videon. kram

 3. Utan outfitbilder försmäktar jag på denna bloggö, du är ju bästa och mesta inspirationen!
  Sorry, jag ser inte att dessa är dålig kvalle? Ser ASBRA ut och du har ju superbra posegame med händerna!!!
  Keep it up!

 4. Strunt i kvalitén, ser ingen skillnad.

  Brukar fota med livephoto och självutlösare i selfiemode, då kan man välja den bild som blev bäst?

 5. Outfitbilderna och de inläggen är något av det jag gillar bäst med din blogg! Dessa bilder i detta inlägg så jättebra ut, noll problem med upplösning osv. Fortsätt med outfitbilderna!

 6. Åhnej sluta inte med outfit bilderna!! Ryms ingen till lite större spegel på en ljusare plats? Eller ta dem i mörka hallen ändå?! Älskar dina outfitinlägg!

 7. Dina outfitinlägg är orimligt inspirerande och peppiga, den med mest färgglada och roliga outfitbilder. Så sluta inte!!! Tycker bilderna ovan funkar perfekt, alternativet är kanske en extra lampa i hallen om du hellre vill fota i spegel?

 8. Håller med vad många sagt redan: skit i kvaliten! Jättefina bilder! Men fattar det där med att inte ha nåt i händerna – prova med en kaffekopp eller macka eller nåt hehe. Fina bilder, fina kläder hur som!

 9. Jag älskar dina outfitbilder! Ser inte heller någon skillnad i bildkvaliteten. Jag tycker det är fint när du posar framför dörrarna som ovan! Men förstår om det känns mindre bekvämt än att ta en mobilselfie. Kanske det känns ovant att posera utan mobilen? Men du gör det så bra!

 10. Alltid när bloggare skriver **Sorry för att dessa bilde med kaaaass kvalité** känner jag jaha var det dålig kvalle?? Hehe, ser ingen skillnad på mobilbilder och systemkamera mao. Med det sagt tyckte jag ovan bilder var toppen, suverän kvalitet! KBK!! du är snygg och har snygga kläder sharing is caring <3

 11. Älskar dina outfitbilder. Snälla sluta inte med dem!

  Den blå outfiten älskade jag VERKLIGEN förresten. Så oerhört snyggt och somrigt!

 12. älskar älskar älskar dina outfits! så mycket inspo och hoppas verkligen inte att du slutar med de :))

  läser på datorn och bilderna har ändå rätt bra kvalité! inget man tänker på 😀

 13. Svenske bloggere skriver altid om at "se dansk ud", og jeg har stadig ikke fattet, hvad det er for et look der tales om 😂

 14. Det finns jättefina golvspeglar t ex på Ikea som man lätt kan flytta runt. Dem är superpraktiska till övrigt när man provar kläder osv så det skulle inte vara ett onödigt köp och dessutom ser det fint inredningsmässigt ut alt är enkla att gömma när dem inte används samt tar lite plats

 15. Jag förstår känslan av att vara van att göra på ett visst sätt och sen helt plötsligt finns inte möjligheten, det är fan jobbigt?? Jag tycker bilderna var hur fina som helst!!

 16. Försökte få Fredrik att fota mig när jag bar något av mina hemsydda alster här om dagen för att ~dokumentera~ men kände att det väl mest blev lite Nja. Tänkte då på dig och på att det kanske vore dags att återuppliva den gamla klassiska Fotopromenaden. Minus kanske orimligt frysande i snöstorm (lex Svedmyraskogen)…

 17. Jag förstår problematiken och det är ju inte alltid en har tid att lägga 30 min på att fota en outfit. Men jag älskar dina outfitbilder, bilderna var hur fina som helst.

  Även om detta inte var svaret du ville ha.

 18. säger som många andra – fortsätt, jag ser inte att bilderna är i dålig kvalitet! får alltid massa inspiration från dina outfitbilder.

 19. Nämen, inte sluta. Det var ju så jag hittade hit. Via outfitsen. Det är så himla kul att se. Jag vill se mer, har längtat. Brukar bläddra igen de gamla bilderna i väntan på ny modeinspo

Kommentarer är stängda.