Utflyttningsfest

Hade fest igår. Är jättetrött idag. Att stå och yla powerballader till klockan tre har visst den effekten på en. Kommer sakna den här lägenheten med välisolerade väggar och ytterst toleranta grannar. Har ägnat söndagen åt att plocka plastglas som stod utspridda runt om i lägenheten, diska uppläggningsfat och gå till återvinningen med öl- och cavaflaskor. Nu är det färdigfestat här för ett tag framöver, men såhär såg det ut före, under och efter kvällen.
 
godis
Före festen byggde jag ett litet snacksbord i vardagsrummet med godis, popcorn, knallgröna oliver och fem olika sorters ölkorv. Bra plockgrejer helt enkelt.
 
bar
I köket ställde jag i ordning vad som fick namnet Slattbaren. Den bestod av en knäpp blandning flaskor med mer eller mindre innehåll kvar, en massa lime och citroner, is, läsk och tonic. Jag hade även byggt en liten inspirationssnurra som man fick snurra på om man vad osäker på vilken drink man skulle blanda till. Skulle påstå att baren blev en succé även om den envisades med att aldrig ta slut.
 
vänner
Runt åtta droppade de flesta in. Jag älskar när man bjuder folk från olika gäng och det blir en mix av folk som känt varandra länge och nya bekantskaper. Går bara runt och myser när jag ser vänner från olika perioder i mitt liv samlade på ett och samma ställe.
 
hotshots
Som vickning hade jag köpt en massa kanelbullar som jag värmde lite snabbt i ugnen och serverade tillsammans med hotshots. En perfekt smakkombination. Sedan startade vi dansgolv och gled omkring på parketten i några timmar.
 
fest
Och ja, idag har jag som sagt plockat flaskor och skräp vilket ändå gick förvånansvärt snabbt och smidigt när jag väl satte igång.
 
fest
Sedan tog jag en promenad i solen och gick köpte flyttkartonger så nu börjar projekt flytt på riktigt. Tack och hej Skärmarbrink, du var bäst!
 
Det här blev veckans sista och sjunde inlägg. Jag måste medge att det har känts lite stressigt att behöva skriva något varje dag, men det har också varit utmanande på ett väldigt bra sätt. Det har drivit mig att hitta saker att blogga om fastän jag inte har en färdig tanke innan. Och det har också fått mig att känna att ett blogginlägg inte alltid behöver vara så ambitiöst, ibland är det bara att skriva vad man tänker rakt upp och ned. Och den spärren är skön att släppa. För även om jag inte kommer blogga varje dag nästa vecka så ska jag försöka att inte ha så hög tröskel för att logga in och göra det när jag har tid. Ju mer man gör något desto enklare blir det ju och den positiva spiralen vill jag behålla effekten av. Tack för att ni är här och läser!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Julia! Har följt dig på insta ett tag (läs någon månad sådär) och hittade först IDAG hit till din blogg. Har spenderat timmarna nu efter lunch med att läsa igenom dina senaste typ 50 inlägg. Älskart! Mycket för att jag känner igen mig i dig, men också för att vi skiljer oss åt. Jag är precis som du copy, men till skillnad från dig bor jag i Göteborg. Och är inte anställd, utan frilans. Din klädstil inspirerar och provocerar mig rejält. Det mest färgglada jag äger är blåjeans. Är annars en svart-vit-grå-skala-person. I alla fall, såå kul att du bloggar! Fortsätt gärna, alltid! /Alicia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *